Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jó egyes embereknek,...

Miért jó egyes embereknek, hogy szlovákoznak, románoznak, szerbeznek?

Figyelt kérdés

Mint magyarországi magyar kérdem ezt.A határon túli magyarokat gyakran a kérdésben is leírt népeknek titulálják, holott ők magyarok.Egyik évfolyamtársam mondta hogy ez nekik sértő.

Szerintem ez már rég egyértelmű, hogy ők magyarok, ezért nem értem, hogy miért vannak olyan keményfejű emberek itt Mon, akik ezt nem képesek felfogni?Vagy nem akarják?Akkor meg miért nem? Nem származik ebből semmilyen baj ha elismerik, hogy igen, laknak Magyarország határain kívül is magyarok...

Tudom, nem ez a legégetőbb probléma, de már régóta meg szerettem volna kérdezni.

2012. jún. 8. 01:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő, hogy miket össze tudtok irkálni itt!

Tisztába kell tenni néhány fogalmat.

Annak ,hogy valaki milyen nemzetiségű mi az anyanyelve és alapkultúrája és melyik nemzethez tartozónak vallja magát S E M M I köze ahhoz ,hogy melyik államnak az állampolgára.

Arról ,hogy 92 évvel ezelőtt Trianonban a kába fejükkel ,hova firkálgatták a térképre a határokat, nem tehetnek a jelenben élő emberek.

A Kárpát-medence mindig is vegyesen lakott terület volt. Itt NEMZETÁLLAMOKRÓL HALLUCINÁLNI és azt mantrázni ,fölösleges ostobaság.

Magyarországon is vannak akik rosszul vagy alig beszélik a magyart(hát még ,hogy írják!), mint ahogy Erdélyben is vannak nagyon sokan akik 12-14 éves korukban látnak először románt.És akkor tudatosul bennük, hogy a román nyelv nem csak egy tananyag amivel a suliban zaklatják őket ,hanem vannak emberek akik ezen a nyelven beszélnek és csak ezen!

Magyarországon a tájékozatlanság az eleve bunkóság nem ismer határokat.Erre példa amikor a székelynek azt mondják, hogy milyen jól megtanultál magyarul román létedre.Ezen besírok a röhögéstől mert ezek szerint a székely olyan román aki nem tud románul.

(Más: Nagy-Britanniában mindenki brit állampolgár a skót , a welszi, az angol és a nemrég betelepült indiai vagy pakisztáni stb is.De az önazonosságában mindenkinek előrébb való(fontosabb) a skót ,az angol, a welszi mivolta minta brit állampolgársága.Kivéve az indiai és a pakisztáni (stb)bevándorlók ,akik nem annyira büszkék eredetükre.)

Egy szó mint 100 :ahhoz ,hogy valaki románozzon, vagy tótozzon egy külhoni magyart alapfeltétel: az informálatlanság,a szűklátókörűség, a műveletlenség és az eleve rosszindulattal megfertőzött mentalitás.Aminek az eredete a tanulatlanság,az alulteljesítés és az ebből adódó kudarcélmények.

Csakis a lúzerek szoktak utálkozni és indulatoskodni minden ellen ami nekik ismertelen.A nyerők köszönik jól vannak és nekik nagyjából minden úgy jó ahogy van.

Kérdés: nyerőnek akarod , hogy lássanak ,mert annak érzed magad ;vagy lúzernek, mert az vagy?

2012. jún. 8. 09:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Milyen tapasztalat, kpetike, egyem a kis 12 éves búrádat.
2012. jún. 8. 13:32
 13/15 anonim ***** válasza:

"Ha az anyja illetve apja is magyar, akkor miért lenne keverék/korcs?"

Anyádér.

2012. jún. 8. 15:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Ennyi idiotasagot konyorgom :D

En magyar vagyok anyam apam magyar sot dedszuleim is azok voltak es Vajdasagban elek eszak-Bacskaban, szerb allampolgarsagom van de anyanyelven magyar bar turhetoen beszelek szerbul is.De en ettol meg magyar vagyok de amikor leszerbeztek eloszor akkor magyarazkodtam azota rauntam rajottem sok ilyen bunko van meg ha nekik jol esik csinaljak en mar nem magyarazom hogy szerb vagy magyar lennek.Attol hogy Kinaban szuletsz es apad es anyad is magyar attol meg magyar vagy es illene megtanulni a magyar nyelvet de melle a Kinait is mivel az az allampolgarsagod es a hazad.De ha egy szerb gyerek megszuletik Nigeriaban akkor o mar nigeriai na na mar emberek :D

2012. jún. 8. 18:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Meg felenk fontos a magyarsag igen hogy ne legyel elnyomva de nem hoborgunk hogy vesszen Trianon.Vajdasagban vanank horvatok szerbek magyarok mi mind vajdasagiak vagyunk ahol nem igazan jellemzo a sovinizmus persze van az minden oldalrol is szerbrol es magayrrol is.Nekem szerb szomszedaim vannak hatalmas orthodox hivo a no aki lakik mellettunk de magyarhoz ment ferjhez es tud is magyarul eleg jol.
2012. jún. 8. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!