Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Véleményetek szerint mi az...

Véleményetek szerint mi az oka, hogy hiány van ezekből a szakemberekből?

Figyelt kérdés
[link]
2012. júl. 16. 01:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

A Morgan & Stanley-nél én is jártam (pénzügy), de a végén már csak azok ültek ött, akik az interjúra eleve BMW-vel jöttek, és csak az öltönyük többe került, mint az éves fizetésem.

Az ilyen típusú cégek nem azért szedik össze az embereket, hogy dolgozzanak. Ez csak egy klub, valakik kölykeinek, hogy ne kallódjanak el. A munka érdemi részét kiszervezik, és elvégzi majd valaki valahol máshol szinte ingyen, és örül mint majom a farkának, hogy van munkája.

2012. júl. 18. 17:41
 22/27 anonim ***** válasza:
17:41! Ha ez tényleg ilyen egyszerű, és nem kell hozzá semmi tudás, mint ahogy te azt állítod, te miért nem csinálod? Vagy csak savanyú a szőlő?
2012. júl. 18. 18:44
 23/27 anonim ***** válasza:
Látom nem fogtad fel amit írtam, na mindegy.
2012. júl. 18. 18:59
 24/27 anonim ***** válasza:
Akkor, kérlek, magyarázd el, mert nekem a mondandódból az jött le, hogy ott munka nem folyik, valódi tudás nélkül kerülnek be oda az emberek... azaz egy ilyet akár egy általánosiskolás csoportból is össze lehetne hozni... ez így elég kemény kijelentés egy 4 milliárdos profitot elérő cégről - vagy csak én érzem?
2012. júl. 18. 19:04
 25/27 anonim ***** válasza:
Pedig így van, tele van egész Magyarország ilyen cégekkel és egyébként nem ér 4 milliárdot. 4 milliárdot akkor érne, ha valaki egyben kifizetné. Ők állítják, hogy annyit ér, vagy a hasonló cégek, de ez virtuális. A mostani válság is ezért van.
2012. júl. 18. 19:07
 26/27 anonim ***** válasza:

Akkor elmagyarázom neked. A munka nem ott folyik, ahol 800 ezer Forintos fizetést visz haza a pályakezdő pénzügyi vagy ipari szektorelemző. Ezeknek az embereknek ott bérelt helye van, nem azért dolgoznak ott, mert amúgy nem tudja kifizetni a villanyszámlát, hiszen állást keresni is luxusautóval indult el, hanem azért ül ott, mert a színgazdag fater odaültette. Te ilyen állásinterjúra hiába is mész el, még ki sem írták de már pontosan tudják, kit fognak felvenni.

Ellenben az ilyen megacégeknek van száz kiszervezett vagy leányvállalatuk, ahol a diplomások hugyért-szarért dolgoznak, sokszor éjszaka, vagy hétvégén, mindezt azért, mert nem befolyásos családba születtek, holott a szaktudásuk köröket ver a fentebb említett rétegekre, akik alibiből járták ki az egyetemet, hiszen a melóra marhára nincsenek rászorulva.

2012. júl. 18. 19:13
 27/27 anonim ***** válasza:
Csak azért érdeklődtem, mert dolgozik ismerősöm a MS-nél, a KPMG-nél és a McKinseynél is. Az első kettőhöz relatíve alacsony bérrel kerülnek be az emberek, de évek alatt szépen fel lehet építeni a fizetést - mint mindenhol. A McKinseynél meg egy olyan kezdő fizetést kapsz, amit sehol máshol, legyél akár pályakezdő. És egyik ismerősöm se a kapcsolatai révén jutott be, hanem valóban évfolyamukból kitűnő teljesítményű diákok, és munkában se utolsóak. És igen, keményen dolgoznak, de az eredménye látszik...
2012. júl. 18. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!