Miért nem akarják visszaadni a románok és a szlovákok Székelyföldet és a Felvidék déli részét?
Kedves Kérdező!
Az I. világháborút lezáró békeszerződések következményeképpen megváltoztak az európai országhatárok, Magyarországé is. A béke feltételeit nem a vesztes, hanem a győztes országok szabták meg, az antant, aminek a fő vezetői a franciák voltak. Mielőtt aláírták volna a magyarok a Trianoni szerződést, mielőtt tárgyalhattak volna velük kompromisszumokról, a diktátum már készen állt. Hiába vitte Teleki Pál a vörös térképet, amin piros színnel jelölte a magyar lakta területeket, hogy legalább azokat hagyják meg nekünk, még csak ránk sem hadarítottak...egyetlen dologban engedtek: Sopron dönthetett, hova akar tartozni, és azóta is a hűség városának hívjuk (habár megbánta, hiszen Ausztriával jobban járt volna :D)
Tehát nem a románokon és a szlovákokon múlt, hogy elvesztették a magyarok a területeket. De amúgy meg ha megkapták, eszük ágába nem lesz visszaadni! Nem hülyék?! Most képzeld magukat a helyzetükbe!!! Ennyire nem lehet senki sem önző, vagy igen? Ha mi kapnánk csak úgy pár százezer km2 földet, csak úgy visszaadnánk? Ugye hogy nem! :D
Amúgy meg objektív szemszögből nézve: míg nagy volt Magyarország, több nemzetiségi élt itt összesen, mint magyar (55%), és eléggé elnyomásban tartottuk őket, most ezt visszaadták, a magyarok lettek kisebbségben. Ez most olyasféle...bosszú. Személy szerinti véleményem: ha kiköltözöl egy másik országba, ne különcködj, olvadj be! Mert ez így senkinek nem jó! A külföldi kisebbségi magyarok, akiknek ez a helyzet nem tetszik, jöjjenek vissza! Ha nem tehetik é mégis különcködnek, én se csodálkoznék a románok/szlovákok/szerbek helyébe! Most komolyan!
"és eléggé elnyomásban tartottuk őket"
Istenem, ezt az ostobaságot mindenhova leírod? Milyen elnyomás? Hogy hivatalos nyelve van az országnak?
Még nem hallottam Ausztriába vagy Kanadába áttelepülteket arról sírni, hogy micsoda elnyomás van, mert nem a magyar a hivatalos nyelv.
"Személy szerinti véleményem: ha kiköltözöl egy másik országba, ne különcködj, olvadj be!"
A betelepülő oláhok pontosan tudták, hova mennek, szóval gondolom ez a jótanács nekik szól, de nem fogadták meg.
"akiknek ez a helyzet nem tetszik, jöjjenek vissza!"
Mármint hova jöjjenek vissza, te szerencsétlen? Ők azok, akik otthon vannak! Ennyire ostoba nem lehetsz...
ma 19:42
Ok, értem én de most már vissza lehetne kérni. Ok, tudom hogy nyugati életszínvonal kéne ahhoz hogy a határon túli magyaroknak és a magyar kormánynak megérné ezért ,,politikai háborút" vívnia. Mellesleg, ne mond már hogy ezt megérdemeltük.
ma 20:42
Szerintem az előző kommentemből kiderült hogy csak a magyar többségű területeket szeretném ,,visszavenni" és csak akkor ha itthon rendeződik a helyzet. Nem vagyok újnyilas de még jobbikos sem. A kérdés arra irányult, hogyha ennyire utál minket például a mindenkori román kormány hogy a határon túli magyaroknak ott tesz keresztbe ahol tud, akkor miért nem mond le Székelyföldről ahol úgysem az övéi élnek. És erre kaptam is pár választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!