Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme a nemzeti konzultác...

Mi értelme a nemzeti konzultációnak? Kikérik az emberek véleményét, majd elmondják, hogy mire szavaztak. De mi tényleg arra szavaztak? Senki nem foglya azokat ellenőrizni.

Figyelt kérdés

"A mondatot nézve azonnal megállapíthatjuk, hogy az ígéret fele teljesült: nemzeti konzultáció volt, az viszont erősen vitatható, hogy minden fontos kérdésről tartottak-e. Arról például nem kérdezték az embereket, mit szólnak a magánnyugdíjpénztári vagyon államosításához. Az azonban még nagyobb kérdés, mi szükség van erre a szemfényvesztésre. Hirtelen egyetlen olyan esetre sem emlékszünk, amikor a kormány, eredeti elképzelését félredobva, a nemzeti konzultáció hatására világosodott volna meg. Így viszont a nemzeti konzultáció nem több egyszerű parasztvakításnál. Volt amúgy levelezős, kérdés-válaszos nemzeti konzultáció a nyugdíjasokkal, volt az alkotmányról, és a Facebookon is zajlott szociális konzultáció.Most egymilliárd forintért megkérdezik a 8 millió választópolgárt a munkahelyteremtésről vagy a bankadó szükségességéről. (Most borítékoljuk: a válaszadók több munkahelyet és bankadót akarnak.)

Jóri András volt adatvédelmi biztos tavaly eljárást indított, mivel úgy látta: a 2011 május-júniusában megtartott szociális konzultációra visszaküldött 1 millió, és azóta is a kormány által őrzött kérdőíven szereplő vonalkódok miatt összekapcsolhatóvá válik az állampolgárok véleménye és személyes adataik. A probléma azóta "megoldódott". Jóri hivatala megszűnt, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vezetője Péterfalvi Attila pedig nem látja problémásnak az ügyet. Így a NAIH és a kérdőíveket kezelő KEK KH közös kérelmére május 15-én a Fővárosi Törvényszék meg is szüntette az ügyben indult közigazgatási eljárást."

2012. máj. 29. 10:45
 1/4 eNerdzsy ***** válasza:
100%
Látszat intézkedés vagy parasztvakítás mindenki hívja ahogy szeretné.
2012. máj. 29. 11:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem küldtem vissza, mert tudtam, hogy a Kubatov-lista bővítése folyik. Mostanában hallottam, hogy lehetővé teszik, hogy a kormány bárkinek a személyes adataihoz hozzáférjen. Ennyit a nemzeti konzultációról.
2012. máj. 29. 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugye szép vagyok, anya?

Igen, szép vagy kislányom!

2012. máj. 29. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Két budapesti uszoda, egy konditerem, egy zalai szállás, szlovén határátkelő, ezeken a helyeken eddig mindig elkérték.
2021. máj. 20. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!