Igaz az, hogy egy rendőr ha lakást/házat szeretne vásárolni, akkor kedvezmény jár neki?
A szolgálati lakás nem kedvezmény a vásárláshoz, a kérdező pedig ezt akarja tudni. Szolgálati lakás eleve nincs olyan sok, és sajnos nem úgy működik, hogy rendőr vagyok, kérek egyet és kapok... jó is lenne :)
A másik, hogy a rendőr NEM közalkalmazott. A hivatásos rendőr köztisztviselői jogállású alkalmazott, és mint ilyen, régebben igénybe vehette lakásvásárláshoz a köztisztviselői hitelt, ami annyit jelentett, hogy nem kellett a vásárláshoz önerővel rendelkeznie, de a hitel kamata egyébként átlagos lakáshitel-kamat, ja, és csak forintban volt felvehető, illetve csak néhány évig volt ez a rendőröknek. Ennyi volt a "kedvezmény", amit azóta már egyébként elvettek, így jelenleg nincs olyan kedvezmény, amit minden rendőr igénybe vehet. Annyi van, hogy mivel a fővárosban kevés a rendőr /sok a vidéki, akit tanulmányai elvégzése fejében köteleznek, hogy még évekig Pesten legyen rendőr, de azok haza akarnak menni és haza is mennek vidékre egy idő után/, így támogatást adnak azoknak, akik Budapestre mennek rendőrködni. A támogatás abból áll, hogy a lakáshitel egy részét /nem tudom mennyit, de rendőrségről van szó, úgyhogy sokat nem/ fizeti a cég.
Ezenkívül volt munkáltatói hitel, egy rendőr kb. 2-300 ezer forintot kaphatott a lakása vásárlásakor átlagosan. Ezt nem tudom, van-e még.
Ez engem is érdekelne! Én is megpróbálok utánajárni. Ha találok valamit, írok ide is! Vagy privátba, mert úgy látom, mindenhol felbukkan pár szánalmas bunkó, akik ahelyett, hogy válaszolnak a kérdésre, belekötnek a kérdezőbe! Undorító!!!! Fogalmuk sincs az egészről....
egy rendőrfeleség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!