Kertész Ákos hogy nevezhette pont a magyart alattvaló népnek?
Magyarként miről írhatott volna ,az indonéz halászokról?
És Miért írt rólunk ilyeneket ?
Íróként befuccsolt ,egy kis népszerűségre vágyott,valamint kiélhette a jobboldal és a hozzá hasonló egyéneket kellően nem becsülő Magyarországgal szemben érzett ellenérzéseit.
Ez nem ostorozó hazaszeretet ,hanem egyszerű fröcsögés a jobboldal felé(illetve a bal aki tétlenül tűri a jobboldal "fasizmusát") ,de jó adag kollektivzálás is volt benne.
Kedves 17:38-es!
Nem tudom, feltűnt-e neked, de az emberekről van szó végig:
"Az emberek túlnyomó többségének kicsinyessége..."
"Az emberekkel kötelességből érintkezik..."
"Az emberek tömegét nem tartja arra érdemesnek..."
"Gúnyolta az emberek banalitásait..."
"...nem titkolta megvetését az emberek iránt..."
"Nem akarom gerjeszteni az indulatokat, de Széchenyi is ezt írta a magyarokról. Ha valakit érdekel megkeresem a pontos idézetet.
"
Széchenyi nem volt zsidó, így ez a véletlenül sem antiszemita jobbikosokat nem érdekli. (Mondjuk nagy része azt sem tudja ki volt Széchenyi) Érdekes, hogy csak a turbómagyarok háborognak ezen.
Végig az emberekről ír, Kertész nem A emberekről, hanem A magyarokról - a kettőt párhuzamba állítani, és Kertész egy "új országépítő Széchenyi"-ként jellemezni pedig egész egyszerűen pofátlanság.
És nyugodtan mínuszozzátok le ezt az írásomat is 0-ra, mint az előzőt, ahol csak idéztem...
Dehogy hasonlítottam Széchenyihez, nem is ismerem Kertész Ákos munkásságát, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy tudni kell olvasni a sorok között, különösen ha egy íróról van szó és teljesen egyértelmű, hogy egy magyar író nem azért ír egy magyaroknak szóló újságba, mert őszintén rühelli a magyar embereket (ő maga is az!). Az ilyen kritika nem primitív gyűlöletből fakad, hanem valami építő jellegű dologból, nehéz ezt megfogalmazni, de Adynál mindig szokták tanítani az irodalom tanárok, meg talán még a Szigeti veszedelemnél is.
És nem, NEM hasonlítom se Zrínyihez se Adyhoz Kertész Ákost, csak próbálom kitágítani az értelmezési kereteket híres példákon keresztül.
"egy magyar író nem azért ír egy magyaroknak szóló újságba, mert őszintén rühelli a magyar embereket"
Népszava, Origo, Index...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!