Korhatárossá teszi az energiaitalokat a kormány. Egyetértesz vele?
"Egyébként nem, egyáltalán nem
értek egyet a tiltással.
Koffeintablettát a
gyógyszertárban bárki kaphat
energiaital helyett."
Te is tudod szerintem, hogy nem a koffeinnel van a probléma, mert akkor a kv is korhatáros lenne. A többi méreggel ami a koffein mellett megtalálható benne. Olvass utána az összetevőinek!
32: inkább neked kellen utánaolvasnod. Nem hiszem el, hogyan mondhat bárki ilyesmit, ha azt sem tudja mi van benne, csak szerinte "még marhasok mérgező anyag" pedig igazából egyet sem tud megjegyezni.
Igen, teljesen igazad van, tele van káros anyaggal. Viszont nem ártana elolvasni, hogy mik is azok a káros anyagok, amik benne vannak. Itt van előttem épp egy energiaitalos doboz, most futottam át az összetevőit a biztonság kedvéért hogy ne írjak hülyeséget. Ki tudom neked jelenteni, hogy száz százalékban ugyan az van benne, mint bármilyen szénsavas cukros lötty üdítőben: víz, cukor, aroma, színezék, tartósítószer. Csak emellé raknak koffeint, taurint, és vitaminokat.
A koffeinről már volt szó. Jöjjön a taurin. Tudod mi az? Nem biztos, mert az emberek 90%a addig jut, hogy halálos méreg mert benne van az energiaitalokban. Valójában a taurin egy nem fehérjeépítő aminosav, szakszóval aminoszulfonsav. Minden ember szervezetében jelen van természetesen. Ha többet viszel be, fokozza az éberséget, és minimális sejttérfogatnövelő hatása van, ezért sportolóknak pl még hasznosabb. Ha nem eszed kilószámra, nem lehet káros hatása.
Egyébként nemértem az előző válaszom miért lett lepontozva, egy teljesen jó, hatásosabb, és sokkal egészségesebb alternatívát írtam a saját korosztályomnak tanuláshoz az energiaitalok helyett.
11-13 éveseknek nem tesz jót az energiaital, szal jobb lenne ha nem innák
ugyanakkor a 18 évet túlzásnak tartom, lehetne 16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!