Mért kellene több gyereknek születnie?
Én komolyan nem értem. Akik vagyunk az országban, azoknak sincs munkájuk. Azért, hogy majd a későbbi nyugdíjasokat ők tartsák el? De hogyan? Vagy 20 év múlva lesz mindenkinek munkája?
És mi van azokkal a "születendő gyerekekkel", akik iskola után rögtön kimennek külföldre.. ott fizetnek adót, ott élnek. Akkor ki fogja megint a nyugdijasainkat "eltartani"?
Nem lenne egyszerűbb, ha kevesebb gyerek születne, és egy minőségibb, élhetőbb országban élhetnénk?
Csak tűnődöm ezeken a dolgokon, diák vagyok és ma erről beszélgettünk az egyik órán. De tényleg nem látom át :(
ma 14:18
Egyetértünk. A következő évtizedekben vélhetően csökkenni fog a művelésre és életre alkalmas területek nagysága a vízhiány és a növekvő átlaghőmérsékletek miatt. Magyarország ebből a szempontból jó helyen van, nagy vízrezervoárral a föld alatt.
"Genetikai értelemben a ma élő magyaroknak semmi köze a honfoglaló magyarokhoz. Még nyomokban sem. A tatárjárás idején egy szűk elit tudott elmenekülni az országból, a többieknek lényegében annyi volt."
A történészek a veszteséget 20-50% közé teszik. A tatárjárás után pár évtizeddel a lakosság kb 75-80%-a volt magyar. Most mondd meg, a szemetek mégis túlélték...
ma 14:23
Igen, ez így van. Nyelvében és kultúrájában él a nemzet. Ezért értelmetlen arról beszélni, hogy hány "nem magyar" van a Parlamentben, hiszen mindenki az, aki annak vallja magát. Más nem is lehetne.
ma 14:24
Kár, hogy ezt genetikai vizsgálatok nem erősítik meg. Sebaj....
Majd elvitatkozgatnak rajta.
http://www.youtube.com/watch?v=ErZGQFboLjI
Ezért kellenek magyar gyerekek is szülessenek, hogy az ilyen gyűlölködő rasszistáknak, legyen majdan ki beverje a pofáját.
Mert most ez a tendencia:
http://www.youtube.com/watch?v=GuT9Atag7fE
Kb 20 ezerrel születik kevesebb gyerek mint amennyien meghalnak Magyarországon évente.
20000 ember =egy kisváros ami eltűnik évente.
Ebből 3000-3500 az utakon balesetben hal meg.Az egy átlagos falu népességével egyenlő.
Ma reggel láttam a duna tv-n egy műsort ahol meséli a 45 éves nem anaptól lebarnult nagymama, hogy tulajdonképpen az ő családja népesítette be a falut.(A nevére sajnos nem emlékszem). Az ő nagyszülei 5en voltak tesvérek , azoknak mindnek legalább 10 gyerekük -köztük a mesélő asszony ő szülei és azután is mindenek 8-10 gyereke lett míg mostanra 680an vannak már kicsitől nagyjáig.Persze mind csupa , újkeresztény hívő, rendes cigányok,jókora láncokkal a nyakukban. Legalábbis a riport-fim ezt akarta sugallani.De az arcukat a nézéseiket ,látva maradt némi gyanú az ellenkezőjéről a hozzám hasonló átlag tv-nézőben.Lehet ,hogy csak előítéletes vagyok?
A több ezeréves magyar népnek így kell elvesznie?Ilyen kicsinységen?Értékválság, önzés és talmi anyagiasságok miatt?
Ezért harcoltak és áldozták életüket derék őseink millói,hogy ilyen utódaik legyenek?Hogy ilyen kérdések feltevődhessenek?Milyen nevelésre ,értékrendre, logikára vall az amikor az ember a saját népét nem szereti és nem kívánja szolgálni hűen és önzetlenül?Hova jutunk így?
...Megfognak zabálni minket a bóbitás hangyák , ha ennyire maflák vagyunk !A maradék országunkat elgyarmatosítja Izland 300 amatőr(mellékállású, tartalékos) katonával ,20 éven belül.
Nagyon egyszerű. Ez, hogy egyáltalán nem lehet munkát találni szöveg egy kamu.
Másrészt, ha most egy családban van gyerek, akkor az maximum egy. Na most találd ki, hogy hogy fog eltartani x felnőtt 2x nyugdíjast. Sehogy.
"Ez, hogy egyáltalán nem lehet munkát találni szöveg egy kamu."
Persze hogy lehet, de próbálkozzon meg valaki a családtervezéssel közmunkaprogramos vagy minimálbéres fizetésből. Az a 200 valahány ezres nettó (vagy bruttó, nem is emlékszem hirtelen) magyar átlagfizetés, amit nemrég dobott ki a KSH, csak azért annyi, mert felső tizedbe (vagy inkább huszadba) tartozók fizetése felhúzza.
ma 14:34
A kirovó-felosztó nyugdíjrendszernek vége. A jelenlegi tendenciát megváltoztatni nem lehet. Marad mindenkinek a gyűjtögetés öregkorára.
Én mondjuk az amerikai szisztémának örülnék a legjobban, ahol a befizetett összegek arányában kerditeket gyűjtesz. Minél többet fizetsz be, annál hamarább eléred a nyugdíjjogosultságot. Előbb persze nem fogsz nyugdíjat kapni, mint a törvényesen megállapított korhatár, de bizonyos idő után "kivonulhatsz a rendszerből" és ezt munka nélkül (vagy a fekete gazdaságban) töltöd.
ma 14:58
Hát, ez van. Nyugtasson a gondolat, hogy legalább lesz, aki dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!