Mi jár egy füvező gyereknek? És egy felnőttnek?
Füvező gyerek: 14 évtől fiatalkorú tehát valamilyen formában büntethető, igazából nem tudom mit csinálnak vele, nem mennek vele sokra.
Füvező felnőtt: annyit tudok hogyha 1 személyes "adag" van az illetőnél akkor nem terjesztő csak fogyasztó, de ha már megkínálja a havert akkor terszesztő szóval büntetik...
Ügyesnek kell lenni, kékek nélkül és 18 év felett!!!
Takony kölyök még szedegesse a tojás héjat a seggéről ne füvezzen.
Első kettőnek üzenem, hogy jelöljenek meg forrást... nem fog nekik sikerülni.
A törvénymódosítás szerint hamarosan szabadságvesztéssel lesz büntethető a második alkalommal kábítószerrel "visszaélő". Egy rendbeli fogyasztás esetén az elkövető választhat az elterelés, és a... azthiszem, pénzbírság között. A terjesztésről annyit, hogy a büntetést befolyásoló tényezők: kiskorú, vagy felnőttkorú személynek adta, kínálta a kábítószert; hatóanyag alapján vett mennyiség; indíték (pl. anyagi okból); az elkövető függősége esetén a büntetést enyhíthetik. Valamit biztos kihagytam, de ha túl hosszú, úgysem olvassátok el.
01:15 ös vagyok.
Én ezeket a dolgokat tudom amit leírtam. Nem volt és nem is lesz ilyen jellegő gondom az életben, a törvényt meg hadd ne nekem kelljen a fejembe tartani olyan dologgal ami nem vonatkozik rám. És aki még ahhoz is béna hogy betépjen az meg is érdemli a sorsát és fizessen stb. stb.
Jóéjt!
elsőnek: akkor is, hogyha a szülők nem tudtak róla? mert nem hiszem hogy a szülő adna füvet vagy cigit a gyerek szájába, bár a mai világban ez se lehetetlen.. meg amúgy elég igazságtalanságnak tartanám a dolgot.. cigizik a gyerek a szülők nem tudnak róla, a pénzt amit adnak elvileg uzsonnára adják neki és akkor egyszer csak jön egy levél hogy 30000 forint bírság, a gyereked cigizik. hát ez többszörösen is mekkora csapás : //
amúgy csak kiváncsi voltam a dologra, köszönöm a kultúrált válaszokat.:) én nem gyűlölöm a drogosokat csak egyszerűen butának tartom egy részét. a másik részét meg valamilyen szinten megértem..
a füvet meg annyira tartom csak drognak mint az alkoholt, talán lehet hogy még kevésbé ártalmasabbnak.
Első vagyok.
Igen, a szülő felelős 18 év alatt a gyermekeikért. Az ő dolguk belenevelni, hogy a drogozás rossz.
Forrásom nem volt, megtörtént esetről beszéltem. A drogokról visszavonom; ez esetben a 14-18 évesekre is ugyanaz a törvény vonatkozik, mint a +18 évesekre kis enyhítéssel.
Módosított forrás:
12. pontot keresd.
"a füvet meg annyira tartom csak drognak mint az alkoholt, talán lehet hogy még kevésbé ártalmasabbnak."
Hozzátenném, hogy ez igaz. A tény az, hogy az alkoholhoz világméretű hagyomány fűződik, nem lehet kifejezetten korlátozni a használatát. Így a dohánynak sem, csak a többi drognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!