Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan volt MSZMP párttag,...

Van olyan volt MSZMP párttag, aki semmire nem vitte?

Figyelt kérdés
2012. júl. 1. 16:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
A buta kérdések toplistáján dobogós lehetsz. Természetesen. A legtöbb semmire sem vitte. A vezetők kiváltsága sem mérhető a mai politikai elit kiváltságaihoz. De a tagság úgy általában nem volt jobb helyzetben attól, hogy tag volt.
2012. júl. 1. 17:15
 2/15 A kérdező kommentje:
Szóval akkor az a jellemző, hogy legtöbben átlagos rosszul kereső alkalmazottak lettek és az ritka szerencsés kivétel, aki ma a fideszben és az mszp-ben vagy cégvezetőként építi a karrierjét? (nyugodtan hülyézz le, de tényleg nem tudom, hogy van ez, azért kérdezem)
2012. júl. 1. 17:31
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Gyurcsány Ferenc.
2012. júl. 1. 17:37
 4/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Az MSZMP taglétszáma 1985-ben 871 ezer fő volt.
2012. júl. 1. 17:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Párttagot kérdeztél, s ennek megfelelően válaszoltam. Az meg volt kb. 800 ezer. A sima tagok kiváltsága annyiban merült ki legfeljebb, hogy esetleg egy béremelésnél néhány fillérrel többet kapott, mint más.

Az új (?) rendszerre átnyúló pozitív hozadéka semmi.

A közép- és felső vezetők esetében a kép árnyaltabb, de nem elsősorban a pártban betöltött vezető pozíció miatt, hanem a gazdasági vagy apparátusbeli státus miatt.

Volt igazgatóm párttag volt, de nem vezető. A rendszerváltás alatt maga alá privatizált, amelyhez hozzásegítette a meglévő magasabb jövedelem, a hason kondíciókkal rendelkező baráti kör. Tehát eltagadni nem lehet, hogy az MSZMP fontos pocizóiban lévők nem éltek könnyebben mint a tömeg, s nem lovagolták volna meg az új lehetőséget, de – legalábbis ebben nem a pártbeli vezető szerep segítette elsősorban.

2012. júl. 1. 17:41
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Szóval akkor nem ritka, hogy ex MSZMP párttag munkanélküli és nem tudja fizetni a rezsit sem. Mert találkoztam most egy ilyennel, és tök meglepődtem, azt hittem ez ritkaság, de nem tudtam, hogy olyan rengetegen (800ezren) voltak tagok, szóval köszi az infót.
2012. júl. 1. 17:47
 7/15 anonim ***** válasza:
A nagyszámú tagságnak több oka is volt. Az egyik az, hogy 56 ellenére voltak naiv jó szándékúak, akik elhitték, hogy a rendszer jó. Bizonyos munkakörökhöz és beosztásokhoz formálisan nem, de gyakorlatilag kötelező volt a tagság. Gondolok itt pl. olyanra, hogy rendőr, újságíró, gyárban csoportvezetőtől felfelé minden vezető beosztáshoz. Számított nyugati útlevél (ablak) elbírálásánál is.
2012. júl. 1. 18:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Csak olyan van.
2012. júl. 1. 18:11
 9/15 anonim ***** válasza:

"gyakorlatilag kötelező volt a tagság. Gondolok itt pl. olyanra, hogy rendőr, újságíró, gyárban csoportvezetőtől felfelé minden vezető beosztáshoz"

Gyakorlatban tudni kellene nem feltételezni!Én voltam nyomozó és nem voltam párttag.

2012. júl. 1. 18:15
 10/15 anonim ***** válasza:
9: tartóztass le. De addig is szövegértést gyakorold.
2012. júl. 1. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!