Hasznos az MSZP-nek a Jobbik térnyerése?
Számomra nyilvánvaló, hogy a jövő évi választást a Fidesz nyeri meg. Az MSZP-nek is csak egy célja lehet, hogy megakadályozza a Fidesz 2/3-os többségét. Épp ezért gondolom azt, hogy nekik nagyon is jól jött a Jobbik ilyesfajta megerősödése.
Mivel az MSZP-t a magyarok nagy többsége utálja, azt nem érhetik el, hogy rájuk többen szavazzanak, de a Jobbikon keresztül elvehetnek a Fidesztől szavazatokat. Szerintem ezért próbálják az emberek számára egyre szimpatikusabbá tenni a Jobbikot, feloszlatják a Gárdát, brutális rendőrtámadással mártírokat csinálni a Gárdistákból stb. Mivel őket úgyis utálják, akiket ők bántanak, azokat az átlagember szeretni fogja.
Szerintem ez lehet az egyetlen értelmes magyarázata a múlt szombati brutális rendőrtámadásnak. Ezzel is nőtt a Jobbik támogatottsága. Az meg azért számomra elég valószerűtlen, hogy a Jobbik és a Fidesz együttműködjön, a Fidesz egy beképzelt, senkivel együtt nem működő párt, a Jobbik pedig az összes parlamenti pártot utálja. Ha én MSZP-s vezető lennék, örülnék a Jobbik térnyerésének.
Kérdező:
Természetesen segít az MSZP-n a Jobbik térnyerése, nem véletlen, hogy a sajtó és a baloldallal szimpatizáló televíziók ennyire reklámozzák Vonát, Morvait és a többi jobbikost. Az MSZP célja az, hogy a nemzetközi közvélemény szemében a Fideszt úgy állítsa be, hogy az azért szalonképtelen, mert nem lesz képes egyedül kormányt alakítania, hanem be kell vennie maga mellé a Jobbikot. Az MSZP ezzel azt akarja elérni, hogy külföldi (politikai és anyagi) támogatást kapjon. Az MSZP törvényjavaslata (töröljék el az egyéni körzeteket és csak 200 listás hely maradjon a parlamentben) is arra irányul, hogy a Fidesznek minél kisebb legyen az esélye a többség egyedül való megszerzésére. Mivel a Fidesz nem léphet koalícióra a Jobbikkal, ezért a Fidesz vesztésre van ítélve, ha a Jobbik erős. Az MSZP-nek így az érdekét szolgálja az, ha a Jobbik erős. Csakhogy ez a csodafegyver júniusban visszafelé sült el, amikor kiderült, hogy a volt szocik közül a Jobbik legalább annyi szavazót elcsábított, mint a fideszesek közül. Így most az MSZP egy kicsit gondban van, de valószínűleg továbbra is számít a Jobbik önzetlen "segítségére".
Egy előző hozzászóló:
"előző hatalomra kerülésük egy növekvő gazdaságot vettek át a Bokros csomag után, vitathatatalnul gyengébbet hagytak a szocikra ezek meg mégjobban gyengítették."
Tudod, mi volt a Bokros-csomagban, vagy csak hülyeségeket beszélsz?
04:13-as nak!
Jót röhögtem a teóriádon :D
Lehet te fordítottad a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit is nem?
Csak a Fideszes barmok lehetnek olyan hülyék hogy tényleg elhiszik hogy a Jobbik az MSZP-nek használ.
MSZP-től rengeteg szavazót vett el a Jobbik.Az egész baloldali média csőstül támadja a Jobbikot,gonosznak nácifasisztának lefestve őket.
Lendvai Ildikó is kijelentette hogy még a Fidesszel is összefogna hogy megakadályozzák a Jobbik térnyerését.
"Jót röhögtem a teóriádon :D"
Tőlem röhöghetsz, de nem cáfoltad.
"Lehet te fordítottad a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit is nem?"
Én fordítottam. Közben jókat röhögtem előre azon, hogy a hozzád hasonló szánalmas jobbikbetegek el fogják hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!