Miért mondják, hogy a Jobbik nem tett semmit?
Egyetértek hogy ma már a jobbik egy balhé-párt!
A szavazóikat zászlóégetéssel, zsidó-gén vizsgálattal, cigányozással probálják megszerezni!
Részemről is veszélyesnek tartom őket hatalomra juttatni!
Egyrészt rendet akarnak ugyanakkor ezt az erőszakos csendőrséggel akarják megtenni!
Eu-ból az egyik nyilatkozat szerint ki akarnak lépni a másik szerint nem. A nyugati cégeket egyik nyilatkozat szerint ki akarják rugni és államosítani akarnak, a másik szerint nem!
Az egyik nyilatkozatban a szemét ruszkik jól elbántak velünk a 2. VH, 56 után és 89-ig és a MOL-t vissza kellett szerezni tőlük mig a másikban hozzájuk kéne fordulni és velük kooperálni!
Kínaiak ugyan úgy össze-vissza.
vagyis követik a fidesz egymásnak ellentmondó kommenteléseinek taktikáját!
És az ilyenből már kezd elegem lenni...
"Egyrészt rendet akarnak ugyanakkor ezt az erőszakos csendőrséggel akarják megtenni!"
Ezt a mondatodat nem igazán tudom értelmezni.
Bár egy kissé túlzottnak tartom a Jobbik csendőr-nosztalgiáját, azért ismerve a régi csendőrség hatékonyságát (nagyapám is az volt) nem vetném el a dolgot.
Mitől is lenne erőszakosabb egy csendőr mint egy rendőr?
Ha a jogállamiság intézményeit nem számolják fel, akkor egy csendőr is ugyanúgy felelősségre vonható lenne mint egy rendőr. A csendőrök felett a hadbíróság ítélkezne, ergo ha bűnt követnek el a törvény sokkal szigorúbban kezeli őket mint az egyszerű állampolgárt.
Az egyetlen dolog ami sarkalatos kérdés, hogy a csendőr tényleg csendőr legyen: a honvédség kötelékébe tartozó hivatásos katona, aki jogi és bűnügyi képzést kapott, ne pedig önjelölt rendfenntartó/polgárőr/szabadnapos biztonsági őr.
06:47!
Azt viszont sosem értettem, hogy miért jobb a csendőr a kihelyezett rendőrnél?
Hát azt én sem tudom biztosan. Talán az az alapja a Jobbik csendőrséghez való visszavágyódásának, hogy azok annak idején járőröztek a tanyavilágban is, meg a kis falukban. Ma meg sok faluban nincs rendőrség, ha balhé van a szomszéd városból kell kihívni őket, de amíg vér nem folyik nem emelik meg a hátsójukat.
Az meg érthető, hogy miért nem bízik a Jobbik a rendőrségben:
Ha valahol a kisebbség balhét csinál a rendőrök nem sietnek oda, komótosak, vagy egyáltalán ki sem mennek néha, vagy ha kimennek, kis erőkkel vonulnak ki és 50-60 verekedőből bevisznek 3-at.
Ha a Jobbik szimpatizánsai erőszak nélkül(!) a kezükbe veszik a rendvédelmet pl polgárőrség járőrözése, akkor a rendőrség egyből szívesebben odadugja a képét, hogy mi folyik itt, alakzatban vonulnak-e stb.
Látható, hogy a rendőrség politikailag nem semleges és az igazi tolvaj, verekedő, többséget terrorban tartó kisebbség befenyítése helyett a kicsit militarista külsejű, de alapvetően senkit nem bántalmazó rendszerető polgárokat vegzálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!