Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Észrevettétek már, hogy...

Észrevettétek már, hogy "demokrataként" a "demokráciáért" a legunszimpatikusabb emberek aggódnak a legvadabbul?

Figyelt kérdés
DK, MSZ(M)P, Gyurcsány és társai, taszosok, SZDSZ, LMP, Galamus, stb.

2012. máj. 26. 12:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
29%
Benne van a szótárban? Benne. Nincs több kérdésem. Majd a nyelvészek eldöntik, minek van helye a magyar nyelvben és minek nincs, és nem az ilyen önjelölt nyelvújítók.
2012. máj. 26. 22:49
 22/27 anonim ***** válasza:
95%
A nyelvet nem az irodában vagy otthon ülő nyelvészek formálják, hanem a használók. Az iskola szóhoz sem kellettek nyelvészek, hogy bekerüljön a magyar nyelvbe. Megjegyezném, hogy szerintem pl. a WiFi szó sincs benne a szótárban, mégis használjuk.
2012. máj. 26. 22:58
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
A "muszály" száz éve is ugyanúgy helytelen volt, mint must, hiába használja ebben a formában sok tuskó. Úgyhogy ezt cáfolnám. A wi-fi pedig egy bejegyzett technikai szabvány, ilyen fogalmakat pedig a szótár soha nem is tartalmazott, tehát ezt szintén nem fogadom el érvként.
2012. máj. 26. 23:05
 24/27 anonim ***** válasza:
93%
A "muszály" egy helyesírási hiba, tehát ez nem érv. Az unszimpatikus egy létező szó. Sok szó keletkezett hibás szoalkotással. Pl. óvoda, bölcsőde da, de alakú képzőnk ugyanis nincs. Mégis meghonosodott a nyelvben egy hibás alak. Az osmagyaroknak sem mondták még mit használhatnak, mégis valahogy működött a dolog. A nyelvészek még csak lopják itt a napot.
2012. máj. 26. 23:24
 25/27 anonim ***** válasza:
8%
Az unszimpatikus nem egy létező szó. Nincs ilyen. Te használod, mert igénytelen vagy, de ez a te magánügyed. Néhány, csökevényes szókinccsel "megáldott" szerencsétlen alkotta, mert az ellenszenves nem szerepel a szótárukban, ennyi. Nem a nyelvészek lopják a napot, hanem azok, akik képtelenek a kezükbe venni egy könyvet, ellenben előszeretettel gyalázzák a nyelvet angolból átvett előtagokkal.
2012. máj. 26. 23:35
 26/27 anonim ***** válasza:
91%
Hát nem tudom, de szerintem az a szó, amit a lakosság nagy része alkalmaz, az szerintem létezik. És nem egy nyelvész, pláne nem egy szótár dönti el, hogy egy szó létezik e. A nyelvészek a helyett, hogy ilyen hulyesegekkel foglalkoznak, inkább menjenek el dolgozni, és ne egy ilyen büfészakos diplomával osszák az észt.
2012. máj. 27. 08:57
 27/27 anonim válasza:
0%
Hajrá Jobbik!
2012. jún. 11. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!