Mégis miről beszél Kulka János a lenti videóban?
http://www.youtube.com/watch?v=jTLo9uyre20&feature=relmfu
"Nem tetszik a rendszer azért, mert látványosan nem szereti a kultúrát. És az az érzésem, hogy szakítani próbál minden olyan hagyománnyal, amiben ez az ország mindig nagyon erős volt, lásd: képzőművészet, színház, film. Mintha nem tartaná értéknek mindazt, amit nagy sok igazán elhivatott művész létrehozott az elmúlt 20-30-50, sok-sok évben."
- Nem az első Fidesz-kormány volt az, ami újjáépíttette a Nemzeti Színházat, majdnem egy évszázaddal a lerombolása után? (Ráadásul azon túl, hogy milyen gyönyörű maga az épület, mellette az előző színház romjaira is emlékeztetnek, nagyon esztétikus kialakításban.) Budapest egyik legszebb látványossága.
- Nem az első Fidesz-kormány újította fel az Uránia Nemzeti Filmszínházat?
- Nem az első Fidesz-kormány nyitotta meg az - egyébként Kelet-Európában példamutató - első, kommunizmusra és holokausztra egyaránt megemlékező Terror Házát?
- Nem az első Fidesz-kormány volt, ami megnyitotta az "Álmok álmodói - Világraszóló magyarok" kiállítást? (2002-ben zárt be.)
- Nem a mostani Fidesz-kormány tett konkrét lépéseket a magyar filmipar fellendítésére? [link]
- Nem a mostani Fidesz-kormány épít új múzeumot a magyar kultúrát hirdetendő? [link]
Mégis mi indokolja tehát a kérdés elején bemásolt véleményt?
Az Erzsébet téri gödröt nem nevezném sem esztétikusnak,sem Budapest legszebb látványosságának. Csak arra volt jó,hogy sok pénzt kidobjanak miatta.
A Fidesz pedig a kultúrát is a saját "képére" akarja szabni. Stadionok kellenek,de kutúra az nem.
Szerintem arra gondolt , hogy a kulturális államtitkárság pénzét csökkentették , szerintem jogosan . Eddig túl sok művészfilm készült állami pénzből , persze Alföldi is panszkodik , hogy a Szent Johanna előadásán nem tudott igazi madarakat használni . A művészvilág hozzászokott az arany élethez, nem képes elfogadni hoyg a válság mindenre hatással van , persze sok olyan színész van aki minimál béren tengődik . Egyépként elkel ismerni Kulka igazán jó színész , nézd meg a Vizsgát: [link]
Pesti last minitue színház: [link]
ma 06:20-as válaszoló:
Pontosan miről is beszélsz?
ma 09:16-os válaszoló:
Ízlések és pofonok. Szerintem kifejezetten szép. És nem olyan idióta, mint egyébként a "modern épületek", de ne is régies kő, hanem mint egy kristálypalota. Az általad kifogásolt régi rom pedig épp az egyik legszebb benne, ahogy összeköti a múltat a jelennel, a rombolás és az újjákezdés szimbóluma. Nem én vagyok ezzel egyedül így, és az emberek többségének szerintem tetszik.
Kalergi válaszára:
"Fel tudnád sorolni, hogy 2010 óta mi történt a magyar kultúra érdekében?"
- Elolvastad egyáltalán a kérdést?
"Pekingbe egész konkrétan a világon nem jegyzett képzőművészeket küldtek ki."
- Az MSZP tett többet, vagy akár ennyit?
"Az Új Színház éléről botrányos körülmények között távozott a korábbi, sikeres igazgató, és egy olyan pályázattal nyert Dörner, amiben 20 éve megszűnt szervezetekre hivatkozik."
- Függetlenül Dörnertől, Alföldi kinevezése ugyanilyen, ha nem nagyobb botrány volt. Az emberek konkrétan elhagyták a színházat, amikor egymást s.ggbedugó embereket mutattak a színpadon, az ő rendezésében.
"Magyar film 2010 óta nem nagyon készül ( ez mondjuk nem is baj, amilyenek)"
- Egyszerű hazugság. Éppen hogy most kezdődött el egy rakat magyar akciósorozat és vetélkedő, a magyar filmgyártás nevében, de sebaj. Andy Vajna lett megbízva a magyar filmipar fellendítésével, és befolyását, tapasztalatát, pénzét tekintve lesz is eredmény. Tény, nem máról holnapra.
Amiket írsz, tehát egyszerű ferdítések, csúsztatások, vagy konkrét hazugságok halmaza.
"Nem én vagyok ezzel egyedül így, és az emberek többségének szerintem tetszik."
Nagyot tévedsz, nem tetszik az emberek többségének, csak elvakult fideszeseknek. Márpedig Budapest többsége nem fideszes. Az az épület egy nagy halom giccs.
"Az MSZP tett többet, vagy akár ennyit?"
Minő meglepetés. Elfogyott az érv, jöhet a "de az MSZP" kártya.
"Éppen hogy most kezdődött el egy rakat magyar akciósorozat és vetélkedő, a magyar filmgyártás nevében, de sebaj."
Aha, amiket a kutya nem néz.
Akkor mondd el légyszíves, mi az, amit "módszeresen lerombolnak", avagy kitörölnek?
A Nemzeti Színház szerinted csúnya, mert úgy ítéled meg, hogy fideszes, és ezért alapból elveted.
Szerintem nagyon is szép, sokkal jobb, mint a klasszicista, unalmas, száraz kőépületek, vagy a "modern" üvegkockák.
"Nem én vagyok ezzel egyedül így, és az emberek többségének szerintem tetszik.
-> Nagyot tévedsz, nem tetszik az emberek többségének, csak elvakult fideszeseknek."
Az ízlés nem politika dolga. Ismered a mondást, hogy az ács mindenhol szöget lát? Lehet, a baráti köröd szerint nem jó, és tekintetbe véve, hogy a baráti köröd nyilván hozzád hasonló felfogású, érthető is. De például magában a színházban járva az emberek általában lenyűgözve vannak, ahogy én látom.
Talán tudsz "szakmabelieket" mutatni, akik szerint nem jó, de bizonyosan lehet olyanokat is, akik szerint meg igen. Erről tehát ennyit. De gustibus non est disputandum.
"Az MSZP tett többet, vagy akár ennyit?
-> Minő meglepetés. Elfogyott az érv, jöhet a "de az MSZP" kártya."
- Nem "elfogyott", mint ahogy olvashatod is a kommentben. Csupán egy rávilágítás, miszerint a fidesz "nem szereti a kultúrát", és mindent, amit azért tesz, nem elég, giccses, kevés, miközben semelyik más párt nem tesz még közel ennyit sem. Ezek után kicsit álságos a fenti kijelentés.
"Éppen hogy most kezdődött el egy rakat magyar akciósorozat és vetélkedő, a magyar filmgyártás nevében, de sebaj.
-> Aha, amiket a kutya nem néz."
- Majd kinövi magát. De ettől még konkrét intézkedés, és csak az első lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!