Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Buszjegy kedvezményt honnan...

Buszjegy kedvezményt honnan kell igényelni?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy akinek allergiája van, az kap fogyatékoskedvezményt, ami asszem 90%. Ezt.pedig ki kell használni, ez esetben hová menjek? Ahol a személyit és egyéb okiratokat csinálják, oda? Vagy ez az egész ahogy van, nem igaz? Azérrt egy próbát megérne..

Előre is köszi

2012. ápr. 12. 17:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ja, és rájöttem, hogy mindkét kommentelő akinek válaszoltam te voltál, mindegy.

de amúgy okés, hogy hatósági igazolvány, de ez egy hatalmas gyűjtőnév. beletartozik a "buszjegykedvezmény" is

2012. ápr. 15. 19:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért írtam le, hogy hatósági igazolvány, és hogy a MÁK-tól kapják a jogosultak, hogy esetleg keress rá a neten, leginkább a MÁK honlapján, és akkor még pontosabban kiderítheted, hogy jár-e neked.

Ez egy kis kártya, és ezzel lehet utazni. Helyi járaton bérlet helyett mutatod, vonaton és vidéki buszon pedig a felmutatásával veheted a jegyet. Nekem is van, de én még más funkciójáról nem tudok. Tudomásom szerint csak utazásra jogosít, tehát nem tudom mennyire gyűjtőnév.

Nézz utána, talán ahogy írtad, MÁKod lesz.:)

2012. ápr. 15. 19:42
 13/14 A kérdező kommentje:

igen, utánanézek :D

de.. a gyűjtőnevet a hatósági igazolványra értettem. mert mindenféle iratom (személyi, diák, diák azonosító... kitujda mi van még) beletartozik

2012. ápr. 15. 21:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja, értem.:) Nem, ez esetben nem gyűjtőnév, hanem konkrétan ez a neve. Ez van ráírva Mint a személyire személyi igazolvány, a diákra, hogy diákigazolvány, erre, hogy hatósági igazolvány.:)
2012. ápr. 15. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!