Az elcsatolt területeken élő magyarok valóban nem akarnak már Magyarországhoz tartozni?
Én sokat jártam Erdéylben, és sok barátom van az elcsatolt területekről.
Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy csak az öregek akarnának újra magyarországhoz csatolni. Ismerek 50, 40, 30, 20, 17, sőt 5 éves erdélyi magyarokat, akik szeretnék,ha Erdély újra Magyarország része lenne szóval ez egyáltalán nem kortól függ.
Több mint 2 millió határon túli magyar él az elcsatolt területeken. Ezen rengeteg ember között lehet számtalan, különböző véleménnyel rendelkezőt.
Ha egy újság, tv akar, akkor könnyen talán 100 olyat aki ellenzi a revíziót, ha akar akkor meg könnyen talál 100 olyat aki támogatja.
No meg a sajtó sok esetben eléggé félre tájékoztat. Én idén március 15én Sepsiszentgyörgyön ott voltam a megemlékezésen. Miután hazamentünk, az egyik barátom felolvasott egy cikket, amin egy erdélyi újság azt írta, hogy "ha százan nem is, de háromnegyed annyian voltak az ünnepségen" nem akartuk elhinni, nekem több fényképem van, amin egymagában legalább 75 ember van, ott pedig kb 1000 fős tömeg volt, magyar és székely zászlókkal, kokárdákkal stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!