Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az új törvényhez,...

Mit szóltok az új törvényhez, hogy csak itthon vállalhatnak majd munkát azok a diplomások, akik államilag támogatott, vagy részösztöndíjas képzésre jártak?

Figyelt kérdés
Nekem már a tandíjnál is volt egy olyan érzésem, hogy már megint a szegényeket szívatják, de aztán ahogy végiggondoltam rájöttem, hogy sok érv szól mellette is, viszont jóból is megárt a sok. Az a diplomás, aki dupla annyit tanult mint az önköltséges majd itthon kényszerül munkát vállalni alacsony fizetésért, úgy hogy közben magas a munkanélküliség. A gazdag gyereke meg mehet külföldre "dolgozni", vagyis pénzt keresni. Biztos megint csak én vagyok pesszimista, mindenben a rosszat látom, vagy rossz szemszögből nézem a dolgokat.
2012. júl. 19. 20:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy nem értem, miért vagyunk ennyire elkeseredve! Régen is volt, amikor megfogyatkozott a magyar, lásd tatárjárás, török hódítás, ekkor magyarok milliói haltak meg, mentek el. És mi történt? Betelepítettek embereket! Most is ez lesz! És?
2012. júl. 19. 21:41
 22/37 anonim ***** válasza:
77%
A legmesszebbmemőkig támogatom.
2012. júl. 19. 21:54
 23/37 anonim ***** válasza:
77%

"Betelepítettek embereket! Most is ez lesz! És?"

És Magyarország lassan de biztosan megszűnik létezni, akárcsak a magyar nemzet.

2012. júl. 19. 21:56
 24/37 anonim ***** válasza:
84%

"Ja és akkor miért nem biztosítanak munkát?"

Mért biztosítanának? Olyan vagy mint az "aggyanakmunkát" kiabáló cigányok. Holott a hülye is tudja, hogy úgyse mennének el dolgozni. Te miért az államtól várod, hogy neked munkát biztosítson? Sosem fordult még meg a fejedben, hogy munkahelyet teremts? Én komolyan nem is bánom, ha az ilyen emberek elmennek.

2012. júl. 19. 22:02
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: igazad van :D (már csak azért írom, nehogy kifogásoljanak, hogy angolul merek írni, mert bűn).
2012. júl. 19. 22:22
 26/37 anonim ***** válasza:
90%

Persze azzal én is egyetértek, hogy aki olyan nagy rajongója a németeknek, vagy angoloknak, és bőszen hirdeti, hogy mennyire nem érdekli Magyarország, az mi a sz*rnak írogat mégis magyar oldalakra?

Viszont az is egy ótvar mentalitás, hogy hogy mertél idegen szavakat leírni... azért ne süllyedjünk már le a románok meg szlovákok szintjére.

2012. júl. 19. 22:25
 27/37 anonim ***** válasza:
75%

Egészen elszomorodtam a válaszokat látva. Szerintetek jobb egy itthoni munkanélküli, mint egy külföldi dolgozó? Szerintetek az a döntésük, hogy itt dolgozunk és keresünk rengeteg pénzt, vagy kimegyünk és keresünk rengeteg pénzt?

NEM! Az a döntésünk, hogy itt akarunk éhen halni, vagy kint megélni (még azt is tudjuk, hogy külföld sem a menny). Én sem akarok kimenni, és ha találok itthon munkát, akkor maradást tervezek, de ha nem?

Aki szerint meg akkor menjünk fizetősre: köszi, ha adsz rá pénzt, ezer örömmel.

2012. júl. 19. 22:46
 28/37 anonim ***** válasza:
52%
Ez az, hol itt az esélyegyenlőség,a tehetséggondozás? És ha már kiemelkedő képességeid vannak és látszik, hogy kiváló szakember lenne belőled, akkor meg a szabadságodtól fosztanak meg?!
2012. júl. 19. 22:49
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Az állam ad egyfajta kölcsönt, amivel finanszírozza a tanulmányodat. Elvégzed az iskolát kimész világot látni, dolgozni és 20 év alatt visszafizeted a kölcsön tandíjat vagy vissza jössz és adó formájában fizeted vissza a tandíjat.

Különben a szakmunkásoknál ilyen már évtizedek óta van, hogy a képzése kétszeresét adót helyen kell ledolgoznia és nem mehet külföldre ő sem.

2012. júl. 19. 23:27
 30/37 Pro Patria ***** válasza:

Kedves 22:46-os válaszoló!

"Egészen elszomorodtam a válaszokat látva. Szerintetek jobb egy itthoni munkanélküli, mint egy külföldi dolgozó?"

- Ez az egészségügyre, ahol pont nagy hiány van munkaerőből, nem igaz.

De még egyszer kérdezem: mi abban az államnak az üzlet, ha kifizeti a taníttatását az orvosnak, majd az külföldre megy dolgozni? Ha már kifizetik egy orvos költségeit, minimum elvárható, hogy ide dolgozzon. Ha ki akar menni, akkor azt fizesse maga, miért az államnak kellene?

A pofátlanságnak is van határa...

2012. júl. 20. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!