Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan rasszista a Jobbik,...

Ha olyan rasszista a Jobbik, akkor miért van ott Radnóti verse, aki köztudott zsidó volt?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 23. 16:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
41%

"Német származású, katolikus, köznemesi családból származom. 100%, hogy sem zsidó, sem cigány nem volt "

Aha, ok. Élj ebben a hitben. Nekem édes mindegy, hogy te honnan származol. Egy kérdés (most kötekedni fogok). Ugye te nem vagy büszke a magyarságodra? Mert nem vagy magyar. Legalábbis az alapján amit írtál.

Amúgy matematikailag sanszos, hogy több száz évvel ezelőtt volt cigány, zsidó a családodban. Ez azért valószínű mert nincs rá bizonyíték, hogy nem volt. Ennek a bizonyításához pedig kevés néhány hiányos keresztlevél. Akár tetszik, akár nem.

De mondtam. Élj abban a hitben, hogy nem volt.

2012. ápr. 24. 05:24
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell észrevenni végre,ahogy előttem is írták,hogy az emberek ne a származásuk és a bőrszínük alapján ítéljék/jük meg,hanem a viselkedésük és tetteik alapján.

Ismerek olyan cigányt,aki egész életében dolgozott,tisztességesen,felépített egy házat hitel nélkül,és nem lopott,nem csalt,hanem gazdálkodott,állatokat tartott,dolgozott bejelentett munkahelyen.Felnevelte egyedül a gyerekét,akit kiiskoláztatott rendesen,hogy boldoguljon és ne minimálbérért dolgozzon.

És ismerek olyat,aki magyarnak vallja magát,de életében nem dolgozott 1-2 hónapnál tovább sehol,inkább segélyekből él és kihasználja és lehúzza a naiv embereket.

Szóval senkit nem lehet megítélni a származása alapján,csak ugye a mai világban (ami sajnos a sok csaló miatt érthető)eleve bizalmatlanok az emberek egymással szemben,így nem is adunk esélyt egymás jobban megismerésére, inkább megtartjuk mindenkivel a 3 lépés távolságot,nehogy bármilyen,akár anyagi,akár más jellegű kárt szenvedjünk.

2012. ápr. 24. 10:09
 23/28 gr. Shadow ***** válasza:
24%

Azért mert a jobbik nem rasszista hanem nacionalista!

És nem azért ítél el embereket mert bizonyos népcsoportok tagjai, hanem azért mer a tetteikkel kiérdemlik.

Érdekes hogy pl. a svábok is kisebbség de sosem hallani hogy bűnöznének és senki nem is szidja őket!

2012. ápr. 24. 11:10
 24/28 Valaki0702 ***** válasza:
0%

Mert nem lehet mindent felosztani keresztényre és zsidóra egyébként meg kezd ki mutatkozni, hogy a zsidózás csak reklám volt a melegezéssel együtt viszont a cigányozás nem!

Szerintem a Jobbiknak a zsidók csak egy jó reklám volt amúgy semmi bajuk velük.

2012. ápr. 24. 13:07
 25/28 anonim ***** válasza:
43%

"Azért mert a jobbik nem rasszista hanem nacionalista!"

A nacionalizmusban részben benne van,hiszen a nácik a zsidókat üldözték elsősorban,nem?

"És nem azért ítél el embereket mert bizonyos népcsoportok tagjai, hanem azért mer a tetteikkel kiérdemlik.

Érdekes hogy pl. a svábok is kisebbség de sosem hallani hogy bűnöznének és senki nem is szidja őket!"

Tehát néhány kisebbségből való ember tetteiből következtetnek az összes többi,ahhoz a kisebbséghez tartozó ember már eleve le van írva,csakmert ő véletlenül oda született,lehet akármilyen sikeres,tisztességes ember.Ez általánosítás.

Képzeld el mi lenne,ha az átlag magyar embereket,például téged Orbán Viktor tettei alapján ítélnék meg külföldön.

2012. ápr. 24. 13:35
 26/28 anonim ***** válasza:
53%

Látom a Jobbikosok benéztek lepontozni :D :D :D

Már vártam :D

2012. ápr. 24. 18:04
 27/28 anonim válasza:
68%
Egyébként nem tök mindegy hogy milyen népcsoportba tartozunk, végül is MINDANNYIAN a majmoktól származunk. Tehát ti mind majmok vagytok, én is majom vagyok, és most húzok el banánt zabálni!
2012. ápr. 24. 22:21
 28/28 anonim ***** válasza:

Valaki írta, hogy az a cigány, aki cigányként viselkedik (kvázi nem az, aki vér szerint az), a cigánybűnözés meg az, ha bűnöznek.... Ja így már minden világos, és logikus! :D

De nem lenne egyszerűbb bűnözésről beszélni ebben az esetben?!

Valaki írta, hogy a cigányok nem mehettek be a városba, stb. Ajánlom szakirodalomnak Gárdonyi Géza - Egri csillagok c. könyvét.

2012. máj. 1. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!