Szerintetek leszünk olyan hülyék 2014-ben, hogy eladjuk az összes földünket? És más az sem marad így hontalanok leszünk?
Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 10:54
11/21 anonim válasza:
Ja és a lényeget elfelejttem: a helyi téesz nem magyarnak adja a terményt, javarészt keletre exportálja...
12/21 carlpage válasza:
Kérdező: ha ennyire aggódsz a magyar föld sorsáért miért nem veszel? A magyar földművelők közül úgysem fogják sokan eladni, mert akkor miből fognak megélni? Aki egész életét a földjén tölti az nem fogja csak úgy eladni... Amúgy az, hogy nálunk vannak a legjobb földek sem teljesen igaz, pl. Szabolcsban gyenge a föld minősége.. Aztán a vízkészlettel kapcsolatban ott van az, hogy Magyarországon a "föld méhének kincse" az állam tulajdona, nem azé, akié a föld felette. Tavakat meg nem nagyon szoktak eladogatni...
13/21 carlpage válasza:
Jut eszembe: a szomszédunk és a szembe szomszédunk sem fogja eladni a földjét, mert akkor mit csinálna? Éldegélne a 27000 forintos segélyből? Nekünk is van egy kevés földünk, igaz mi nem műveljük (nincsenek eszközeink, ahhoz meg amúgy sem olyan nagy) hanem bérbe adjuk. Nem adjuk el, mert jól jön az az évi kis pénz...
14/21 anonim válasza:
15/21 anonim válasza:
Ti biztos, nekem nincs földem, amit eladhatnék.
16/21 A kérdező kommentje:
Nem veszem sehonnan, hogy eladják, csak aggódom.. ennyi! Nekem van földem, vettem, igaz nem sok, csak 5 hold, de vígan meg tudnék élni belőle, ha úgy alakulna, hogy nem lenne más megoldás, hogy ne haljak éhen! Minden föld feljavítható amúgy! Ez igaz, hofgy aki ebből él az nem adja el! Ha csak nem rá kényszerítik felemelt hitelkmattal stb.
2012. jún. 27. 15:12
17/21 A kérdező kommentje:
1 millió fő fölött vannak a devizahitelesek száma jelenleg...
2012. jún. 27. 15:16
18/21 anonim válasza:
A föld magyar föld marad, hiszen országhatáron belül található, a magyar törvények vonatkoznak rá, csupán a tulajdonos lesz külföldi, aminek én egyébként kifejezetten örülök. Sikeres volt a magyar mezőgazdaság évszázadokon keresztül, de ha a XX. századra gondolok, akkor inkább hozzá-nem-értő parasztok és hülye húzásaik jutnak eszembe a magyar mezőgazdaságról, mintsem messzeföldön híres termékek. Ha a középkor történelmét vesszük alapul, akkor is a nyugatról érkező szerzetesek és hospesek hozták magukkal azokat a technikákat, amiket a magyarok átvettek, nem biztos, hogy olyan jó ötlet foggal-körömmel védeni a termőföldet - a jelenleg parlagon heverő területeket talán végre hasznosítanák és gatyába ráznák a magyar mezőgazdaságot - mert akárhogy is nézzük, erre a magyar gazdálkodók nem képesek.
19/21 anonim válasza:
Természetesen leszünk, ha netán akadna is olyan aki nem akarja majd eladni fognak tudni olyan intézkedéseket és jogszabályokat adni, hogy ő is meggondolja magát. 2015-ben már egyetlen négyzetméter sem lesz magyar tulajdonban ez immár borítékolható.
20/21 anonim válasza:
Légyszi ne kezdd te is a devizahitelezést, már nagyon unalmas. Önként vették fel a hitelt, nem néztek utána a pénzügyi hátterének, így jártak, kész, vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!