Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy átlagosan 3-5 ezer forinttal marad kevesebb havonta az embereknek az új adók miatt?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 17:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

Nem sok, ha a döntéshozók oldaláról nézem. Havi nettó fél-egy millából észre se veszem. De nézzük a 65 ezres nyugdíjas, szinte mozgásképtelen anyám és a nem sokkal többet kapó apám oldaláról. Voltak olyan szerencsétlenek, hogy pont pár hete mondtak igent a T-Com ellenállhatatlannak tűnő ajánlatára, és 2 éves hűséget vállaltak az amúgy ingyenes vezetékes beszélgetést biztosító havi 3200 Ft-os csomagra. (Én mondtam, hogy két évet nem szabad elvállalni, de már késő volt.) Úgy tűnt, szükségük van erre, mert már nagyon öregek, nem interneteznek, a skypról még nem is hallottak. Viszont a világgal való egyetlen, utolsó kapcsolatot jelenti nekik, hogy tudnak beszélni velem és más rokonokkal. Ez úgy átlag legalább napi fél óra, azaz plusz 60 Ft. Egy hónapra meg 1800. A 3200-őt 2 évig nem tudják lemondani, mert mondjuk akkor hívnám őket inkább én, és még erre fizessenek 1800-at. Aztán ki tudja mennyit, mert jövőre nyilván emelik az adót. Ebből valószínűleg az lesz, hogy ezt a kettőt már nem bírják elviselni, én hívom őket mindig, én fizetem a telefonadót, ők meg a 3200-őt a semmire 2 évig.

Levezethetném ugyanezt a pénzügyi adóra, de felesleges. A lényeg ezzel is az, hogy megint a gazdagok járnak jól, mert ők meg se érzik majd a pár ezer Ft-os plusz terheket, a szegény többségnek viszont ez már aránytalan és elviselhetetlen teher.

Azért egy ma agyonócsárolt MSZP-kormány, ha be is vezette volna ezeket az adókat, gondoskodott volna arról, hogy az igazán rászorulókat mentesítse pl. úgy, hogy a telefonadót bizonyos jövedelem alatt elengedték volna, és a tranzakciós adót is mondjuk csak a havi 100 ezer ft feletti pénzmozgásra vetették volna ki. De ezekben nem hogy egy szemernyi együttérzés sincs, még a mostani nehéz időkben is mindent megtesznek, hogy a gazdagokat gazdagítsák a szegények kifosztása árán is.

2012. ápr. 24. 18:38
 12/23 A kérdező kommentje:

"a rezsi költségek emelkedése pedig még az inflációt sem érték el,"

Pl az új adó tartalmazza ezeknek a növekedését is.

HA feltűnt volna a fidesz az ellenkezőjét teszi annak amit mond és amit ellenzékben kért.

2012. ápr. 24. 18:39
 13/23 A kérdező kommentje:

"Levezethetném ugyanezt a pénzügyi adóra, de felesleges. A lényeg ezzel is az, hogy megint a gazdagok járnak jól, mert ők meg se érzik majd a pár ezer Ft-os plusz terheket, a szegény többségnek viszont ez már aránytalan és elviselhetetlen teher. "

Nekik a fidesz adott kompenzációt. Ugye az 1 kulccsal ami 500 milliárdos lyukat ütött. Ez majdnem annyi mint amennyit most akarnak a SZél Kálmán kettővel beszedni.

2012. ápr. 24. 18:42
 14/23 anonim ***** válasza:
71%
Én is pont ennyit számoltam ki, mondtam is hogy évi mínusz 60 ezer. Megpróbálok már idén kijutni ebből az országból, sajnos itt nincs jövő, legalábbis számomra.
2012. ápr. 24. 18:56
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

A feleségem régi szabályok alatt 85000-92000 között keresett mint bolti eladó és pénztáros. Most 79000-87000 között keres. Pedig közben az órabérét is emelték.

A tulaj mindenképpen jól járt...

2012. ápr. 24. 19:29
 16/23 A kérdező kommentje:

"A tulaj mindenképpen jól járt..."

Ő miért is járt jól?

2012. ápr. 24. 19:31
 17/23 anonim ***** válasza:
80%
A Fidesz politikája az, hogy hulljon a férgese, kár , hogy főleg ők választották meg. Orbán örülhet, hogy ennyire becsapott mindenkit. Lehetne ezt normálisan is, de elég feltűnő, hogy a gazdagok vannak támogatva, most már eltörölték a 98%-os különadót is a végkielégitésekre, mert nincs már rá szükség, biztos most pár Fideszesnek kell fizetni, mert elkerülnek a székből és ezzel kárpótolják őket.
2012. ápr. 24. 19:35
 18/23 anonim ***** válasza:

"Azért egy ma agyonócsárolt MSZP-kormány, ha be is vezette volna ezeket az adókat, gondoskodott volna arról, hogy az igazán rászorulókat mentesítse pl. úgy, hogy a telefonadót bizonyos jövedelem alatt elengedték volna, és a tranzakciós adót is mondjuk csak a havi 100 ezer ft feletti pénzmozgásra vetették volna ki."

Pont az MSZP tette volna ezt? Ugyan már! Az MSZP éra idején minden évben csökkent a fizetésem reálértéke. Amióta viszont a Fidesz van hatalmon, minden évben emelkedett a fizetésem, és a minimális drágulásokat bőven fedezi a fizetésem növekedése. Mellesleg megjegyezném, hogy a környezetemben mindenki jól járt az új adórendszerrel. Persze mi nem "prolik" vagyunk, akik mindenért folyton nyavalygunk. Nyugat-Európa országaiban is az alacsony keresetűek panaszkodnak, és ők is nehezen élnek meg a helyi viszonyokhoz képest, úgyhogy egy ti általatok "átlagember" ott sem él jól. Ellenben ha piacképes végzettséggel és nyelv vagy nyelvek tudásával rendelkezel, akkor itthon sem kell aggódnod a megélhetés miatt.

2012. ápr. 24. 20:12
 19/23 anonim ***** válasza:
Annyit tudok szólni ehhez, hogy már csak ez hiányzott. De nem baj, az a fő, hogy lendületben az ország! Csak az a kár, hogy a lejtőn lefelé vagyunk lendületben, bár ez a nagyjainkat egyre kevésbé érdekli.
2012. ápr. 24. 20:27
 20/23 A kérdező kommentje:

"Az MSZP éra idején minden évben csökkent a fizetésem reálértéke. Amióta viszont a Fidesz van hatalmon, minden évben emelkedett a fizetésem, és a minimális drágulásokat bőven fedezi a fizetésem növekedése. "

Ezek szerint te a jobban keresőek közé tartozol. Mert az MSZp és a fidesz két különböző politikát folytat, már a szemléletük miatt is. Míg a fidesznél a jobban keresők járnak jól és a rosszul (ami a többség) keresők rosszabbul, addig az mszp ezt pont fordítva próbálja csinálni. (lásd adójóváírás, amelynek a feladata, hogy csökkentse a jövedelmek közti különbséget, de ez a fidesz óta nőtt)

2012. ápr. 24. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!