Mi értelme volt a Budapest környéki falvakat a városhoz csatolni?
Igen, szerintem is kár volt.
Itt, a külső kerületekben sokkal jobb a levegő, kisebb a tömeg, nincs állandó csatornaszag, és képzeld, fák vannak az utak szélén. Most például lassan a cseresznye érik...
Meg lehet állni autóval, mert van annyi hely, nem kell parkolási díjat fizetni, és ki tudok feküdni a kertben napozni. Ha nagyon meleg van, zuhanyozok egyet a kertben, hancúrozok egy jót a kutyámmal. Ha nyitva van az ablakom, akkor maximum madárcsicsergést hallok, és nem a hatos villamos csikorgását, vagy egy kifúrt kipufogójú motoros repesztését, sőt, még kamionok sem szoktak dübörögni errefelé.
Csak mivel ezeket a kerületeket is Budapesthez csatolták, így ha azt mondom, hogy budapesti vagyok, mindenki azt hiszi, hogy én is abban a borzalmas füstös, zajos és büdös betonrengetegben lakom.
Tényleg, kinek volt ez jó?
Pedro
"És még így se sikerült nagyobbnak lenni Bécsnél."
Jelentősségben valóban nem.
De területben igen: Bp = 525,16 km², Bécs = 414,9 km²
Lakosságban is: Bp = 1 733 685 fő, Bécs = 1 705 080 fő
Pedro
Azért az szerintem nem rossz, hogy kijár a bkv.
Nemrég egy ismerősöm zenekarának volt koncertje Rákosborzasztón. Ha külső falunak számítana, akkor előbb el kellett volna jönnöm, hogy elérjem az utolsó vonatot. Így meg felszálltam az éjszakai buszra és kész. Ebből a szempontból mindenképpen jó, de ahogy elnézem, anyagilag is. Sokkal több pénze van a budapesti kerületeknek, mint a szomszéd falvaknak..
Hát én most Siófokról is írnék!
Egy külön álló falvat csatoltak hozzá kb.45éve,de se csatorna kiépítés,se buszjárat nincs!Arról nem is beszélek,hogy olyan részei is vannak,hogy nincs bevezetve a gáz,a víz,villany mondjuk van,de nincs közvilágítás,se szemétszállítás,se posta,sz.r az út,a szomszédok pedig bunkók,hálátlanok,feljelentgetősek!Erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!