A kisembert akarjuk robotizálni? Nem beteges ez az önző hatalomvágy?
Én is egyetértek a kérdésben megfogalmazott megállapításokkal és aggodalmakkal. Az egész modern világ arról szól, hogy ne gondolkozz, ne foglalkozz semmivel a szűk magánvilágodon kívül, csak fogyassz bambán, és szavazz négyévente a nagy semmire.
Ez a gazdag nyugati jóléti társadalmakban egész jól működött évtizedeken át. Most a fiataloknak már ott is egyre kevésbé tudják a jólétet biztosítani, nálunk meg egyre inkább csak a nyomor van.
Nagy baj lesz belőle, látszik, hogy Európában már nem válság van, mint ahogy mondani szokták, hanem a leépülés és a társadalom felbomlás, a hanyatlás van napirenden folyamatosan. Magyarországon meg ehhez képest egyenesen tragikus a helyzet. Nálunk biztos nagy baj lesz, mert még egy szerény kelet-európai szinten sem tudjuk biztosítani a létfenntartásunkat, és ennél azért az emberek elvárása jóval több.
Nem kell itt senkit sem rávenni ennek az elvnek a követésére, örömmel elmagyarázok én bármit bárkinek, csak legtöbb esetben süket fülekre találnak a száraz közgazdasági adatok. A kisembernél oly népszerű vallásos politikai meggyőződés. Eszébe sem jut a saját pártját támogatni, inkább támadja az ellenfeleket innen onnan hallott féligazságokkal vagy szóbeszédekkel. Hallottátok itt valaha is, hogy miért kell az MSZPre szavazni? Hát azért, hogy a Fideszre ne... És a Fideszre miért ne? Mert Orbán Viktor a démon. Szép kis kormánynak néznénk elébe.
Na ezért nem adnék én szavazati jogot, csak alapvető teszt kitöltése után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!