Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar liberálisok miért...

A magyar liberálisok miért nevezik magukat értelmiségnek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 18:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

>radikális jobboldal

>értelem

Csak egyet választhatsz.

2012. jún. 1. 20:30
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
Mert a diplomások között van a legtöbb liberális.Elvárható hogy egy érteliségi ember felvilágosult legyen.
2012. jún. 1. 20:37
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

19:44!

Ha elolvasod a felmérést, és belegondolsz a dolgokba, akkor látod, hogy a felmérés nem reprezentatív. Kicsit sarkítva a dolgon, olyan, mintha egy IBM által szervezett konferencián érdeklődnél a foglalkozások iránt, aztán kiderülne, hogy Magyarország lakosságának 95%-a informatikus.

De csak belepörgetve is ezt találtam: "Jobbik’s voter base is diverse: it is able to combine

an appeal to rural voters as well as attract young people

disillusioned with mainstream politics. This survey is

concerned primarily with the latter group who are young,

sizable and motivated." Azaz már maga a tanulány is azt adja ki, hogy ez csak egy bizonyos csoportra vonatkozik, nem a teljes támogatói bázisára.

2012. jún. 1. 20:41
 14/26 anonim ***** válasza:
23%

Szükséges, hogy a liberális gondolkodásúak is legyenek mellettünk, mert egy egészséges jogállamban erre SZÜKSÉG van. De az a liberális dögvész ami ma itthon uralkodik, kicsit túlzás a számomra.

Tisztelettel: Jobbik Somogy

2012. jún. 1. 20:56
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ott van az magyarul is.

[link]

Valóban állítja, hogy csak a facebook követőkről szól, de nem kellene azért jelentéktelen színben feltüntetni. Ez a csoport a Jobbik egyik jelentős csoportja, tekintve, hogy az interneten népszerűbb, mint általában. Ki is tér erre a tanulmány, szerintük a jó internetes kampánynak, Vona Gábor szerint a szabad információáramlásnak köszönhető, mely segítségével utána lehet nézni a dolgok hátterének.

Az IBM-es hasonlatodból egyenesen következik, hogy a facebook felhasználók között kimagaslóan magas a diplomások aránya. Ezt a kisujjadból szoptad ki?

Tessék, itt van még egy-két másik felmérés, melyek ugyanezt állítják, és nem csak a facebook felhasználók megkérdezése alapján:

[link]

[link]

2012. jún. 1. 21:03
 16/26 anonim ***** válasza:

21:03!

Bocs, félreérthető voltam. Nem azt akartam sugallni, hogy a Jobbikra nem szavaznak diplomások, csak hogy a felhozott tanulmány nem megfelelő az állítás igazolására. Míg a te általad adott első link leírja, hogy a "hozzák az átlagot a diplomások körében (9 százalék)" (és az Ipsos ilyen téren mindig reprezentatív felméréeseket készít).

Az IBM-mes példám valóban félresiklott, arra akartam írni, hogy a FB-osok között sok a fiatal (nem a diplomás) - csak aztán menet közben kitöröltem a szöveg egy részét, és nem igazítottam hozzá a példát.

OFF:

Amúgy pont a kitörölt szövegben akartam azt írni, hogy a Jobbik támogatói bár kevesen vannak, de az interneten a létszámuknál sokkal nagyobb hangot érnek el a többi párt szimpatizánsainál. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a radikálisok, illetve hogy nagy számban vannak fiatalok közöttük, akik az internettel együtt nőttek fel.

Csak ezt már off-topicknak éreztem, ezért töröltem ki. És tessék, mégis csak leírtam :) Nem baj, éljen a hétvége...

2012. jún. 1. 22:27
 17/26 anonim ***** válasza:
A "liberális értelmiség" egy jelzős szerkezet és nem matematikai egyenlet. Ugyanígy létezik baloldali, konzervatív, és (igen...) radikális értelmiség is. Ahogy létezik nem-értelmiségi liberális, konzervatív, baloldali és radikális tábor is.
2012. jún. 2. 01:54
 18/26 anonim ***** válasza:
35%

"egy egészséges jogállamban erre SZÜKSÉG van. "

Rátok meg nincs.

2012. jún. 2. 04:32
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

04:32

Ez egy igazán liberális megjegyzés volt.

2012. jún. 2. 09:28
 20/26 anonim ***** válasza:
57%
Mi a problémátok a liberalizmussal? Szerintem szép eszme. Mottója: Élni és élni hagyni.
2012. jún. 2. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!