Egyet értesz a kormány azon döntésével hogy most már adhatsz az orvosnak hálapénz hivatalosan?
"Egyet értesz a kormány azon döntésével hogy most már adhatsz az orvosnak hálapénz hivatalosan?"
Nem értek egyet mert egyrészt azért fizetek adó és tb járulékot hogy jó orvosi ellátásban részesüljek másrészt ettől fog kialakulni ami már most is jelen van a betegellátásban nevezetesen hogy a pénzes betegnek a s-e-g-é-t is kinyalják az orvosok és a nővérek a csóringer meg ott dögölhet meg a szemük előtt. Tisztelet a kivételnek Ez fontos mert azért az orvosok között is van aki ember tud maradni minden anyagi kísértés ellenére de sajnos ők nagyon kevesen vannak.
Nem tudom, van-e orvos rokonotok, de azért nem kell sírni éjszakánként miattuk, jól megélnek a hálapénzekből. Persze ez is szakterülettől függ, nyilván a szülész-nőgyógyászok keresnek a legdurvábban. De háziorvosoknál vagy fogorvosoknál is számoljátok ki, mennyit kereshet havonta, ha minden páciens csak fele annyi pénzt ad, mint ti, vagy pl csak minden harmadik páciens fizet nekik hálapénzt (ami szerintem túlzás, mert szinte mindenki fizet). + a legtöbb orvos magánként is dolgozik, pl hétfő-szerda-péntek állami, kedd-csütörtök-szombat magán, vagy délelőtt magán, délután állami. Egy normális rendelésen (nem balesetin, nem kórházban) napi 5 órás a munkaidő az orvosoknak.
Egyetértek FRAKKal: minek fizetem a TB-t, ha külön kell fizetnem az orvosi ellátásért, mintha valami magánrendelőbe járnék? És borzalmasnak tartom, hogy ha egy családtag kórházba kerül, akkor szinte a teljes havi fizetést szét kell osztogatni a nővérek és az orvosok között, különben fennáll a (valós) veszély, hogy kevesebb figyelmet fordítanak rá. Sajnos nekem ez a tapasztalatom évek óta, az orvosok többet tesznek a gyógyulásért és főleg az EMBERSÉGES ellátásért, ha külön pénzt kapnak. Igen, van kivétel, de mindössze kb 5%-a az összes egészségügyi dolgozónak. ((Tudom, nem ide illik, de az állatorvosokról ugyanez a véleményem, kb 20-ból 1 olyan állatorvossal találkoztam, aki tényleg szereti az állatokat és nem a pénz miatt csinálja, hanem gyógyítani akar))
azért fizetem a tbt hogy NE keljen még 1X fizetnem
ez ugye úgy néz ki a valóságban hogy a nővér is "elfelejti" beadni a fájdalomcsillapítót nagyműtét után ha nem csenget a rokon aki bejön hozzád
a legnagyobb roha-dékok az orvosok/nővérek mert a kiszolgáltatott helyzeteden keres
szívből gyűlölöm az összes vallást de az önkéntes apáca segített ki xarni mert az aki fizetést kap érte épp a körmét reszelte és nem ért rá
a magyar egészségügy 1 kabaré ha nem tudod fizetni a hálapénzt lazán végignézik hogy megdöglesz
Megalázóan alacsony a legelismertebb és legnagyobb presztízsű szakembereknek, az orvosoknak a fizetése, akik 6 hosszú éven keresztül tanultak, plusz még a 3-5 éves szakorvosképzés! 100 ezer Ft? az mi? semmi! Nyugaton millió fölött keresnek az orvosok, és ott szégyen a hálapénz, mert megalázó, itt meg? Nem csodálkozom, hogy elfogadják!
Amúgy meg örüljünk neki, hogy még vannak magyar orvosaink! Nem hogy hálát adnátok, hogy itt maradtak, ahelyett, hogy a jobb életet választották volna elismerőbb és fejlettebb külföldi országokban! És még így is ócsároljátok őket?! Szégyentelen banda!
ma 12:49
Teljesen egyetértek! Én pont ezért megyek külföldre orvosnak. nem éri meg "hazafinak" lenni. Minek maradjak itt, ha meg sem becsülnek érte? Manapság, ha orvosnak megy az ember, akárhogy is dönt, sehogy sem jár jól: vagy kimész jobb körülmények közé, de akkor ok nélkül hazaárulónak nyilvánítanak, vagy itthon maradsz és azért szidnak, mert elfogadod a hálapénzt. Na, mit választotok?
Meglátjátok, ebből az lesz, hogy majd jönnek a 3. világbeli orvosok gyógyítani, nagyon jó lesz...
Utolsó, ilyen hozzáállással inkább menj is külföldre. Ebben az országban sokan vannak, akik annyit keresnek, mint te vagy még kevesebbet. Ha van orvos, akkor sem tudják megfizetni a hálapénzt, ugyanúgy megpusztulnak, mintha egyáltalán nem lennének orvosok.
Amikor ezt a szakmát (manapság már nem igazán nevezném hivatásnak) választottad, tudnod kellett, hogy nem leszel belőle milliomos. Régóta nincsenek túlfizetve (igaz, megfizetve sem) az egészségügyi dolgozók, szóval, aki csak a pénz miatt választja ezt, az nem valami zseni.
Az én anyám orvos egyébként, már 26 éve. Nem vár el hálapénzt, nem fenyegetőzik, hogy külföldre megy. Igaz, ő még azért választotta ezt, mert embereken akart segíteni. Azért tanult, hogy a tudásával életeket menthessen, nem azért, hogy meggazdagodjon. Ha kap egy doboz bonbont, egy szál virágot, vagy épp egy köszönömöt nyilván jó érzés neki, de ha nem kap, akkor is örül, amikor meggyógyít valakit. Eszébe nem jutna a szegény, nála nyomorultabb embereket megsarcolni, vagy figyelmen kívül hagyni azt, aki nem tejel. Mi nem is adunk senkinek.
Én azt mondom, aki szívből gyógyít, akit az motivál, hogy megmenthet másokat, az csinálja, mert ennél nagyobb öröm nincs. Aki meg csak azért választotta ezt, hogy tarthassa a markát és szegényeket lehetetlenítsen el, az menjen is amerre akar. Hulljon a férgese!
A sárgacsekk adót is így kellett volna bevezetni. A posta vezetője engedélyezhetné az adót. Vagy nem engedélyezhetné.
Ez a tiltva engedélyeztetem módszer elég alattomos.
Amit az állam megtilt, egy kórházvezető törölheti.?
Ez valami döbbenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!