Volt olyan hogy beszámíthatatlannak tettetted magadat, hogy ne vigyenek el katonának?
Régen a sorozás után bizony be kellett menni. Számtalan trükk volt ami arra volt hivetott hogy felmentsék az embert. Te mit próbáltál ki és bevált-e valahogyan ?
Egyik ismerősöm, úgy öltözött fel, hogy bolondnak nézzék és próbált beszámíthatatlanságot produkálni, azt mondta hogy mindenkit agyonlő a fegyverrel. Végül nem adtak a kezébe fegyvert, de elvitték. Hasonló tőrténetek érdekelnek és az hogy volt-e biztos stratégia amit ha előad az ember biztosan kikerülte a sorkatonaságot, ami kötelező volt.
"de ez a civil életben is így van csak főnöknek hívják nem főhadnagynak."
Civil életben te döntöd el hova mész dolgozni, ha pedig nem tetszik, akkor otthagyod.
A sorkatonaságnál már az is fegyvertény :) volt, hogy bevezették a polgári szolgálatot, mint "választási" lehetőséget.
Azt nem tudom pár válaszadó milyen világban élt, de katonaságot megúszni mindig is nemzeti sport volt, akinek sikerült, azt pedig irigyelték.
Azokat sem értem, aki a jelen generáció megnevelését a katonaságtól várják, miközben csak a frizurájukba tudnak belekötni.
Nem volt egyszerű pszichiátriai alapon megúszni sem, egy személyiségzavarral még simán lehettél C kategóriás, én is csak azért úsztam meg, mert a vége felé már nem nagyon hívtak be senkit, csak az A kategóriás balekokat. És nem mímeltem semmit, az nem szokásom. De nem ítélem el azokat, akik azt tették.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!