Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek itt még adót fizetni?

Minek itt még adót fizetni?

Figyelt kérdés

Havonta közel 100 ezer forint adót fizetek ki.

- Ha orvosra van szükségem, akár fogászat, akár egyéb, magánorvoshoz fordulok a mai állapotokat megtapasztalva.

- A gyerekem magánintézménybe jár, a nevelés-oktatás lezüllesztése miatt.

- A közutak állapota borzalmas.

- A közbiztonság nevetséges.

- A politikusok és más állami vezetők fizetése pofátlanul magas.

- A börtönökben jól vannak tartva az elítéltek.

.

.

.

nem is sorolnám tovább

Tehát majdnem fél hónapot azért dolgozom reggeltől estig, hogy másokat eltartsak és közben ne bosszankodjak azon, hogy egy korrupt, szemetes, koszos, katasztrofális tömegközlekedésű, bürokrata hellyé züllesztették Magyarországot?

Nyilvánvaló, hogy az államnak nem érdeke, hogy az általuk finanszírozott intézményekbe járjanak az emberek, ma már egy panel proli is magánbölcsibe adja a gyerekét.

2012. ápr. 20. 22:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én vagyok a mérnök "úr". Bár én nem érzem magam olyan értelemben úrnak, ahogy Ön célzott rá. Én egy teljesen átlagos állampolgárnak tartom magam. Valóban nem a 8. kerületben élek, hanem egy vidéki középvárosban (megyeszékhely). Teljesen átlagos életet élek. A gyerekek a területileg illetékes oktatási intézményekbe járnak, ahová járnak az Ön által említett cigány tanulók is. Persze gondolom a város méretei miatt kisebb az egy intézményre jutó létszám, így kevesebb a problémás gyerek is. Ha fáj a fogam, akkor a körzeti fogorvosomhoz megyek. Igaz nálunk ott is időpontot kell kérni, tehát kizárt, hogy 4-5 órát kelljen várnom. Ezért én nem fizetek egy fillér plusz pénzt se, úgy látszik "vidéken" kicsit jobban mennek a dolgok ilyen téren. Ha beteg vagyok akkor a háziorvost vagy a kórház szakrendeléseit veszem igénybe, nem járok magánrendelésekre. Ha kell, akkor órákat is képes vagyok várni. Érdekes, hogy nálunk a kisebbség is képes várni a sorára, mondjuk nem is mehetne be sehol előbb, hiszen még a háziorvosnál is sorszámot kell húzni, a kórházban pedig időpontra megy az ember. Hiába tolakodnának, akkor se fogadnák őket előbb, hiszen név szerint hívják az embert. Attól, hogy mérnök vagyok és kicsit jobban keresek az átlagnál (ennek ellenére nem vagyok milliomos), attól még nem tartom indokoltnak, hogy pénzért vegyek meg kiváltságokat magamnak, bár nem is mindent engedhetnék meg magamnak.
2012. ápr. 22. 20:04
 12/13 A kérdező kommentje:

Nyilván én sem panaszkodnék, ha ilyen idilli kisvárosban élhetnék, de egyelőre nincs meg rá a lehetőségünk. A saját és a gyerekünk érdekében pedig fizetünk inkább egy magánintézménynek, hiszen nem mindegy, kik között és hogyan nő fel. Felénk ez a bepofátlankodás például orvosi rendelőben sajnos rendszeres, a szomszédok is mindig panaszkodnak, de tenni senki nem tesz semmit.

Szívesen cserélnék 1-2 hónapra lakhelyet, ki lehet próbálni errefelé a közlekedést nap mint nap és körül lehet nézni, hogy néznek ki az iskolák és mi folyik ott tanítás címszó alatt. Szerintem igen hamar megváltozna a véleményed.

2012. ápr. 22. 20:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Félreértesz. Nem azért élek itt, mert megengedhetem magamnak, hanem pont azért élek itt, mert ezt engedhetem meg magamnak. A fővárosban sosem tudnék egy ugyanilyen adottságokkal rendelkező lakást venni az ingatlanárak miatt, mint amilyenben itt élek. Sajnos ez a város sem nevezhető idillikusnak. Itt is vannak problémák bőven. Belátom vannak olyan területek, amelyek terén kicsit jobban áll ez a város, mint Budapest, de vannak olyan dolgok, ami miatt mi pont a fővárosban élőket irigyeljük. Gondoljunk csak a munkahelyekre, az átlagkeresetekre vagy a nagy múltú és hírnevű egyetemekre. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert találtam a szülővárosomban viszonylag jól fizető állást, így az egyetem után hazaköltözhettem. Számos gyerekkori barátomnak viszont nincs ilyen szerencséje. Ennek ellenére én mégis látom az adóforintjainkból finanszírozott fejlődést. Sorba újulnak meg a városban az orvosi rendelők, most épül a kórház új szárnya, szépülnek a parkok, terek és a város útjain közlekedő autóbuszok is jó állapotúak. Én úgy gondolom, hogy ez abból adódik, hogy itt talán több jut mindenre (kisebb a korrupció), pedig ez a város biztos kevesebből gazdálkodik, mint egy fővárosi kerület. Igaz nem is élnek itt annyian (hatvanezres város), így ebből adódóan nincs is annyi megoldandó probléma. A lakóhely cseréről pedig annyit, hogy éltem a fővárosban, nem is rövid ideig (Zuglóban).
2012. ápr. 22. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!