A Fidesz felfogja hogy amit csinál nem jó az emberek többségének?
"Hát igen, a gazdaság nem Matolcsy unortodox rögeszméi szerint működik. Az adókat mindig az fizeti, aki a sor végén áll. Azaz mi, közemberek."
Nem! Ez nem így van! Magyarország éves költségvetése 13 175 854 millió Ft. Ezt ha elosztjuk 10 millióval kijön, hogy egy millió és 300 ezer forint per fő per év. Ehhez hozzájönnek a családodban a nemkeresők része is, a még nem munkaképes gyermekeid, a nagyszüleid, az esetleg munkanélküli feleséged.
Unortodox módon a rád eső adókat is a gonosz gazdagok fizetik be...
Bocsáss meg 14es, de ezek szerint te meg a "miattad vándorolnak ki a fiatalok" klisét nyomatod?
A te fiataljaidnak megvan az önálló értelmük.
Nem vagy jobb azoknál a hozzászólóknál akiket kritizálsz...
"Ehhez hozzájönnek a családodban a nemkeresők része is, a még nem munkaképes gyermekeid, a nagyszüleid, az esetleg munkanélküli feleséged. "
Valamit rosszul néztél, ehhez nem hozzá jön, ebben a 10 millióban ők is benne vannak.
"Unortodox módon a rád eső adókat is a gonosz gazdagok fizetik be..."
Te jó ég, akkor elmagyaráznád, hogy mi az ami az adóbevallásomban a "befizetett adó" rovatban szerepel?
"Valamit rosszul néztél, ehhez nem hozzá jön, ebben a 10 millióban ők is benne vannak."
- Hogyne. Így jön ki, hogy mindenkinek adóznia kéne 1 millió 300 ezret/év, de mivel a gyermekeid és a nagyszüleid és a munkanélküli élettársad gyakorlatilag a te eltartottjaid ezért a rájuk eső adót is neked illene befizetned, és így vennétek ki a részeteket a közösből. A te adódhoz jön hozzá, érted?! Vagyis jönne, de szerintem te a tizedét adózod csak a magad részének.
"Unortodox módon a rád eső adókat is a gonosz gazdagok fizetik be..."
Te jó ég, akkor elmagyaráznád, hogy mi az ami az adóbevallásomban a "befizetett adó" rovatban szerepel?"
- Hogyne. Befizetsz évi 120 ezer forint adót, monopoly bácsi meg a többi 1 millió kétszázezret. Mindezt azért, hogy a nagyszüleid kapják a nyugdíjat, gyermekeid a családi pótlékot, feleséged a munkanélküli segélyt, ha elmész az orvoshoz ne kelljen mélyen a zsebbe nyúlni...
". Így jön ki, hogy mindenkinek adóznia kéne 1 millió 300 ezret/év, de mivel a gyermekeid és a nagyszüleid és a munkanélküli élettársad gyakorlatilag a te eltartottjaid ezért a rájuk eső adót is neked illene befizetned, és így vennétek ki a részeteket a közösből."
Megint rosszul számolsz.
Az állam bevételeinek NAGYOBB része a fogyasztási jellegű adókból van, ilyen például az áfa. Ezt viszont MINDENKI fizeti, még a gyerekem is (azaz én fizetem az ő fogyasztása után) mikor a bébipapit megeszi, és a munkanélküli rokon, meg a nyugdíjas nagypapa is.
"Vagyis jönne, de szerintem te a tizedét adózod csak a magad részének. "
Célt tévesztettél, az én adómat LEVONJÁK. Még ha akarnék sem tudnék lecsalni belőle.
"Befizetsz évi 120 ezer forint adót,...."
Lehet, hogy TE csak annyit fizetsz be...
"Mindezt azért, hogy a nagyszüleid kapják a nyugdíjat, gyermekeid a családi pótlékot, feleséged a munkanélküli segélyt, ha elmész az orvoshoz ne kelljen mélyen a zsebbe nyúlni..."
- A nyugdíjat a nyugdíjjárulékból kell(ene) fizetni, NEM adóból. (Meg persze az einstandolt nyugdíjpénztárak pénzéből.)
- A családi pótlékkal az állam hozzájárul a gyermekek neveléséhez. Ez ugyan nem lenne kötelező, de ezt mindenütt így csinálják, ahol demográfiai növekedést akar a kormány. (Tessék eldönteni, mit is akarnak.)
- Akinek nincs munkája, nem sokáig kap segélyt, ezt alaposan megkurtították. Az értéke pedig brutto 100 ezer forintos fizetést alapul véve 42900.- Ft 3 hónapig, majd 29600.- Ft. Na erre még Zsiga Marcell sem mondta, hogy meg lehet élni belőle, pedig ő naponta ennél többet keres.
- Orvoshoz meg soká jutok el, és mégis mélyen a zsebembe kell nyúlnom, mert a befizetett TB ellenértékeként ezt nyújtja az állam.
De azért köszi a kioktatást, most legalább tudom, hogy hogy néz ki ugyanez narancssárga szemüveggel...
Ha a jelenlegi dolgozó réteg a ténylegesen kapott fizetéssel BEJELENTETT munkahelyen dolgozna,
Bocs, véletlenül elküldtem...
Ha a jelenlegi dolgozó réteg a ténylegesen kapott fizetéssel BEJELENTETT munkahelyen dolgozna, akkor jóval kevesebb adót kellene fizetniük azoknak, akik jelenleg is befizetik az adójukat.
Megint rosszul számolsz.
Az állam bevételeinek NAGYOBB része a fogyasztási jellegű adókból van, ilyen például az áfa. Ezt viszont MINDENKI fizeti, még a gyerekem is (azaz én fizetem az ő fogyasztása után) mikor a bébipapit megeszi, és a munkanélküli rokon, meg a nyugdíjas nagypapa is."
Tévedsz. A nagyobb része a gazdálkodó szervezetek bevételeiből származó adók. (meg lehet nézni [link] Utoljára a kedvenc szoci bandád hatására volt több a fogyasztási jellegű adók 1996ban, amikor Bokros Lajos tönkretette a vámpótlékkal az exportot.
Nos igazad van, de éves szinten ez akkor sem teszi ki a számot.
"Célt tévesztettél, az én adómat LEVONJÁK. Még ha akarnék sem tudnék lecsalni belőle. "
Én itt nem adócsalásról beszéltem, hanem arról, hogy te annyit keresel egy évben, mint amit egyébként kellene adóznod, hogy egyenlően adózzon mindenki... Hiszen te mondtad, hogy a sarcot a kisember fizeti meg, a gazdag meg csak élősködik a prolikon.
"Lehet, hogy TE csak annyit fizetsz be... "
Csak mondtam egy számot. Ilyen tudással nem feltételezem, hogy magas pozícióban dolgozol.
"- A nyugdíjat a nyugdíjjárulékból kell(ene) fizetni, NEM adóból. (Meg persze az einstandolt nyugdíjpénztárak pénzéből.)"
- És ugyan mennyit is adózott a nyugdíjpénztárba a mai nyugdíjas élete hajnalán?! Szerinted az még megvan, el van téve?! Ne légy naiv. A nyugdíjjárulék egy ígéret, hogy idős korodban te majd pénzbeli juttatást fogsz kapni, nem a te pénzedet fialtatják. Ennyi erővel mindenki tömhetné a matracba idős korára a pénzt...
"- A családi pótlékkal az állam hozzájárul a gyermekek neveléséhez. Ez ugyan nem lenne kötelező, de ezt mindenütt így csinálják, ahol demográfiai növekedést akar a kormány. (Tessék eldönteni, mit is akarnak.)"
- De azért téged nem zavar, hogy van nem igaz?!
"- Akinek nincs munkája, nem sokáig kap segélyt, ezt alaposan megkurtították. Az értéke pedig brutto 100 ezer forintos fizetést alapul véve 42900.- Ft 3 hónapig, majd 29600.- Ft. Na erre még Zsiga Marcell sem mondta, hogy meg lehet élni belőle, pedig ő naponta ennél többet keres."
- Szocik alatt pedig 28600 volt stabilan. Most komolyan az a büdös, hogy ki kell menni közmunkára? Lógós meló, láttál már közmunkásokat?! Csupa vörösdiplomás gépészmérnök nem igaz? Nyoma sincs "nem büfészak, le lehet állni" és "túlképzett" kisebbségeiknek...
"- Orvoshoz meg soká jutok el, és mégis mélyen a zsebembe kell nyúlnom, mert a befizetett TB ellenértékeként ezt nyújtja az állam. "
- Hátrányos helyzetűek és gyerekek helyett is te fizeted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!