Mért erőltetik a gyerekvállalást amikor a meglévő népességnek sincs munkája?
Ezért kérdezem mert ugye akinek nincs gyereke adózzon többet a duma
Azért sem tervezek gyereket mert csúnya a szóval "nem tudom fenntartani"
vagyunk papíron kb 10millióan az ország meg nem képes ezt a létszámot ellátni
nem lenne jobb ha csak pl 6-7millióan lennénk de mindenkinek lenne munkája?
Nem is értem azokat akik gyereket vállalnak miközbe mindketten munkanélküliek,nincs hol lakniuk stb
Ha kevesebb az ember, kevesebb a fogyasztás, még kevesebb munka lenne. Ha megfigyeled, azok az országok viszik most jól, ahol növekszik a népesség( India, Kina). Mivel az európai országokban mindenhol kevesebb gyerek születik, itt is azok birják a válságot, ahova a külföldiek, bevándorlók járnak dolgozni (pl Németország)
Kevés gyerek-->>nő a nyugdijasok száma-->> nincs amiből az állam fizessen. Ismerős helyzet?
"ha nekem most lenne 5 gyerekem akinek nem lesz munkája az hogy fogja eltartani a nyugdíjast?"
DE a munkanélküliség nem egy állandó dolog. Nem mindig ilyen magas. Most is 10% körül van.
Akkor most begyük azt, hogy minden családnak lesz 1 gyereke. Lesz 6 millió öreg és 3 millió fiatal? AZ öregek nyugdíjba mennek a fiatalabbak átveszik e helyüket. Tudod tanítottak egy olyat, hogy öregedő korfa.
"Ha kevesebb az ember, kevesebb a fogyasztás, még kevesebb munka lenne. Ha megfigyeled, azok az országok viszik most jól, ahol növekszik a népesség( India, Kina)."
Az általad felsorolt helyeken azért jó a gazdaság mert egy tál rizsért dolgoznak az emberek. HA nyugati szintű fizetések lennének akkor is ilyen jól menne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!