Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volt magyar iperializmus a...

Volt magyar iperializmus a monarchia idején?

Figyelt kérdés
olyat olvastam hogy Magyarország Bulgáriában Török birodalomban próbálkozott, olyat is olvastam hogy a turanizmussal közép ázsi.ban is próbálkozott és hogy ha nincs a 1848 -49 es szabadságharc és az 1. Vh akkor utolértük volna a nyugati államokat illetve Ausztriát meg előztük volna és a monarchián belül át vehettük volna a vezető szerepet. Mik igazak ebből? Ha nincs a világ háború akkor a morachián belül létre jöhetett volna egy magyar birodalom?
2012. jún. 3. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezek fantáziák. Nem tudjuk megmondani, hogy mi lett volna, HA... nem lett volna Augsburg, Muhi, Mohács, Doberdo, Don-kanyar, stb. Persze ábrándoznak az emberek ilyenekről, hogy Nagy Magyar Birodalom, na de végül is, minek? Nagy birodalmakat csak mások vérében gázolva lehet építeni, és elég egyszerű számítógépes asztal-rambo lehet, aki ilyenekre vágyakozik.
2012. jún. 3. 12:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Ennek kicsi lett volna az esélye. Ha kicsit belegondolsz meg ismered a történelmünket akkor már ott gondok voltak a magyar politikával és ugye kár hogy is próbáltunk elszakadni az osztrákoktól nem jött össze, csak a gyufát húztuk ki vele sajnos. Egyébként egy Magyar birodalom inkább I. István idelény tudtam volna elképzelni vagy Mátyás király idejében mert akkor még azért jól állt az országunk jó hadseregünk volt és a törököket is sikerült kiüldöznünk végleg, ez után simán összejöhetett volna.

Egyébként valamennyire nem mondasz hülyeséget mert ha nem lett volna az 1. vh vagy olyan oldalon lettünk volna ahol győztesként mászunk ki a dologból akkor lehet sokkal jobban jártunk volna. De a nagy lapát fos az a 2. vh miatt zúdult ránk leginkább.

2012. jún. 3. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!