Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Buszjegy kedvezményt honnan...

Buszjegy kedvezményt honnan kell igényelni?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy akinek allergiája van, az kap fogyatékoskedvezményt, ami asszem 90%. Ezt.pedig ki kell használni, ez esetben hová menjek? Ahol a személyit és egyéb okiratokat csinálják, oda? Vagy ez az egész ahogy van, nem igaz? Azérrt egy próbát megérne..

Előre is köszi

2012. ápr. 12. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
kamu.hát M.o-n elég sok az allergiás.a bkv meg csődben van te..még kedvezmény ja
2012. ápr. 12. 17:40
 2/14 anonim ***** válasza:
Persze, még mit nem. Már így is sok a kedvezményezett! Nyugaton csak diák meg nyugdíjas kedvezmény van, de ott is max 33 vagy 50%
2012. ápr. 12. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
Allergiára nem áll ez a dolog. Csak a tartósan betegekre.
2012. ápr. 12. 17:45
 4/14 A kérdező kommentje:
No igen, de van egy ismerősöm akinek ilyenje van. Hogy azt hogy és miért szerezte nem tudom, de a saját adatai vannak rajta, nem kifejezetten fogyatékos, és nekem azt.mondta allergiája miatt kapta. Ő is vigyorgott, h micsoda állam.. De annyi hülyeség közt ami itt van, eggyel több vagy kevesebb éppen mindegy. Egyébként akkor megkérdezem mégegyszer: honnan lehet megtudni ezeket a törvényeket pontosan?
2012. ápr. 12. 17:47
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha allergiára adnának 90%-osat, akkor az ország 3/4-nek kellene adni...
2012. ápr. 12. 17:48
 6/14 A kérdező kommentje:
+ eszembe jutott, hogy én is tartós beteg vagyok az ekcémát (remélem) vehetjük annak..
2012. ápr. 12. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:
Ekcéma sem számít annak. A kicsi sógorom kapott ilyen kártyát, ő elvileg az asztmájára kapta, de neki tényleg elég súlyos volt.
2012. ápr. 12. 18:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Mozgássérültek, siketek, vakok, lisztérzékenyek kapnak.

Meg ezek szerint az asztmások is. Erről nem tudtam.

Egyébként a MÁK adja ki ezt a kártyát. Magyar Államkincstár.

2012. ápr. 13. 08:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem buszjegykedvezmény, hanem hatósági igazolvány. De ha már ennyire érdekel a dolog, igazán megnézhetted volna ezt az apróságot is az ismerősödén. Ja, és hamarabb információhoz jutottál volna, ha tőle kérdezed meg, hogy honnan kapta.:)
2012. ápr. 13. 08:55
 10/14 A kérdező kommentje:

köszi, szóval ha MÁKom van.. (hehe)

amúgy utolsó válaszoló: az a "volna" az, amiért feltettem ezt a kérdést. nagyon jól átgondoltad...

egyébként ez az eset már régen volt, és most egyszerűbb ide pötyögnöm 1-2 mondatot, mint felkeresnem azt a bizonyos embert, aki lehet, hogy kevesebb információval szolgál, mint azok akik direkt rákattintanak a kérdésemre, lévén, hogy van válaszuk

2012. ápr. 15. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!