Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van értelme politikával...

Van értelme politikával foglalkozni?

Figyelt kérdés

Ha nekem nem tetszik a Fidesz kormányzása, kihez állhatnék? Az MSZP fele börtönben van, az LMP viccnek is rossz, a Jobbik meg a Gárdával együtt csak viselkedni képtelen kisfiúk gyülekezete, egyetlen jó pontjuk, hogy riogatják a cigányokat.

Komoly esélyt látok 2014-ben egy újabb 2/3-os Fidesz kormányra, így kár elmenni szavazni. Ha meg mégis elmennék, és nem akarok újabb Fidesz kormányt, kire szavazhatnék? Csak szerintem kilátástalan, felesleges ezzel foglalkozni?

2012. máj. 15. 06:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9-es: "Amennyiben nincs lényeges nézetkülönbség az egyes országokban a választási ciklusokban az egymást váltó két párt között, úgy elvileg ez nem lehet akadálya a hosszabb távú gazdasági intézkedések továbbvitelének. Úgy tűnik, hogy minden csak emberséges megegyezés kérdése lehetne."

A link alapján ez nem arról szól, amit te állítasz ( fenntartható gazdasági növekedés), ráadásul az egymást váltó ciklusok között finoman szólva nem lényegtelen nézetkülönbség van.

Persze hogy van értelme politikával foglalkozni, ha tetszik, ha nem, ez (is) meghatározza az életedet.

Más kérdés, hogy ebben a rendszerben azon kívül, hogy 4 évente elmész ixelni, nagyon nem tehetsz mást - mármint demokratikus kereteken belül:)

Ha nincs olyan párt, akit szívem szerint megválasztanék, akkor arra adom le a szavazatot, akinek a programjával, értékrendjével a legnagyobb mértékben egyetértek.

Senki nem hibátlan ( a pártok sem), de azért a főbb irányvonalak tekintetében szerintem lehet dönteni.

Fontos, hogy minél több forrásból, alaposan tájékozódjon az ember, mert a véleményalkotást nagymértékben befolyásolja hogy honnan szerzed az ismereteidet.

Nem szabad csak azért apolitikussá válni, mert az egyre bulvárosodó sajtó csak azokat a híreket kapja fel, ami a szenzációra éhes nép étvágyát hivatott kielégíteni.

2012. máj. 15. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Így van. Egyébként meg mondj egy olyan országot, ahol két párt váltja egymást, és fenntartható gazdasági fejlődés van. :)
2012. máj. 15. 12:34
 13/15 anonim ***** válasza:
USA?
2012. máj. 15. 14:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi van vele?
2012. máj. 15. 15:02
 15/15 anonim ***** válasza:

USA?

A demokrata- republikánus felfogás között nincs lényeges nézetkülönbség???

Ez most olyan, mint amikor megtudtam, hogy nem a gólya hozza...:)

2012. máj. 17. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!