Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértenétek az összes...

Egyetértenétek az összes tömegközlekedési kedvezmény elvételével?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag milliárdok folynak el a tömegközlekedésre, közben pedig átlagosan 10 utasból csak 2 vesz teljes árú jegyet. És ennek árát mindenki fizeti, ha igénybe veszi a tömegközlekedést, ha nem.

Szerintem a legjobb és legegyszerűbb megoldás az lenne, ha az összes kedvezményt (nyugdíjasok ingyenes utazása, rokkant, diák, közalkalmazott stb.) megszüntetnék, biztos vagyok benne, hogy ezzel csökkene a MÁV és a volántársaságok költségvetésből történő finanszírozása, illetve valóban azok fizetnének ezekért a szolgáltatásokért, akik igénybe veszik azokat.

2012. máj. 10. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
NEM a kedvezmények miatt veszteségesek a MÁV és a BKV! Hanem a sok felesleges igazgató milliós fizetése miatt! Ezeket kellene leredukálni a szükséges mértékre.
2012. máj. 10. 22:00
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Nem. Egy értelmes, rászorultsági alapú rendszer kéne.
2012. máj. 10. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem minden nyugdijas utazik ingyen csak aki betöltötte a 65-ik évét. Külömben nem értek egyet a kedvezmények megszüntetésével kivétel a közalkalmazottal ők azért szépen keresnek ahoz hogy megtudják venni a bérletet. De nem a kedvezmények miatt állnak igy a társaságok ahogy állnak annak egész más oka van !
2012. máj. 10. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Ennek akkor lenne értelme, ha a szolgáltatás színvonala is mérföldekkel magasabb lenne, a jegyárak pedig a magyar fizetésekre lennének szabva. Szerintem, ha egy vonaljegy mondjuk 100-150 Ft lenne, egy havibérlet pedig 3000 Ft körül, többre mennének. Ja igen, a vezetők fizetését pedig megnyírbálni rendesen.
2012. máj. 10. 22:47
 5/9 anonim ***** válasza:
17%

1) A Volántársaságok többsége egyáltalán nem veszteséges! Csak ott vannak finanicális problémák ahol Nokiás-dobozokban csempészik ki a szajrét. De nyereséges vasúttársaságra is van Magyarországon példa, lásd GYSEV, meg különben a vasúti áruszállítás is borzasztó jövedelmező.

2) Ha a tömegközlekedési kedvezményeket megszüntetnék akkor 10-ből max. 5 utas maradna, ez pedig senkinek sem érdeke - hiszen ez járatritkításokkal és a színvonal csökkenésével jár - így a rendesen fizető utasok is megszívnák.

Én sem szeretem az ingyenélő nyugdíjasok tolongását a buszokon, de a magyar tömegközlekedési modell egy-két apróságtól (BKV, 65+-osok) eltekintve jónak mondható! Nem tudom miért esik olyan nehezére néhány embernek ezt a tényt elismerni és miért akar mindenki közlekedésmérnököt játszva a saját ötleteivel megújítani az ágazatot. Szerintem inkább hagyjuk a szakemberekre. Ahol rájuk hagyták, ott működik rendben a dolog.

2012. máj. 10. 23:02
 6/9 anonim ***** válasza:
17%
Túlzás lenne, de az ingyenes utazásokat beszüntetném. 10%-ot fizessen szegény üldözött belvárosi nyugdíjas is, aki ingyen utazik le Hévízre meg Bükfürdőre, ami kb vele van tele.
2012. máj. 11. 02:17
 7/9 anonim ***** válasza:
30%

én megtiltanám azt, hogy egy külföldi nyugdíjas ingyen használja a hazai tömegközlekedést. Milyen jogon van ilyen?

Persze a külföldi magyaroknak lenne egy pecsételõ, hogy csak azzal használhatjâk.

2012. máj. 11. 08:22
 8/9 Andizsuzsi ***** válasza:
70%

"közalkalmazottal ők azért szépen keresnek ahoz hogy megtudják venni a bérletet"

A középfokú végzettséggel rendelkező közalkalmazottak bérminimumot keresnek.

2012. máj. 11. 11:44
 9/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Lehet lepontozni, de a közalkalmazotti bértábla nyilvános, rá kell keresni, és meg kell nézni.
2012. máj. 13. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!