Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem lenne jobb...

Szerintetek nem lenne jobb Magyarországon homofóbia helyett a melegek iránti toleranciára nevelni a gyerekeket és az embereket?

Figyelt kérdés

Nem értem miért van az hogy sokan engem mint meleget elküldenének pszichológushoz, paphoz, összemossák a homoszexualitásomat a pedofíliával ahelyett hogy elfogadnának annak aminek születtem.

Lássuk be melegek kezelésével sokan próbálkoztak, kémiai kasztrációval, lobotómiával, hormonokkal és egyik se vezetett eredményre.

Az Orvostudomány se titulálja ma már betegségnek és nem is természet-ellenes.

A homoszexualitás betegség. A homoszexualitást előbb bűnnek, majd betegségnek tartották. A melegeket gyakran kegyetlen módszerekkel (pl. áramütésekkel) próbálták "átnevelni", ami nem sikerült; azt azonban elérték, hogy az illetőnek nemhogy a szextől, de az élettől is elmenjen a kedve. 1975-ben a homoszexualitás kikerült a

pszichiátriai betegségeket felsoroló „Betegségek nemzetközi osztályozása” című, folyamatosan frissített kiadványból. A melegséget azóta a nemi orientáció egyik válfajának tekintik, nem pedig olyasvalaminek, amiből meg kellene próbálni „kigyógyítani” az érintetteket. Lásd még: A homoszexualitás feltételezett okai (Wikipédia)

A melegség természetellenes, mert nem szolgálja a fajfenntartást. Ezen érvelést követve: a fajfenntartást az olyan heteroszexuális kapcsolatok sem szolgálják, amelyekben nem születik gyermek. Nem is beszélve a cölibátusról... A homoszexualitás jelensége egyidős az emberiséggel, és jó okunk van feltételezni, hogy a különböző korokban meglepően stabil volt a melegek aránya a társadalomban (más kérdés, hogy mikor mennyire volt nyilvánosan vállalható). Az újabb kutatások az állatvilágban is kimutatták a valódi homoszexualitást (amikor a hím nem csupán azért létesít szexuális kapcsolatot másik hímmel, mert nem áll rendelkezésre nőstény). Mindez arra utal, hogy a homoszexualitásnak megvan a maga jelentősége az élővilágban (pl. a hímek közötti agresszió csökkentése), és nem nevezhető "természetellenesnek".

Nyugaton melegek gyereket vállalhatnak és sulikban vannak tolerancia napok, Magyarországon is van rá példa. [link]

Nos? Nem lehetne elfogadni minket a szidalmazások helyett?

2012. júl. 4. 19:30
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
Persze hogy jobb lenne, Magyarországon eléggé nagy a homofóbia, a bifóbia, a transzfóbia és még sok más is. Szerintem sokkal jobb lenne ha cionizmus helyett valódi elfogadás lenne.
2020. ápr. 19. 01:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!