Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok, a Jobbik a...

Mit szóltok, a Jobbik a melegek után már az ateistákat is büntetné?

Figyelt kérdés

[link]

Annak ellenére, hogy az ő szimpatizánsaik között van a majdnem a legtöbb ateista. Mi a véleményetek?

2012. máj. 16. 22:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
21%

A legtöbben ugyanis azt hitték, hogy az ateisták vallástalanok. Erről persze szó sem lehet. Vallástalan ember nincs. Az ateisták nem vallástalanok, hanem szánandóan fogyatékos értelmük és korcs kedélyükhöz képest komikus vallásban hisznek. Éspedig nemcsak hisznek. Az ateisták mindnyájan bigott emberek. Úgy mondom, hogy mindnyájan, mert még egyetlen ateistával se találkoztam, aki ne lett volna bigottabb még annál a rossz szagú vénasszonynál is, aki vasárnap krajcáros füzeteket árul a templom előtt Szent Homorony csodatevő vizeletéről. Az ateista vallás szentje persze nem Szent Homorony hanem Einstein, és a csodatevő hatalom nem a vizelet, hanem az ultraszeptil. Az ateista bigottéria neve materializmus. Ennek a vallásnak három dogmája van: lélek nincs, az ember állat, a halál megsemmisülés. A három pedig egyetlenegyre megy ki, s ez az, hogy az ateisták rettenetesen félnek Istentől. Böhme azt mondja róluk, hogy Isten haragjában élnek. Nem ismernek mást, csak a haragvó Istent: ezért bujkálnak és hazudoznak. Azt hiszik, ha azt mondják: nincs Isten, nem fognak többé félni. Ehelyett persze még jobban félnek.

Hamvas Béla

A BOR FILOZÓFIÁJA

2012. máj. 17. 00:34
 12/32 Shai-Hulud ***** válasza:
96%

"Az ateista vallás szentje persze nem Szent Homorony hanem Einstein, és a csodatevő hatalom nem a vizelet, hanem az ultraszeptil."

Hát én nem tudom, ki hogyan van vele, de ha beteg vagyok, akkor valóban inkább ultraszeptillel gyógykezelem magam. És ha a vallásos emberek inkább vizeletet használnak - nos akkor ebben sem értek egyet velük. :-DD

Bár én még nem láttam olyan hívőt, amelyik ezt a hmm... elavult gyógymódot választotta volna. Akkor ezek szerint mégsem hisznek a csodatévő hatalomban???

Pedro

2012. máj. 17. 00:42
 13/32 yossarian44 ***** válasza:
96%

NEEEE, az ősellenségem.

Hamvas Béla, akinek az apja evangélikus prédikátor volt, lelkileg majd beledöglött abba, hogy az irodalomtudásának oly nagy haszna nincs gyakorlatban, hogy értékelje a rezsim, illetve hogy nem mindenki vevő arra, hogy művészeti alkotások és ágazatok mögé mágiát, és a létezés magasabb bizonyítékát látja.

Nehéz pozitívumot találni a kommunizmusban, az, hogy ezt a zavaros hülyeséget gátolták, hát azt felróni semmiképp sem tudok.

Majd beleőrültem ebbe a baromságba, amikor botor módon Hamvasról szóló szemináriumot vettem fel áltműnek. A tag egyszerűen képtelen volt megbírkózni azzal a ténnyel, hogy létezik nagyon biztos tárgyi tudás, és hatalmas műveltség a kétségbeesett ezotériába kapaszkodáson túl is, továbbá a "korok" váltakozásáról alkotott elképzelései hagymázas baromságok voltak, és amikor a humánumról elmélkedett, mintha szándékosan kihagyta volna a görög-római humanizmust.

Nem tudom, miféle beteges megfontolásból tartják olyan sokra egyesek.

2012. máj. 17. 01:18
 14/32 anonim ***** válasza:
24%

Pedro,

Nem érted az idézetet. Pont hogy azt szerette volna párhuzamba állítani, hogy mind a kettő elfajzott viselkedés.

2012. máj. 17. 02:27
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

yossarian44,

Tanultál volna rendes szakmát, akkor nem énekelnéd, hogy "szart sem ér a diplomád".

Hobbiból persze hasznos lehet olvasgatni.

Olvashatsz pl. Hárecet is.

2012. máj. 17. 02:31
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Ha ez igaz és bevezetik akkor menedékjogot kérek Kanadába. Ateista vagyok nem hiszek semmiféle varázslényben meg ilyen olyan istenben. A jobbik tényleg egy fejlődésellenes, afrikai nézeteket valló párt, ami sámánokat és focihuligánokat tömörít. Vicces, hogy egy pár ezer éves mendemonda miatt állami támogatást kapnak az egyházak. Lesz jobbikos inkvizíció is? A jobbikosok sem láttak sok osztálytermet belülről. Amennyiben hatalomra kerülnek remélem a NATO hamar felszabadít minket a magyarellenes elnyomás alól.
2012. máj. 17. 05:19
 17/32 anonim ***** válasza:
24%
Nem értem. Az a Jobbik, aki a cigányok kiirtásáról beszél, ami lássuk be, egyértelműen ateizmusra utal, hiszen egy keresztény legalább a tízparancsolatot betartja, büntetné az ateistákat? Na ne szórakozzunk már :D Nagyon álszent, egyre jobban kilóg a lóláb. Vagyis már kint is van..
2012. máj. 17. 08:49
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Boszorkányégetés is lesz?
2012. máj. 17. 09:19
 19/32 yossarian44 ***** válasza:
100%

57%-os ki mondta, hogy van diplomám?

Honnan tudod mit tanultam?

Mi a f.szom az a Hárec?

Én újabban kizárólag hobbiból olvasom.

2012. máj. 17. 09:47
 20/32 anonim ***** válasza:

Szép kilátások lennének.

Bár, ez a párt szereti a figyelemfelkeltést, tömegek hergelését. Van néhány szimpatikus elképzelésük, de már túl szélsőségesek számomra, és az utóbbi nem sok jóra vezet...

2012. máj. 17. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!