Mi ez a vasfüggöny imádat és kivándorló utálat? Na meg Eu ellenesség.
Az oldalon többen is vasfüggönyt akarnak meg lezárni a határokat hogy a menekültek ne tudjanak elmenni.
Abban reménykednek hogy felbomlik az Eu és marhavagonokkal érkeznek vissza az emigránsok és megtorlást kapnak.Miféle megtorlást?Csak mert élni akartak?
Tény hogy a magyar fiatalok többsége , én is külföldön tervezzük az életünket de ez nem ok az utálatra.
Nem a mi hibánk hogy rossz helyzetben van az ország.
Az első mondat mindent megmagyaráz "hogy a menekültek ne tudjanak elmenni" Miért kell menekülni a saját hazánkból??
Én a vasfüggönyt butaságnak találom.
Mindenki úgy alakítsa az életét ahogy tudja.
Én 21 éves vagyok. Holnap lesz a szakmunkás vizsgám. Előtte 5évig 4+1év alatt érettségiztem angol nyelvi előkészítővel majd tudtam ,hogy érettségivel kitörölhetem itthon. Szakmunkásként 6. negyed évben kivittek 1 hónapra Finnországba szakmai gyakorlatra. Ott önállóan kellett boldoguljak.
Most vizsga előtt 4 helyről van állás ajánlatom abból 2 külföld , olyan juttatásokkal ,hogy 2 éven belül saját lakást vehetek magamnak.
Kérdem én miért dolgozzak Magyarországon 10évig egy kis lepukkant lakásért amikor külföldön sokkal jobb körülmények között sokkal hamarabb megteremthetem magamnak a nyugodt élet feltételeit???
Megtorlás persze... Azon torolnak akik nem tehetnek semmiről. Miért nem torolják a kormányon meg a dolgot? Ők vesztettek 18ezer millió forintot a nyugdíjpénzekből.
Sok sikert annak aki marad ,de én szeretek nyelvet tanulni, szakmában is otthon vagyok szóval maradjon aki akar.
8-as
Az én ismeretségi körömből nagyon sokan kimentek az elmúlt három évben.Mindegyikkel tartom a kapcsolatot. Egyikük sem csinál "alantas" munkát,és eszük ágában nincs hazajönni.Ha hazautaznak látogatóba,legtöbbjük nem érzi itthon jól magát,magyarán már mennének vissza.Szerinted véletlen?
Ostoba cikkeket mindig lehet találni. Aki ezeknek akar hitelt adni, tegye, csak ne csodálkozzon, ha semmi se sikerül neki.
Kiindulnék az utolsó mondatból, mert magyarázza a többit. Nem a mi hibánk? Mégis kié, ha nem mindazoké, kik itt élnek, és tűrik, hogy mások tönkretegyék az országot. Sokféleképpen lehet tönkretenni. Rossz adórendszerrel, hatalommal való visszaéléssel, pozícióból harácsolással persze nagyon hatékony a tönkretétel. De kevésbé látványosan hatékony az igénytelen munka, a környezet tönkretétele, teleszemetelése, a pocsék munka elfogadása, a csalás eltűrése és hasonlók.
És ha már eléggé tönkretettünk egy helyet, lehet odébbállni. Ez könnyű megoldás.
Valaki megkérdezte, mit tehet. Sokat, igaz, nem mindent, és nem egyedül. Tartson maga körül tisztaságot. Követelje ugyanezt meg a környezetétől. Nem fogadjon el pocsék szolgáltatást. Mutasson rá, ha mások hülyeségeket beszélnek. Akár itt, akár a médiában, akár a parlamentben. Utóbbira nézve létezik újság, ahol megírhatja észrevételeit, nem is beszélve az internetről. Végezzen igényes munkát. Mindezek elvégzésének tökéletesítéséhez olvasson, tanuljon, tájékozódjon, vesse össze a hallottakat és elemezze hitelességüket. Íme néhány dolog, amit bárki megtehet. Szinte egy élet kevés az elvégzéséhez.
Kezdjük el (folytassuk) minél többen. Csodát fogunk tapasztalni. Még azt is, milyen sok ember gondolkodik hasonlóan. Ehhez persze erős hit kell, hit és ismeret arra, hogy ez eredményre vezet. És még csak ki sem kell települni, legfeljebb világot látni, tapasztalatokat gyűjteni. Mert azt a jobbak mindig is tették.
Aki még nem tudja az okát, hogy ilyen 'kevesen' vándoroltak ki külföldre, az nézze meg ezt a táblázatot:
14es
én nem az elmúlt három évről beszélek(mondjuk akkor sem volt szuper a szitu)hanem a mostról.lévén a cikk is a közeljövő elvándorlásait veszi gorcső alá a "nesztek itt hagyunk titeket" féle hallgatókkal,diákokkal.
momentán a mediterrán államokban rosszabb a helyzet mint itthon(spanyolországban már annyira kritikus a helyzet hogy az ottani fiatalok Dél-Amerikába tervezik a kivándorlást) de még a menőbb országok mint Franciaország-nos ott is az elnökválasztás alfája és omegája volt a munkahelyteremtés.Skandinávia még úgy ahogy tartja magát de az sem tud mindenkit felszívni.
12es
szóval 2 év alatt összeszedsz egy saját lakára valót? ez hogy jött ki neked?netán a kinti keresetet vetítetted át az itteni árakra???
tényleg nem irigység(én spec most jöttem egyenesbe karrier szempontból)csak vázold azért az ittenieknek ezt számszerűen nehogy véletlenül az a vád illessen hogy "emez is csak vadítja a többit"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!