Ha több gyermekünk lesz, jó sok nyugdíjat kapunk? Ha
megérjük a 70 éves nyugdíjkorhatárt?
Figyelt kérdés
Az új nyugdíjrendszerben büntetné a gyermekteleneket és magas nyugdíjjal jutalmazná a legalább három gyereket vállalókat a kormány. A hasonló végzettségű és munkát vállaló emberek ellátása között kétszeres is lehet a különbség. A szakértő szerint ezt az elképzelést már csak egyetlen lépés választja el attól, hogy azoktól, akiknek bármilyen okból nincs gyerekük, időskorukban teljesen elvonják az ellátást. Az új rendszer bevezetése a most 45 évesnél fiatalabbakat érintheti.
Addigra olyan rugalmas lesz a nyugdíjkorhatár, hogy 90 éves korunk előtt úgyse mehetünk nyugdíjba, úgyhogy tök mindegy hány gyerekünk lesz. Sajnos ezt komolyan írom. Ezt csak azért csinálják, mert azt hiszik, ettől többen vállalnak majd gyereket, csak azt felejtik el, hogy nem ilyen kapzsi barmokkal van tele az ország, akik csak azért szülnek öt gyereket ebbe a nyomorba, hogy sok legyen a nyugdíjuk.
2012. máj. 23. 21:43
2/10 anonim válasza:
lakatoséknak egyre jobb biznisz..
cigányéknál meg kéne tiltani
2012. máj. 23. 22:11
3/10 anonim válasza:
Aztán ha valaki körberakja magát gyerekekkel,és valamilyen okból munkahely nélkül marad,akkor meg ő lesz a segélyezett ingyenélő, az eltartott kolonc az állam nyakán, a gyerekeivel együtt.Igazam van?És most nem a cigányokra gondoltam,hanem a nem cigány, normálisan dolgozó családokra.
2012. máj. 24. 01:27
4/10 anonim válasza:
Ha meg nem lesz gyereked, akkor kidöglik a magyar, és jöhet egy új nép hont foglalni a Kárpát-medencébe.
2012. máj. 24. 07:25
5/10 anonim válasza:
Az országból az elmúlt két év alatt rengetegen vándoroltak ki. A jövő nemzedéke uezt fogja tenni. Tehát: ha szaporodunk, akkor nagy valószínűséggel a "szaporulat" is ki fog vándorolni. Meg ugyan már, kinek kéne egy olyan ország, ahonnét a legtöbben menekülnek?
2012. máj. 24. 08:00
6/10 anonim válasza:
ma 07.25-ös
Igen igazad van,de a gyereket/gyerekeket el is kell tartani.Én már hál'istennek nem vagyok érintett ebben az őrületben,de a két unokám (7,9 évesek)szükségleteinek,kiadásainak nap mint nap tanúja vagyok.A lányom egyedül neveli őket,és erején felül küzd a mindennapokkal,hogy a gyerekek ne nélkülözzenek.Mondhatnám harc a túlélésért napi szinten egy keresetből,és két családiból.Apuka gyerektartást egy fillért sem fizet,mivel a törvény csak papíron állítja,hogy ez bűncselekmény.Ebből adódóan a haja szála sem görbült meg az elmúlt 4 évben a gyermektartás nem fizetése miatt.Gyereket vállalni,majd csak lesz valami alapon nem lehet,és az egy óriási tévedés,és félrevezetés,hogy az állam ilyen meg olyan segítséget nyújt.Nem igaz,határozottan állítom,hogy ez nem igaz.
2012. máj. 24. 10:12
7/10 anonim válasza:
Halott ötlet, akkor a most is segélyekből élő lakosság kapna nyugdíjat, abból a pénzből, amit a gyermektelenek befizettek? Ragyogó!
Nem így kéne támogatni a gyerekszülést, hanem mondjuk munkahelyteremtéssel, a nőknek lehetőség kell, hogy félállásban is dolgozhassanak. Erre most még kivette a kisgyerekes anyák védelmét az új MT-ből. Most rúgtak ki a 2 éves gyerekemmel. Hát tudjátok ám mikor szülök én ide még gyereket!
2012. máj. 24. 10:19
8/10 anonim válasza:
Addig még sok víz lefolyik a Dunán. A legvalószínűbb, hogy mire odakerülünk, egyszerűen nem lesz nyugdíj. Ezért fontos, hogy az ember saját maga gondoskodjon a jövőjéről. Ha más nem, legyen egy lakása, amit kiadhat bérbe. Az államra számítani, azt hiszem elég nagy felelőtlenség :(
2012. máj. 24. 11:06
9/10 Dudok Andrásné válasza:
Most is jó biznisz, de nem a mi fajtánknak!!!Én most megyek 42 áv szolg, idő után nyugdíjba, de nem a ledolgozott 40-el, mert büntet a mai kormány, mert 4 gyermekem van így levont 2,5 évet.Ma ami megéri:??dolgozz,olyan helyen ahol ellehet tenni a fizudból, hogy öregségedre befogadjon valamelyik szoc. otthon!!
2012. máj. 24. 11:27
10/10 anonim válasza:
Ez csak etetés
Arra megy ki a játék hogy még több pénz follyon be.Aki nem akart gyereket az ezután se fog,mivel annyira silány az életszínvonal hogy éhen fog halni még nyugdíj előtt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!