Attól, hogy valaki egy pártra szavaz, miért ne örülhetne, ha egy másik pártnak egy szerinte hasznos ötlete támad?
Hát szerintem ez a legnagyobb próbléma az emberekkel.
A demokrácia eggyik alapja hogy nem kell eggyet értenem a hatlommal ,választhatok.És ez olyan mint ha tekintélyelvű rendszer lenne ha szvazok pl:lmp akkor ők az istenek minden amit mondanak szent írás ha véletlen nem értek eggyet akkor keresztre velem ,épp az a lényeg hogy a másiknak is lehet igaza , ha nem lehetne olyan lenne mint észak kóreában .
Remélem érthető ,hogy mit akarok mondani!
Szerintem a probléma azzal van, hogy az emberek nagy része nem tudja, hogyan és milyen szempontok alapján kell értékelnie egy politikai elgondolást. A médiában lévő emberek nagy része sem tudja, hogyan értékelje a dolgokat jobb helyeken ezért megpróbálnak megkérdezni valami szakértőt, de ez az alacsonyan lévő vitakultúra miatt igazából tökre felesleges, mivel úgy sem fognak rajta érdemben vitázni különböző nézetű emberek.
Én úgy képzelem, hogy a mai magyar politikus gazdasági téren nem csinál mást mint a költségvetés ismert bevált csúszkáival játszadozik, megemel valamilyen adót lejeb visz valami mást, csökkenti a közszféra kiadásait miközben több támogatást add x csoportnak, esetleg pénzhalmokat rak át egyik helyről a másikra. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy egyetlen hosszútávú célja az, hogy kielégítsen bizonyos csoportokat.
Ezek miatt szerintem az általad említett hasznos ötletek nem léteznek.
"Attól, hogy valaki egy pártra szavaz, miért ne örülhetne, ha egy másik pártnak egy szerinte hasznos ötlete támad?"
Isten hozott Magyarországon. Itt ha egyetértesz valakivel, akkor azért vagy rossz, ha nem értesz egyet ugyanazzal, akkor azért. Skatulyák, skatulyák és skatulyák...
A hatnapos arab-izraeli háború egyik tábornokának szegezték a kérdést a háború után, hogy a stratégiája a náci német hadsereg villámháborús stratégiájának az alkalmazása volt.
Erre válaszolta azt, hogy "Attól, hogy Hitlerék késsel és villával ettek mi még nem fogunk ezután kézzel enni!"
Sajnos Magyarországon tényleg képtelen a többség elvonatkoztatni egy gondolat minőségének megítélése kapcsán attól, hogy ki mondta. Sőt, az a fontosabb...
Ismerem az érzést. Jobbikos vagyok, és ha itt fórumon valamilyen kérésben kritizálom a párt tevékenységét, rögtön van bár díszhuszár, aki nekem esik, hogy hát én milyen ostoba vagyok, meg stb...
Tolerancia tekintetében az ország 1est érdemel. Mindenki utálja a másikat, turkálunk egymás zsebében. Az, hogy van e még egy ilyen ország? Nincs, mivel mindegyik más, de azért nem hiszem azt se, hogy a többiben békésen kezelnék a politika kérdését.
Ezért lenne jobb, ha nem pártokra/személyekre szavaznánk, hanem a tényleges döntésekre lenne befolyásunk.
De persze ez nem megvalósítható, mert csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!