Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Igaz az, hogy egy rendőr ha...

Igaz az, hogy egy rendőr ha lakást/házat szeretne vásárolni, akkor kedvezmény jár neki?

Figyelt kérdés
Ha igen, mennyi ez a kedvezmény?? Vagy hogy működik ez a dolog?
2011. jan. 29. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam, hogy szolgálati lakást kapnak.
2011. jan. 29. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
És szerinted igaz, hogy ha egy asztalos lakást, házat szeretne venni kedvezmény jár neki?
2011. jan. 29. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Hogy most igaz-e,nem tudom. De a közalkalmazottak, és a rendőr is az,kapnak kedvezményes hiteleket.
2011. jan. 29. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem tartom jogosnak,de pár évvel ezelött igy volt.Vidékről feljött fiatalember meg a feleség albérletből szolgálati lakásba költöztek.Méghozzá másfél szobásba.
2011. jan. 29. 23:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A szolgálati lakás nem kedvezmény a vásárláshoz, a kérdező pedig ezt akarja tudni. Szolgálati lakás eleve nincs olyan sok, és sajnos nem úgy működik, hogy rendőr vagyok, kérek egyet és kapok... jó is lenne :)

A másik, hogy a rendőr NEM közalkalmazott. A hivatásos rendőr köztisztviselői jogállású alkalmazott, és mint ilyen, régebben igénybe vehette lakásvásárláshoz a köztisztviselői hitelt, ami annyit jelentett, hogy nem kellett a vásárláshoz önerővel rendelkeznie, de a hitel kamata egyébként átlagos lakáshitel-kamat, ja, és csak forintban volt felvehető, illetve csak néhány évig volt ez a rendőröknek. Ennyi volt a "kedvezmény", amit azóta már egyébként elvettek, így jelenleg nincs olyan kedvezmény, amit minden rendőr igénybe vehet. Annyi van, hogy mivel a fővárosban kevés a rendőr /sok a vidéki, akit tanulmányai elvégzése fejében köteleznek, hogy még évekig Pesten legyen rendőr, de azok haza akarnak menni és haza is mennek vidékre egy idő után/, így támogatást adnak azoknak, akik Budapestre mennek rendőrködni. A támogatás abból áll, hogy a lakáshitel egy részét /nem tudom mennyit, de rendőrségről van szó, úgyhogy sokat nem/ fizeti a cég.

Ezenkívül volt munkáltatói hitel, egy rendőr kb. 2-300 ezer forintot kaphatott a lakása vásárlásakor átlagosan. Ezt nem tudom, van-e még.

2011. jan. 30. 06:36
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
hozzám bizony jöhetne de biza egy petákkal se adnám olcsóban a lakást
2011. jan. 31. 15:02
 7/10 anonim válasza:

Ez engem is érdekelne! Én is megpróbálok utánajárni. Ha találok valamit, írok ide is! Vagy privátba, mert úgy látom, mindenhol felbukkan pár szánalmas bunkó, akik ahelyett, hogy válaszolnak a kérdésre, belekötnek a kérdezőbe! Undorító!!!! Fogalmuk sincs az egészről....

egy rendőrfeleség

2011. márc. 23. 22:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm az értelmes válaszokat.Hát igen, a rendőrgyűlölő emberek ilyenek, nem tudnak értelmesen válaszolni, de nem kell velük foglalkozni.
2011. márc. 24. 19:51
 9/10 anonim válasza:
Havi 40ezer forint támogatást ad a megvásárolt ingatlanra a brfk, különböző elbírálások alapján.Szerintem ez nagy segítség.
2011. márc. 30. 12:35
 10/10 anonim válasza:
Nekem rendőr a párom se szolgálati lakást sem pedig kedvezményt nem kapunk sehol.Anno állították hogy ahol dolgozik kap kamatmentes hitelt,de mikor kérnéd akkor ilyenről még hallani sem halottak.Jó is lenne mindez.Higgyétek el keveset keres egy rendőr,többet kap némelyik sofőr is nála....
2011. máj. 1. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!