Meddig nő még az ellentét a szellemi foglalkoztatásúak/diplomások és a fizikai munkások/szakmunkások között?
Egyiknek sem kéne lenéznie a másikat. Mindenre szükség van, mindkettőben van nehézség, mindkettő lehet ugyanolyan értékes.
Aki pedig ezt nem látja be, az buta ember, függetlenül attól, hogy ő éppen melyik táborhoz tartozik.
2. vagyok.
A 3.-nál a pont mindegyikre szükség van ugyanolyan fontossak
Van egy elméletem mindenre: mindenki tökéletesnek hiszi magát.
És ha belegondoltok, tényleg így van. Aki diplomás azért, aki nem, azért. Legyen nő vagy férfi, gyerek vagy felnőtt, liberális vagy konzervatív és sorolhatnám. Amilyen vagy Te, úgy vallod, az a jó.
Nos , igen az Magyarországon elég nagy probléma.Tudod a régi rendszerben a sori munkásokat (prolikat) istenítették.Szitokszót csináltak a parasztból és lenézően "osztályellenesként" kezelték a diplomásokat.
Amiről írsz azt talán nevezhetjük bosszúnak is.A "parasztok" és diplomások a proletárból csináltak szitokszót és lenézik azt.
Én ugyan vállalkozó vagyok (mezőgazdaság) tehát lehet nevezni akár újkori parasztnak is , és diplomám is van.Persze ezen kívül egyéb családi vállalkozásunk is van.
Gimnazista koromban sok atrocitás ért emiatt , ugyanis sokkal jobb az anyagi helyzetünk mint az átlagnak.
Viszont én mindig azon a véleményen voltam hogy nem az a proli aki gyártósornál dolgozik.Ahhoz hogy proli legyen ahhoz egy bizonyos viselkedés , felfogás , mentalitás.Úgy mint a mérhetetlen irigység , rosszindulat , mások munkájának semmibe vétele szükséges.Amiről te is írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!