Attól, hogy valaki egy pártra szavaz, miért ne örülhetne, ha egy másik pártnak egy szerinte hasznos ötlete támad?
Szerintem ezért a politikai pártok is felelősek, hiszen ők azok akik elsősorban azt nézik, hogy az adott javaslat melyik párthoz kötődik, és ennek tükrében szokták azt megítélni. Mindent feketére, vagy fehérre festenek, és a logikát elvetve erősen érzelmi alapon hozzák meg döntéseiket. Nem tudnak tényeket felvonultatva, racionálisan vitázni, és esetenként azt bevallani, hogy tévedtek.
De persze a kivétel erősíti a szabályt, néha képesek együttműködni is. Pl. 2008-ban a Fidesz, és az MSZP kéz a kézben szavazta le a korrupció-ellenes törvényt:)
"a Fidesz, és az MSZP kéz a kézben szavazta le a korrupció-ellenes törvényt:)" Legalább van, amiben egyetértenek. :)
"Szerintem ezért a politikai pártok is felelősek, hiszen ők azok akik elsősorban azt nézik, hogy az adott javaslat melyik párthoz kötődik, és ennek tükrében szokták azt megítélni."
Pontosan. Pár hónapja az eddig nagyon intelligensnek gondolt apám rukkolt elő egy nyakatekert, bonyolult, logikátlan összeesküvés elmélettel csak azért, hogy még rosszabb fényben tüntethesse a fidesz tevékenységét. Lehet és kell is értelmesen kritizálni, de azért a józan eszünket őrizzük már meg!
Ez az egészséges, kedves Kérdező!
Máshol is írtam már. Itthon nálunk a pártok inkább egymás ölésével vannak elfoglalva, az emberek pedig nem szakértelem szerint szavaznak, hanem úgy tekintenek az egészre, mintha fociról lenne szó.
Ha a mi csapatunk nyer, minden tök jó, ha az övéké, törjünk-zúzzunk. Minden intézkedést színek szerint ítélnek meg; "ha a mi játékosunk, ő a gólkirály, ha az ő játékosuk, akármit csinál, csak egy botlábú hülye".
Az egészet személyes harcnak fogják fel. Mint ahogy a drukkerek, ők is saját maguk kudarcának élik meg, ha nem a kedvenc csapatuk nyer, és saját sikerüknek - más büszkeségre nincs okuk az életben - ha az általuk favorizált arat diadalt.
Az a baj, fel kell még nőnünk a demokráciához...
Meg kellene érteni, hogy a párt önmagában nem cél, csak eszköz. Eszköz arra, hogy az érvek ütköztetésével, vitákkal megtaláljuk a helyes utat az ország jobbátételéhez. A cél pedig ez!
Én például egyetlen párt híve sem vagyok, de az elveimet, az életszemléletemet, a véleményemet jelenleg a Fidesz képviseli a legjobban. Ez nem azt jelenti, hogy minden intézkedésével egyetértek, sőt, vannak, amikkel kifejezetten nem. De többségében igen, és ezt más pártról nem tudom elmondani.
Az erdélyi kopós hasonlatoddal nem tudok egyetérteni. Aki egy pártot támogat, az - legalábbis szeretném hinni - egy világszemléletet támogat. Abba pedig, adott esetben a jobboldaliaknál, hozzá tartozik a magyar kutyafajta tartása, a magyar ételek, borok fogyasztása, és minden ehhez tartozó.
---------
Az is igaz, amit itt az egyik válaszoló írt, hogy a pártok aktívan tevékenykednek is a széthúzásért, és a negatív színben való feltüntetésért. Hallottál már olyat, hogy egy ellenzéki azt mondta volna a kormánypártnak: "ez igen! ezt szépen csináltátok!" - soha. És ugyanígy kormánypárttól sem egy módosító javaslat elfogadását. Legfeljebb lesöprik, és később saját ötletükként szavazzák meg. Ezt például a fidesz többször megtette, de engem nem különösebben érdekel -> az eredmény a lényeg. Épp erről beszéltem.
A különböző pártok viszont nem ellenségük önmaguknak, nyilván meg akarják nyerni a következő választást, ezért soha nem fognak dicsérő szót mondani a másikukról. Pedig sokkal hitelesebbé válnának. Ott van például a Matolcsy-s 47 ezres ügy, amin azóta is rugóznak az mszp-sek, holott az egész csak egy kiforgatás volt, Matolcsy annyit mondott, hogy a korábbi 23 ezer forinthoz képest jobb megélhetést ad. Így lesz egy pozitív cselekményből negatív, közfelháborodást keltő... És ők azonnal meg is lovagolják a hullámot. Persze ez ugyanígy igaz visszafelé is, a Schmitt vs. Gyurcsány plágiumügyben.
Azt viszont megnyugtató látni, hogy legalább itt, lmp-s, jobbikos, mind 100%-ra van felpontozva...
Szerintem a történet csak addig szép, amíg be nem vallod, hogy te leginkább melyik párttal szimpatizálsz. Nekem könnyű, mivel pártatlan vagyok, magyarul neheztelek az összes pártra.
Az eddigi statisztika azt mutatja, hogy hárman vallották be, hogy melyik pártot favorizálják a legjobban: volt egy LMP-s, egy Jobbikos, és Fideszes. A különbség csak egy ennyi volt, mivel minden másban egyetértettünk.
Az LMP-st, és a Fideszest lepontozták, a Jobbikost nem.
Tehát egy Jobbikos, vagy MSZP-s nem veszi a lapot, és nem tudja, hogy miről szól ez a kérdés.
Na jó gonosz leszek, és azt mondom, hogy szerintem Jobbikos volt:) Ha te is Jobbikos vagy, és egyetértesz velem, akkor csapjál bele a piros mancsomba:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!