Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mégis miről beszél Kulka...

Pro Patria kérdése:

Mégis miről beszél Kulka János a lenti videóban?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=jTLo9uyre20&feature=relmfu

"Nem tetszik a rendszer azért, mert látványosan nem szereti a kultúrát. És az az érzésem, hogy szakítani próbál minden olyan hagyománnyal, amiben ez az ország mindig nagyon erős volt, lásd: képzőművészet, színház, film. Mintha nem tartaná értéknek mindazt, amit nagy sok igazán elhivatott művész létrehozott az elmúlt 20-30-50, sok-sok évben."

- Nem az első Fidesz-kormány volt az, ami újjáépíttette a Nemzeti Színházat, majdnem egy évszázaddal a lerombolása után? (Ráadásul azon túl, hogy milyen gyönyörű maga az épület, mellette az előző színház romjaira is emlékeztetnek, nagyon esztétikus kialakításban.) Budapest egyik legszebb látványossága.

- Nem az első Fidesz-kormány újította fel az Uránia Nemzeti Filmszínházat?

- Nem az első Fidesz-kormány nyitotta meg az - egyébként Kelet-Európában példamutató - első, kommunizmusra és holokausztra egyaránt megemlékező Terror Házát?

- Nem az első Fidesz-kormány volt, ami megnyitotta az "Álmok álmodói - Világraszóló magyarok" kiállítást? (2002-ben zárt be.)

- Nem a mostani Fidesz-kormány tett konkrét lépéseket a magyar filmipar fellendítésére? [link]

- Nem a mostani Fidesz-kormány épít új múzeumot a magyar kultúrát hirdetendő? [link]

Mégis mi indokolja tehát a kérdés elején bemásolt véleményt?

2012. ápr. 22. 03:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Már írtam példát, de te a zárójeles megjegyzésemen lovagolsz. Egyébként nézz csak körbe az interneten, építészeti fórumokon, és rá fogsz jönni, hogy akinek van egy kis izlése, az látja, hogy a színház egy giccsparádé, a hajóorrtól elkezdve, az elsüllysesztett homlokzatromon át, minden. Szimbolikus, de már eröltetetten, ergo giccses.
2012. ápr. 22. 15:56
 12/19 A kérdező kommentje:

"Már írtam példát" - egyetlen példát írtál.

"de te a zárójeles megjegyzésemen lovagolsz."

- Sokkal inkább te vagy az, aki azon lovagol, hogy szép-e, vagy sem, ami viszont eltereli a lényegi tartalomról a figyelmet, mégpedig hogy a Fidesz-kormány nemhogy kultúra-ellenes, de az egyetlen, ami foglalkozik vele.

"Egyébként nézz csak körbe az interneten, építészeti fórumokon, és rá fogsz jönni, hogy akinek van egy kis izlése, az látja, hogy a színház egy giccsparádé"

- Azaz aki neked ad igazat azokon a fórumokon, annak van ízlése, aki nem, annak nincs...:)

2012. ápr. 22. 16:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, tudod, hogy néz ki egy színvonalas modern színház? Így: [link]
2012. ápr. 22. 16:27
 14/19 anonim ***** válasza:
6.20-as vagyok, arról beszéltem, hogy aki közszereplő, az tudja befolyásolni a nép véleményét, ezért az nem a saját véleménye, amit hallasz, persze lehet, hogy mellesleg egybe esik a saját véleményével, de pont azért közszereplők, hogy általuk hatni tudjanak az emberekre. Csak úgy a levegőbe nem fognak pofázni, mindennek kell, hogy valami haszna legyen (bizonyos gondolkodásúak szerint), nem véletlenül található meg a médiában mindenféle karakter, hogy a különböző embertípusok mind azonosulni tudjanak valamelyikkel, aki érzelmeket vált ki belőlük, és máris besétáltak a csapdába, csak egy nagy cirkusz, egy színház az, amit a médiában látni, hallani lehet. Tudom, borzasztó egy összeesküvés elmélet ez. :D De azért csak tedd mérlegre, hogy mennyi a pozitív és mennyi a negatív változás, ha az ember tv-t néz, elhiszi, amit mondanak, és netán idegeskedik miatta, vagy összevész a másikkal, akár politikán, akár azon, hogy a vvjóska vagy a vvgizike essen ki. A negatív serpenyő jóval lejjebb lesz.
2012. ápr. 22. 16:53
 15/19 A kérdező kommentje:

16:27-es válaszoló. Amit belinkeltél, pontosan az az üvegkocka, amiről beszéltem, mikor az ún. "modern építészet" snasszságát, dísztelenségét említem. Akármelyik általános sulis tud rajzolni ilyet. Ez nem művészet, nem szép, nem kápráztatja el a szemet. Pontosan olyan, mint amikor felhánynak egy sárga pacát a lapra, és azt mondják, "ez a modern művészet". Aztán persze eladják félmillióért. Múltkor a Szépművészetiben - komolyan mondom - egy szögekkel kivert deszkát állítottak ki. Ha mégha valami képet tett volna ki a szögek összesége (mint a pontrajzolás), azt mondom, de ez?!

Hol vannak ezek Munkácsytól, Than Mórtól...? Nem az én ízlésem rossz, hanem a világ lett torz. Az ilyen közönséges, mindenféle forma és dísz nélküli, egyszerű üvegkockáknál még a megcsavarodott, általam "sok kávé után megtervezett" épületek is jobbak, mint például ezek: [link]

[link]

Ezeknek legalább van valami karakterük.

Esküszöm, a youtube-on sokkal művészibb dolgokat csinálnak az ázsiaiak néhány tűzőgéppel vagy fagyikehellyel, mint ami ma a múzeumokban van. A művészet az, amire csak kevés ember képes, és elkápráztatja a szemet.

16:53

Bocsánat, most látom, hogy egy időben van a két komment, nem rád gondoltam, hanem az 50%-osra.

Egyébként igazad van, és utána néztem, Kulka anno aktívan részt vett az SZDSZ kampányában. Ez mindent megmagyaráz.:)

2012. ápr. 22. 20:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát pedig lényegesen jobban néz ki a belinkelt színház mint a nemzeti. Éppen azért, mert úgy modern, hogy közben modern, nem úgy, hogy közben próbál százévesnek tűnni. Akármit mondasz, az giccs. Olyan, mint amikor valaki az Ikeában vesz "antik" bútort.
2012. ápr. 22. 22:18
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy ami régi, a rossz... Számomra a legszebb például ma is a gótikus stílus. De ízlésekről vitatkozni teljesen felesleges ennél a kérdésnél.
2012. ápr. 22. 23:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Értelmezd a mondatomat. Az a rossz, amikor valaki a 21. században 19. századi épületet akar építeni.
2012. ápr. 22. 23:52
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem kell. De a szépség rovására sem kell menni, mert az most hűdemodern, és most az a trendi, a cool. És még mindig azt mondom, hogy alapvetően off már eleve ez a hiszti is, a kérdés nem erről szól, pláne, ha pártszimpátia alapján ítélsz meg mindent...
2012. ápr. 22. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!