Mekkora a kivándorlás Magyarországról? Ki mit lát a környezetében?
Kérdésemet ez a cikk ihlette:
A Németországba kivándorlók és a Németországból hazaköltözők esetében 16 980 fős eltérés van. Tehát csak a Németországba való kivándorlás miatt évente kb. 15 ezer magyarral "fogyunk". Az összes kivándorló száma ennek a többszöröse lehet, hiszen csak egyetlen országról beszélünk. Ki mit tapasztal a környezetében? "Menekülnek" az emberek Magyarországról? Milyen hatásai lesznek ennek országunkra az elkövetkezendő évtizedekben? Demográfiai összeomlás jön?
Én is menni szeretnék, sőt, az biztos, hogy majd fogok is, csak a mikor a kérdés.
27/L
Jövőre ha végzek a sulival valószínűleg én is megyek.
Komplex angol középfokom van, de lehet, hogy a szóbeli emelt is menne. Angliába mennék.
Leginkább a családi függőségek miatt. Utána jön csak a pénz
20F
"Kormány még időben tenne valamit( a fiatalok érdekében)a munkahelyteremtésben ."
Már itt is! A teremtés az isten dolga. Munkahelyet nem lehet TEREMTENI! Csak a bal..sz politikus képzeli istennek magát!
Ha a személyes tapasztalatomra vagy kíváncsi, itt van: Minden, nem büfészakon lediplomázott, "tökös" ismerősöm kivándorolt. Akinek nincs diplomája, de itthon meg tud élni a szakmájából, próbálkozik, és többnyire sikerrel jár külföldön.
Az esetlenebb ismerőseim nem mernek neki vágni a dolognak, inkább elvannak itthon, és az EUs fizetés harmadáért gürcöl.
A legretardáltabb ismerőseim nyelvtudás, és tapasztalat nélkül kimennek, aztán pár hét-hónap múlva visszajönnek Londonból vagy Berlinből, mert a nagyvárosi életnél alább nem akarnak adni, ott viszont nem találnak munkát, mert senki se akar morzézni és mutogatni egy pályakezdő hülyegyereknek, ha van a helyére 10 nyelvtudással rendelkező, nem idióta jelentkező.
Az "ismerőst", mint fogalmat tágan értelmezem, akivel mondjuk 1-2 havonta beszélek, az nekem már ismerős. Az ilyen ismerősök közül az utóbbi 3 évben ~15 ember külföldön van, fent tudja tartani magát, és ott is tervez maradni, míg a retardáltak, kb. 5 ember, ide-oda repked Budapest és a most divatos kivándorlási-helyek között.
A saját környezetem alapján azt tudom mondani, hogy akinek esze van, és nem fél a munkától, az már kint van, a pipogyák, az esetlenek, és a szimplán idióták pedig egyértelműen nem élnek meg kint, így itt maradnak. A környezetemből így szép lassan elfogyott szinte az összes "bátor", értelmes ember. Én se lennék már itthon, ha családi ügyek miatt nem kellett volna hazajönnöm...
37-es, tökéletesen leírta! Én még annyit tennék hozzá, hogy most már a szorgalmas középkorú szakmunkások is elkezdtek lelépni, igaz ők általában már családosok és ezért kétlaki életet élnek. Szerintem a fél milliós szám simán igaz lehet. Ami a legnagyobb tragédia, az a népvándorlás kontraszelektált volta és az azt kísérő általános leroh@dás.
A jelenlegi politikusainknak szerintem ez nem gond sőt, jobb is ha a jövő generáció színe-java nem "lábatlankodik" itt (a gazdasági életben és politikában) az ő gyerekeik leendő karrier esélyeit rontva.
Sajnos, a többséggé váló kisebbség és szenilis rajongótáboruk akkor is beviszi őket a hatalomba, ha minden dolgozó fiatal ellenük szavazna. Jó kérdés, hogy összeomlás után mi lesz, ha az a középréteg aki a megoldás kulcsa, addigra nem lesz.
Itt már elég jól ki volt vesézve a téma:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__376..
Igen ,kivesézték a témát már sokszor, ez a kérdés is 2012-ben lett beirva,kiváncsi lennék,hogy mi történt azóta veletek ? megmaradtatok az akkori helyeteken ? milyen változás adódott? Bécsben élek 8 éve és elmúltam 50,mikor idejöttem,itt már szinte minden percben lehet magyar szót hallani...sajnos csúnya káromkodást is !
a szakmunkásokat jól megfizetik,de kicsit legalább tudni kell németül
Sok, rengeteg, mégtöbb.
Aki teheti kimegy. Szinte csak az marad, akinek nincs végzettsége, vagy nyugdíjas, rokkant....Mi lesz ennek a vége?
Tiszta Afrika. A jobb élet reményében elmennek a többiek, hát.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!