Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi kell még a magyarnak,...

Mennyi kell még a magyarnak, hogy kirobbanjon egy komoly lázadás a mai magyar helyzet miatt?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 13:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy eredményes lázadáshoz sok ember kell, annyi nem jön össze, mert:

-Akik jól jártak az egykulcsos adóval, szentként tisztelik Ovit

-Akik nem jártak jól, de el vannak bűvölve attól a maszlagtól, amit előad, úgyszintén

-Aki egyre rosszabbul él, de még van munkája, az meg se mer mukkani, nehogy elveszítse

-Aki nyomorog, az nem forradalmár típus :) a kisnyugdíjasok ismerik a nyomort, volt benne részük fiatal korukban. A cigányok is ismerik, sose éltek sokkal jobban. A rokkantak, a több éve munkanélküliek nagy része vidéken él, és nincs annyi pénze, hogy felmenjen a Kossuth-térre. Otthon meg ki ellen lázadjon, mikor körülötte is csupa hozzá hasonló nyomorult él?

Nem lesz itt semmiféle lázadás, de az a baj, hogy a következő választásokon se mutatkozik sok esély, hogy jobbra fordulhatna a helyzet. A Fidesz úgy megbuherálta a választási törvényt, hogy nagyon nehéz lesz kilökni a nyeregből.

2012. ápr. 22. 20:24
 22/27 anonim ***** válasza:

"És ha ölre mennék is velük és vázolom a szörnyű tényeket előttük akkor inkább sértődötten hallgatnak."2

Nem lehet, hogy egyszerűen csak nem akarnak megsérteni azzal, hogy kinevetnek? ;)

2012. ápr. 22. 22:30
 23/27 anonim ***** válasza:
54%

"A Fidesz úgy megbuherálta a választási törvényt, hogy nagyon nehéz lesz kilökni a nyeregből."

Mi sem egyszerűbb, több szavazatot kell szerezni, mint ők.

Az a demokrácia, nem ez a végletekig ostoba álmodozás polgárháborúról, külföldi intervencióról, miegymásról.

Az összes ilyen lázadásos/forradalmas hülyeség csak azt mutatja, hogy a maradék ballib csápolók milyen reménytelen kisebbségben vannak. Európában utolsóként megbukott nálunk is a posztkommunista kurzus. Vége, hiába prüszkölnek az egykori haszonélvezői.

2012. ápr. 22. 22:38
 24/27 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy :A Fidesz úgy megbuherálta a választási törvényt, hogy nagyon nehéz lesz kilökni a nyeregből.

"Mi sem egyszerűbb, több szavazatot kell szerezni, mint ők."

Én is ezt mondom, csakhogy a buherálás miatt olyan sokkal kellene többet szerezni, ami nagyon nehéz lesz. Azért nem adom fel a reményt.

Én sem akarok polgárháborút, habár én ballib vagyok (csápoló nem :) )

Baloldali és/vagy liberális ismerőseimet sose hallottam polgárháborút vízionálni, ellenben van két jobbikkedvelő rokonom, ők már évek óta gyűjtik a cukrot meg a lisztet, merhogy polgárháború lesz. :)

2012. ápr. 23. 12:28
 25/27 anonim ***** válasza:

Itt nem lesz lázadás. Ez emberek többsége manipulálható, átverhető, befolyásolható. Különösen igaz ez az ínséges, szélsőséges, válságos időkre, amikor az emberek nem találnak kiutat. Ekkor feltűnik egy "Isten", aki mindent ígér mindenkinek, és a Mennyei Paradicsomot hirdeti (nem szeretnék aktuálpolitizálni, de most is ez megy).

Ráadásul minél erősebben mutatja a kormánypárt a hatalmát, minél meggyőzőbb, és minél jobban nyomorba dönti a népet, annál jobban félnek majd tőle az emberek. Ez megy itt, sajnos.

Ahhoz, hogy lázadás legyen, hősre lenne szükségünk, vagy hősökre. Ilyen volt Petőfi is, de az 56'-os forradalom képviselői is. Olyanok kellenek, akik képesek akár saját életüket is feláldozni egy eszméért, ami talán nem is fog sikerülni :( Egy ilyen kegyetlen és önző világban aligha találsz efféle hősöket. Ilyen időkben aki teheti, inkább elmenekül.

2012. jún. 17. 16:47
 26/27 anonim ***** válasza:

Nagyon sok. Nemcsak a magyarok miatt. Egyébként lázadással nem lehet eredményt elérni, csak felfordulást. Az eredményhez józan irányító kell, akire hallgatnak a tömegek, és cselekednek az iránymutatás szerint.

Tud valaki ma józan irányítóról?

Tud valaki ma arról, hogy a tömegek valakit követnének?

Arról én is tudok, hogy a tömegek egyes tagjai utálják egymást. Lehetőleg mindenki mindenkit.

2012. jún. 17. 17:17
 27/27 anonim ***** válasza:
Igazatok van-volt! 12 év eltelt a kérdés óta, azóta sincs semmi! :D Nem is igazán lesz egy - két tüntikézésen kívül...
máj. 25. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!