Ha olyan rasszista a Jobbik, akkor miért van ott Radnóti verse, aki köztudott zsidó volt?
"Német származású, katolikus, köznemesi családból származom. 100%, hogy sem zsidó, sem cigány nem volt "
Aha, ok. Élj ebben a hitben. Nekem édes mindegy, hogy te honnan származol. Egy kérdés (most kötekedni fogok). Ugye te nem vagy büszke a magyarságodra? Mert nem vagy magyar. Legalábbis az alapján amit írtál.
Amúgy matematikailag sanszos, hogy több száz évvel ezelőtt volt cigány, zsidó a családodban. Ez azért valószínű mert nincs rá bizonyíték, hogy nem volt. Ennek a bizonyításához pedig kevés néhány hiányos keresztlevél. Akár tetszik, akár nem.
De mondtam. Élj abban a hitben, hogy nem volt.
Azt kell észrevenni végre,ahogy előttem is írták,hogy az emberek ne a származásuk és a bőrszínük alapján ítéljék/jük meg,hanem a viselkedésük és tetteik alapján.
Ismerek olyan cigányt,aki egész életében dolgozott,tisztességesen,felépített egy házat hitel nélkül,és nem lopott,nem csalt,hanem gazdálkodott,állatokat tartott,dolgozott bejelentett munkahelyen.Felnevelte egyedül a gyerekét,akit kiiskoláztatott rendesen,hogy boldoguljon és ne minimálbérért dolgozzon.
És ismerek olyat,aki magyarnak vallja magát,de életében nem dolgozott 1-2 hónapnál tovább sehol,inkább segélyekből él és kihasználja és lehúzza a naiv embereket.
Szóval senkit nem lehet megítélni a származása alapján,csak ugye a mai világban (ami sajnos a sok csaló miatt érthető)eleve bizalmatlanok az emberek egymással szemben,így nem is adunk esélyt egymás jobban megismerésére, inkább megtartjuk mindenkivel a 3 lépés távolságot,nehogy bármilyen,akár anyagi,akár más jellegű kárt szenvedjünk.
Azért mert a jobbik nem rasszista hanem nacionalista!
És nem azért ítél el embereket mert bizonyos népcsoportok tagjai, hanem azért mer a tetteikkel kiérdemlik.
Érdekes hogy pl. a svábok is kisebbség de sosem hallani hogy bűnöznének és senki nem is szidja őket!
Mert nem lehet mindent felosztani keresztényre és zsidóra egyébként meg kezd ki mutatkozni, hogy a zsidózás csak reklám volt a melegezéssel együtt viszont a cigányozás nem!
Szerintem a Jobbiknak a zsidók csak egy jó reklám volt amúgy semmi bajuk velük.
"Azért mert a jobbik nem rasszista hanem nacionalista!"
A nacionalizmusban részben benne van,hiszen a nácik a zsidókat üldözték elsősorban,nem?
"És nem azért ítél el embereket mert bizonyos népcsoportok tagjai, hanem azért mer a tetteikkel kiérdemlik.
Érdekes hogy pl. a svábok is kisebbség de sosem hallani hogy bűnöznének és senki nem is szidja őket!"
Tehát néhány kisebbségből való ember tetteiből következtetnek az összes többi,ahhoz a kisebbséghez tartozó ember már eleve le van írva,csakmert ő véletlenül oda született,lehet akármilyen sikeres,tisztességes ember.Ez általánosítás.
Képzeld el mi lenne,ha az átlag magyar embereket,például téged Orbán Viktor tettei alapján ítélnék meg külföldön.
Látom a Jobbikosok benéztek lepontozni :D :D :D
Már vártam :D
Valaki írta, hogy az a cigány, aki cigányként viselkedik (kvázi nem az, aki vér szerint az), a cigánybűnözés meg az, ha bűnöznek.... Ja így már minden világos, és logikus! :D
De nem lenne egyszerűbb bűnözésről beszélni ebben az esetben?!
Valaki írta, hogy a cigányok nem mehettek be a városba, stb. Ajánlom szakirodalomnak Gárdonyi Géza - Egri csillagok c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!