Miért van az, hogy Magyarországon viszonylag sokan tartják Hitlert pozitív személyiségnek, ezzel szemben Németországban szinte egyöntetűen egy hatalommániás nacionalista pancsernek tartják, aki miatt máig szégyenkeznek?
Németországban (de csak a volt NSZK részen) az 50-es, 60-as években szinte agymosásnak vetették alá a népet, hogy egyöntetűen szégyelljék a náci korszakot és fújjolják Hitlert. Az NDK-ban ez nem történt meg és ott szabadabb az emberek véleménye Hitler-ről, jobban hasonlít a Magyarországi véleményekhez.
Nem vagyok náci, vagy Hitler-párti (szélsőbaloldali vagyok, anarchista), de nem helyeslem ezt az agymosást, amit az NSZK kormánya végzett el az embereken a 60-as években, mert ez nem más, mint dogmákra tanítás, véleményszabadság korlátozása és teljesen ellentmond anarchista elveimnek, mégha ez a szélsőjobboldali vélemény korlátozása is lenne.
,,Sokan Orbánt sem tartják hatalommániás pancsernak. Egyébként nem hinném hogy olyan népes lenne Dolfi rajongótábora."
Te nem szoktad a politika kategóriában a kérdésekre a válaszokat olvasni. Szinte minden 2. "webnáci". Szerintem azért van ez így, mert a Németek értelmesebbek, mint a magyarok. Belátták a bűnüket és tesznek arról, hogy soha ne történjen meg újra ilyen dolog.
"Te nem szoktad a politika kategóriában a kérdésekre a válaszokat olvasni. Szinte minden 2. "webnáci"."
A többi pedig kommunista utópista. Ez az oldal nem épp reprezentatív ilyen szempontból. Azt sem tudod ki gondolja komolyan, amit ír, és ki az aki csak "polgárpukkaszt".
16:56
"Az NDK-ban ez nem történt meg és ott szabadabb az emberek véleménye Hitler-ről, jobban hasonlít a Magyarországi véleményekhez."
A 70-es évek végén többször is voltam az akkori NDK-ban (egy gyümölcsszedő táborban). Közös elszállásolásban voltunk lengyelekkel, ill. kelet-németekkel. Mi, mint felvilágosult "nyugatimádóak" átkapcsoltuk a TV-t a szar kelet-német csatornáról egy nyugati zenecsatornára... erre az összes kelet-német kivonult a közös teremből. Csak néztünk egymásra a lengyelekkel... ez most miért van, ill. volt? Szerinted ez mi, ha nem agymosás volt (már ami a kelet-németekkel történt)? Nem, nem a nyugat-németekkel, jól írtam. Hanem a keletiekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!