Van e valami irigység a fizikai munkások felől a szellemi/irodai munkások felé?
Tehát gondolok itt arra, hogy kényelmes, klimatizált irodában ülnek, általában jobb fizetésért.
Bár korántse könnyebb a munkakör. ÉS itt nem az önkormányzati alkalmazottakra gondolok, hanem a mérnökökre, informatikusokra, közgazdászokra, stb.
Ááá dehogy :D
Mindig is irigyelték a fizikai munkások a "fehérgallérosokat". Merthogy ők nem izzadják halálra magukat, mégis jobban keresnek és megbecsültebbek. No meg sokakban szerintem benne van a tüske is, hogy talán ha akkor, amikor még lehetett, tanult volna, talán ő is irodában dolgozhatna. Persze fennhangon csak annyit mond, hogy nem kell lenézni a fizikai munkásokat. Holott maga nézi le általában saját magát.
Persze, hogy van. Ez az emberi természetből fakad. Nálunk is kismilliószor elhangzik, hogy "Már megint csak mereszti a p...áját."
De abba nem gondol bele, hogy egymásra vannak utalva.
Szerintem van, tisztelet a kivételnek. Engedjétek meg, hogy egy korábbi kérdésből idézzek pár választ:
figy az ország nem a diplomások tartják fent. nektek jó hely a mcdonalt's dolgozni. ide a 2 kezű munkás emberekre van szügségünk.
Sehogy. A diplomások többsége nem ért semmihez, van amelyiknek egy kaszát nem lehet a kezébe adni mert annyira hülye, hogy a saját nyakát is elvágná. Maradjanak csak munkanélküliek.
Igenis szükség van a diplomásokra hogy jól átsüssék krumplit!
Minek gyerekem? Én bármit megtok csinálni diploma nékül Tanulni csak annak köll aki buta. Szerintem be kéne vezetni a Hiperdiplomát amit az kapna aki okos (pl én) a sima mezeji diplomát meg a hozzád hasonlók akik végigbukdácsolták a sulit.
NO COMMENT
Az a baj, hogy sokan mindkét csapatból iszonyat s*ggfejek és bunkók. Ha mindenki megadná egymásnak az alapvető tiszteletet (azaz ha melós köszön az öltönyösnek, az fogadja a köszönést és visszaköszön, és fordítva), változnának a dolgok.
Az se lenne rossz, ha a mindenkori politikai erők nem szítanák a feszültséget az emberek között, ezzel rombolva a társadalmat. Meg persze, ha az előírt játékszabályokat ők maguk is betartanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!