Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyermektelenek nem kapnak...

Gyermektelenek nem kapnak nyugdíjat, oké. De akkor miért vonják le a nyugdíjjárulékot tőlünk?

Figyelt kérdés
Most ezt nem igazán értem.Ez egy legális rablás?Nem akarok gyereket,mert...nem.Azt hiszem ok,indok van elég.Ez idáig rendben.De ha ilyen törvényt hoz be a kormány,hogy öregkoromra büntetésből hagynak éhen dögleni,akkor milyen alapon vonják le a nyugdíjjárulékomat a keservesen megkeresett pénzemből?Nem kapok nyugdíjat,de fizessem a járulékot?Hát hogy van ez?Mégis mi folyik már itt?
2012. máj. 24. 10:23
1 2
 1/17 anonim válasza:
33%
Azért vonják a nyugdíj-járulékodat, hogy a mostani nyugdíjasokat el tudják látni. Ez Magyarország, Ez Orbán Viktor. Azokat kérdezd, akik rá szavaztak.
2012. máj. 24. 10:44
 2/17 anonim ***** válasza:

Ez most komoly, hogy a gyermektelenek nem kapnak?Hol lehet erről bővebben olvasni?Nekem ugyan van gyermekem, de ez akkor is megdöbbentő és igazságtalan dolog lenne!Van akinek egyszerűen nem lehet gyermeke, most az is szívjon?Vagy anyagi okok miatt ne tud vállalni, ami manapság nem csoda.

Ezeket a...inkább meg sem nevezem...meddig tűrjük még?

2012. máj. 24. 10:54
 3/17 anonim ***** válasza:

A módszer mindegy, de minél előbb el akarnak tenni bennünket láb alól. Nem ismeritek a luganói tanulmányt?

[link]

"Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot!"

2012. máj. 24. 11:00
 4/17 anonim ***** válasza:

Ezt biztos, hogy nem fogják bevezetni. Nem vezethetik be. Az a baj, hogy a mai nyugdíjrendszer sajna pilótajáték, ami rövidesen össze fog omlani. Már most közel annyi nyugdíjas van, ahány kereső, magyarán minden kereső eltart még egy embert. De ahogy egyre kevesebb gyerek születik, a jelenlegi rendszerben úgy nézne ki, hogy minden dolgozó eltart két nyugdíjast. Na erre nem lesz pénz. Tehát vagy a nyugdíjasok egy körét kizárják a nyugdíjból (és akkor kb. marad a mai arány), vagy mindenki olyan kevés nyugdíjat fog kapni, ami messze nem fedezi a megélhetését.

Sajna ez egy olyan helyzet, amiből jól nem hinném, hogy ki lehet jönni. Le kell nyelni a békát, és baromi gyorsan nyitni egy önkéntes nyugdíjpénztárt vagy valamit, ami biztosítja, hogy ha az állami nyugdíj meg is szűnik vagy le is csökken, valami jövedelmünk mégis lesz.

2012. máj. 24. 11:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

...Vagy baromi gyorsan megszorongatni a nyakát azoknak a cégeknek, amik adót csalnak és rabszolgasorban, feketén dolgoztatják az alkalmazottakat.Egyik nagy probléma ugyanis innen ered.Másrészt növelni a foglalkoztatottságot, becsületes körülmények között.Majd ha normális keresete lesz az átlagos dolgozónak is(Nem azokra gondolok, akik irodában melegítik a valagukat 180000 Ft-ért minimun...).Na, akkor majd talán megnő a gyermekvállalási kedv, addig biztos nem.Ezért öregszik el az ország.

És kéne már végre egy normális kormány, amelyik nem fejőstehénnek használja az országot, hanem nyújt is valamit, ha már megválasztották.

2012. máj. 24. 11:08
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

...Vagy eleve, tudatosan nem vállalni gyermeket és az életed során a gyerekre el nem költött pénzedet befektetni, majd tojni rá, hogy mekkora lesz az állami alamizsna.

Fölösleges rugózni ezen, mert aki 30 év múlva megy nyugdíjba, az vélhetően 80 éves koráig dolgozni lesz kénytelen, ha nincs megtakarítása. Nyugdíjat nem sokan fognak kapni....

2012. máj. 24. 11:22
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
Ez a legjobb :D Egy gyerek felnevelése ha jól tudom, kb. 8-10 millába fáj. Ezt az összeget okosan befektetve biztosítani lehet a nyugdíjas éveket.
2012. máj. 24. 11:35
 8/17 anonim ***** válasza:

Ezek a szemetek arra mennek ki hogy teljesen kifosszanak minket!Persze ők marhaságokra hivatkoznak de valójában arra megy ki a játék hogy lenyúzzák rólunk még az ép bőrt is

Nehogy azt hidd hogy a Baby Boom program azért van hogy több gyerek legyen...Nem-nem.Azért van hogy legyen még egy plusz forrás (a rengeteg közül) ahonnan befolyik a pénz (Egyébként ez is csak a cigányoknak kedvez) Gondolkodjon már el a kormányhogy vajon az emberek miért nem vállalnak be gyereket?Mert annyira sok munkahely van?Mert annyira magas az átlagos bér?Hát nem hinném...

2012. máj. 24. 11:41
 9/17 anonim ***** válasza:
36%

"Ez a legjobb :D Egy gyerek felnevelése ha jól tudom, kb. 8-10 millába fáj. Ezt az összeget okosan befektetve biztosítani lehet a nyugdíjas éveket."

De gyerek nélkül minek?...

Majd ülhet a nyugdíján egyedül és csak a kaszás fogja rányitni az ajtót.

Amúgy a 8-10 milla kb 10-15 év alatt, alap szívvonalú élet mellett elfogy.És azután miből él majd, ha máshonnan nem lesz pénz?Szóval, ez szerintem nem a legjobb stratégia.

2012. máj. 24. 11:54
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

"Gyermektelenek nem kapnak nyugdíjat, oké. "

Hol olvastad, hogy nem kapnak?

"Most ezt nem igazán értem."

Az látszik.

"Nem akarok gyereket,mert...nem."

Semmi gond. Akkor nem kell a nevelésére, nem kell az etetésére, iskolázására költeni, tehát többet tudsz spórolni nyugdíjas éveidre. Nekem sincs, szerintem nem is lesz.

"Nem kapok nyugdíjat,de fizessem a járulékot?"

Kapni fogsz nyugdíjat. Járj egy kicsit jobban utána, ne csak egy helyről és ne csak a címet olvasd el, ami úgyis olyan, hogy "húezaztánaszenzációolvassaelmindenki".

"Mégis mi folyik már itt?"

Félelemkeltés. A média részéről. Nyilván "valakik" állnak mögötte, akiknek ez az érdeke. Az egyszerű emberek meg kajálják az ilyeneket. Lásd rendszámcsere. Lásd EÜ doboz. Lásd tegnap: "fociadó". Lásd államcsőd. Lásd szinte bármi, ami tervezet volt, és mire törvény lett, addigra fele sem lett igaz.

2012. máj. 24. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!