Mégis miről beszél Kulka János a lenti videóban?
http://www.youtube.com/watch?v=jTLo9uyre20&feature=relmfu
"Nem tetszik a rendszer azért, mert látványosan nem szereti a kultúrát. És az az érzésem, hogy szakítani próbál minden olyan hagyománnyal, amiben ez az ország mindig nagyon erős volt, lásd: képzőművészet, színház, film. Mintha nem tartaná értéknek mindazt, amit nagy sok igazán elhivatott művész létrehozott az elmúlt 20-30-50, sok-sok évben."
- Nem az első Fidesz-kormány volt az, ami újjáépíttette a Nemzeti Színházat, majdnem egy évszázaddal a lerombolása után? (Ráadásul azon túl, hogy milyen gyönyörű maga az épület, mellette az előző színház romjaira is emlékeztetnek, nagyon esztétikus kialakításban.) Budapest egyik legszebb látványossága.
- Nem az első Fidesz-kormány újította fel az Uránia Nemzeti Filmszínházat?
- Nem az első Fidesz-kormány nyitotta meg az - egyébként Kelet-Európában példamutató - első, kommunizmusra és holokausztra egyaránt megemlékező Terror Házát?
- Nem az első Fidesz-kormány volt, ami megnyitotta az "Álmok álmodói - Világraszóló magyarok" kiállítást? (2002-ben zárt be.)
- Nem a mostani Fidesz-kormány tett konkrét lépéseket a magyar filmipar fellendítésére? [link]
- Nem a mostani Fidesz-kormány épít új múzeumot a magyar kultúrát hirdetendő? [link]
Mégis mi indokolja tehát a kérdés elején bemásolt véleményt?
"Már írtam példát" - egyetlen példát írtál.
"de te a zárójeles megjegyzésemen lovagolsz."
- Sokkal inkább te vagy az, aki azon lovagol, hogy szép-e, vagy sem, ami viszont eltereli a lényegi tartalomról a figyelmet, mégpedig hogy a Fidesz-kormány nemhogy kultúra-ellenes, de az egyetlen, ami foglalkozik vele.
"Egyébként nézz csak körbe az interneten, építészeti fórumokon, és rá fogsz jönni, hogy akinek van egy kis izlése, az látja, hogy a színház egy giccsparádé"
- Azaz aki neked ad igazat azokon a fórumokon, annak van ízlése, aki nem, annak nincs...:)
16:27-es válaszoló. Amit belinkeltél, pontosan az az üvegkocka, amiről beszéltem, mikor az ún. "modern építészet" snasszságát, dísztelenségét említem. Akármelyik általános sulis tud rajzolni ilyet. Ez nem művészet, nem szép, nem kápráztatja el a szemet. Pontosan olyan, mint amikor felhánynak egy sárga pacát a lapra, és azt mondják, "ez a modern művészet". Aztán persze eladják félmillióért. Múltkor a Szépművészetiben - komolyan mondom - egy szögekkel kivert deszkát állítottak ki. Ha mégha valami képet tett volna ki a szögek összesége (mint a pontrajzolás), azt mondom, de ez?!
Hol vannak ezek Munkácsytól, Than Mórtól...? Nem az én ízlésem rossz, hanem a világ lett torz. Az ilyen közönséges, mindenféle forma és dísz nélküli, egyszerű üvegkockáknál még a megcsavarodott, általam "sok kávé után megtervezett" épületek is jobbak, mint például ezek: [link]
Ezeknek legalább van valami karakterük.
Esküszöm, a youtube-on sokkal művészibb dolgokat csinálnak az ázsiaiak néhány tűzőgéppel vagy fagyikehellyel, mint ami ma a múzeumokban van. A művészet az, amire csak kevés ember képes, és elkápráztatja a szemet.
16:53
Bocsánat, most látom, hogy egy időben van a két komment, nem rád gondoltam, hanem az 50%-osra.
Egyébként igazad van, és utána néztem, Kulka anno aktívan részt vett az SZDSZ kampányában. Ez mindent megmagyaráz.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!