Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy ezt...

Mit szóltok ahhoz, hogy ezt érte el a kormány, az oktatás átalakításával?

Figyelt kérdés
[link]
2012. máj. 8. 14:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
3%
Komolyan gyerekek, az indexnél elfogultabb oldal nincs is, talán a kuruc. Pláne a videóriportjai borítanak ki. Estefelé megnézem.
2012. máj. 8. 15:44
 12/39 anonim ***** válasza:
34%
inkább Magyar Bálint száz éven át, mint két évig a Rózsa....
2012. máj. 8. 15:44
 13/39 anonim ***** válasza:
67%

15:32!

Látom, te is kiszúrtad az egyik legfontosabb momentumot, nem csak én. Az még ok, hogy őt kiképzik történésznek (nem egy nagy pénzigényű oktatás az orvossal ellentétben), de utána hogy fog elhelyezkedni? Örülök, hogy szeretne az lenni, de hogy munkája nem lesz, az is fix.

Amúgy én támogatom, hogy menjenek ki külföldre a diákok. Nagy részük úgyis hazajön, akárki akármit mond. Tudom, olyan gimiben végeztem (Karinthy Frigyes), ahonnan Magyarországon a legmagasabb a külföldön továbbtanulók aránya - de a gimi erre is készít fel (pl. a nemzetközi érettségivel). Igen, sokan maradnak külföldön, de ha nem is pár éven belül az egyetem után, akkor majd szülés előtt hazajönnek. És addigra kint megtanulják a legmodernebb megoldásokat, anyagilag is biztosabban élnek majd, nyitottabbak lesznek a világra. Én örülök, ha minél több ember megy külföldre. Ez a generáció fogja igazán bekapcsolni Magyarországot az EU-ba.

2012. máj. 8. 15:45
 14/39 A kérdező kommentje:

"Csak egyszerűen nincs arra szükség, hogy Magyarország fele humán munkát végezzen. Ki fogja a kaját az asztalodra rakni? Román bevándorlók? "

De azért azt is vegyük figyelembe, hogy mi lesz azokkal akik ehhez értenek és ezt szeretik?

Most elmehet egy gyárba minimálbérét olyan munkára amit rühell. Nekem személy szerint szerencsém van, hogy reál beállítottságú vagyok és olyan szakra akarok menni egyetemen, ami keresett és itthon a legnagyobb az átlagkeresete.

2012. máj. 8. 15:52
 15/39 A kérdező kommentje:

"Komolyan gyerekek, az indexnél elfogultabb oldal nincs is, talán a kuruc."

Van. Pl magyar nemzet, vagy a legelfogultabb Hírtv, atv.

2012. máj. 8. 15:54
 16/39 anonim ***** válasza:
36%
11-es! Ha ez így van, az szomorú, és változtatni kéne, nem?
2012. máj. 8. 15:55
 17/39 anonim ***** válasza:
57%

"Megtennétek, hogy nem állandóan erről a két undorító bulvárlapról, a kurucról és az indexről linkelnétek be dolgokat?"

Nézd meg a videót, semmit nem tesz benne az Index, ez egy riport fiatalokkal, csak a fiatalok beszélnek benne.

2012. máj. 8. 16:01
 18/39 anonim ***** válasza:
35%

"De azért azt is vegyük figyelembe, hogy mi lesz azokkal akik ehhez értenek és ezt szeretik?"

-Azokat felveszik államilag támogatottra. Az oktatásban nem 0 a támogatottság, csak lényegesen lecsapolták a létszámot. El kell ismerni, hogy vannak olyanok, akik jobban értenek hozzá. Vagy tanul keményebben.

2012. máj. 8. 16:13
 19/39 anonim ***** válasza:
74%

"Mindennek azt hiszi, hogy külföldön kolbászból van a kerítés. Én tanultam ott, nem így van; és csak úgy elárulom, hogy Nagy Britanniában drágább az élet, mint egy magyar egyetemen az oktatás. A kollégium, amit mondott, az egy dolog, de ott az egészségügy, az utazás, az étkezés, és akkor még nem is számoltuk az internetet, telefont, ruházkodást, szórakozást.."

hát aki azt hiszi, hogy kolbászból van a kerítés, az vagy nem járt eléggé utána vagy pedig sohasem volt az adott országban, ahol tanulni szeretne.

én éppen Skóciában tanulok, de mielőtt kijöttem, legalább fél évig számolgattuk, hogy miből hogyan fogok kijönni és meg lehet oldani a nyári munkából és part-time jobbal évközben, belehalni sem kell, hozzátenném :)

amúgy az egészségügy ingyér van, mert diák vagy, csak be kell regisztrálni a GP-hez és kész, ingyen kapsz minden olyat, amit a helyiek is kapnának (pl a contraceptive implant, beültetett fogamzásgátló, a legmodernebb jelenleg a piacon, 3 évig biztosít a terhesség ellen és ingyen beültetik a diákoknak - 90 font helyett).

utazás: oda-vissza megyek most haza London-Budapesten keresztül, Glasgow-London buszjegy 13 fontomba fáj (éjszakai buszút, 9 órás), Lon-Bud 1 héttel előtte rendelve oda-vissza 100 font. szerintem ez azért nem OLYAN vészes, tekintve, hogy fél Európát átrepülöm menetközben. helyi közlekedés: gyalogolok, mint minden diák :-) esetenként metro vagy bulikból haza néha taxi (de mivel a belváros mellett lakom, felesleges pénzkidobásnak tartom a 10 perces séta helyett).

kaja: heti 20-30 fontból már bőven bevásárolok, ez zöldségeket, gyümölcsöket, húst, tejterméket is takar. ergo az egészséges táplálkozásra bőven elég.

net: havi 10 font, ez sem olyan vészes szerintem, otthon is kb. ennyi.

ruházkodás: charity shops, ahol minden potom áron van, plusz vannak olcsó boltok és vannak olcsó outlet-ek is. meg hatalmas winter és summer sales-ek (legutóbb egy 89 fontos ruhát vettem 7-ért.. nem bírtam otthagyni). szerintem ruházkodni idekint olcsóbb, mint otthon, és Primark a legjobb barátunk. és bár nőből vagyok, majdnemhogy lusta vagyok elmenni ruhát várásolni, csak leárazásokkor megyek, mert normális áron úgysem lenne pénzem megvenni (vagy inkább nem adnék ki rá pénzt)

szórakozás: na igen, ez húzós. egy buli min. 20 font, mozi 5.5.-6 font körül van, ez igaz.

de heti 50-70 fontból el lehet élni, nem valami húúdemagas-mindent megengedek színvonalon, de normális kajával, internettel, rezsivel, bulikkal/szórakozási lehetőségekkel kielégítésével (a szállás az más téma, a megélhetésre értettem az 50-70 fontot hetente).

amúgy megértem, ami külföldre akar jönni, de azt is látom sok-sok itteni magyar diákon, hogy mivel miután felvették sem jött ki szétnézni, nem tudták, hogy mit kell várni az országtól és sokan a helyi mentalitással nem tudnak azonosulni, vagy esetleg lassabban beszélnek angolul és nem túl bátran szólnak hozzá idegenekhez, ami nehezíti az "integrációt". én nagyon jól beilleszkedtem, rengeteg barátom van, akiket imádok, de tudom, hogy sokan bár élvezik az egyetemet, kicsit otthonülősebbek - idekint a helyiek nagytöbbsége nagyon szívesen beszélget veled, nagyon hamar be tudsz illeszkedni, ha te is nyitsz feléjük; és szerintem ez az, amit sokan nem próbálnak meg és pontosan ezért érzik egyedül magukat. majdnemhogy biztosra mondom, hogy a jelenleg itt tanuló kb 25-30 magyar diákból legalább 10 haza fog költözni, a maradék meg valószínűleg ha nem is örökre, de egy jó időre "ittragad". én viszont tudom, hogy mindenképpen itt szeretnék élni :-)

2012. máj. 8. 16:15
 20/39 anonim ***** válasza:
29%

Na megnéztem a videót. Tipikus index. Csak azokat vágják bele akik azt mondják amit hallani akarnak. Olyan mint Tomcat elhíresült egyetemes videója. Tipikus parasztvakítás.

"Nehogy már én igazodjak az államhoz!"

Jó b.szdmeg, akkor belőled soron kívül történész lesz, aztán mehetsz árkot ásni, vagy bánom is én, hova a fenébe kéne évente több száz új történész? Ezzel még a híres nyugaton sem fog tudni elhelyezkedni. Különben is had döntse már el az állam, hogy mit finanszíroz és mit nem.

2012. máj. 8. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!