A fidesz a saját fizetéséhez méri a büntetési tételeket? Vasárnaptól lecsukhatják gyorshajtásért..
"ma 13:45"
Szabálytalan voltál, vagy nem? Szabálytalan. Az meg nem mentség, hanem súlyosbító körülmény, hogy előtte is ugyanott álltál (többszörös szabálysértés, és te vallod be). Esetleg azóta került ki egy tábla? Első vezetési óra: nem megszokásból vezetünk. Változott a jogszabály? A szabályok nem ismerete nem mentesít a büntetés alól.
További kérdés? :)
"Én a mértékével nem értek egyet. Bár tudom, van itt pár tökéletes ember, aki még sohasem hibázott, ne izgulj nem nehéz, járj mindennap kocsival és meglátod. "
Minden nap autóval járok. 20-100km, változó. Évi 12-15000km. Vidéken, városban, Budapesten is. Egyszer büntettek, 7-8 éve 40-es táblánál 58. Nem voltam elég okos, hogy más kárából tanuljak, a sajátomból kellett. Nem mondom, hogy nem vagyok sosem szabálytalan, de azért óvatosan... Egyszerűen nem hiányzik a büntetés. És nem nehéz észrevenni a táblákat.
"Egyébként kÍvánom neked, ha ilyen kis tökéletes vagy, hogy ne vedd észre, ha pár napja lejárt a műszakid és figyelmeztetés helyett egy szép csekket kapjál, ami igen csak fejtörést okoz."
Egyáltalán nem vagyok tökéletes, senki sem az, még én sem. De például pont erre vannak egész okos alkalmazások akár telefonra, akár számítógépre. Sőt! Értelmesebb szervíz SMS-t is küld, ha közeleg a műszaki lejárta.
A közlekedési bírságok egyértelműen a költségvetési hiány befoldozásához kellenek, és az idén még csak a 10 %-a jött be az előirányzottnak, ezért ilyen eszeveszettek a bírságok:
Persze azzal én is egyetértek, hogy a szabályokat be kell tartani. De attól még nem hal meg senki, ha egy indokolatlanul kihelyezett 30-as táblánál véletlenül 50-nel megyek, és a bírságot mégsem takarja be a havi fizetésem. Ez igenis vérlázító.
Épp most bosszankodunk ezen a férjemmel. Azt hiszem tavaly szűnt meg a vasúti átjárókkal kapcsolatos sebességkorlátozás. Az úton, amelyen minden nap járok van egy átjáró lámpával, sorompóval, gumiszőnyeggel. És talán ha havonta egyszer jár arra vonat, és teljesen jól belátható. Már kilométerekkel előre, szóval a rendőröknek remek terep bírságolni. 2 hete mégis kitettek oda egy 30-as táblát. A világon semmi sem indokolja! És igen, szinte minden nap elfelejtem, mert már annyira rutinból járok arra. Ha lehet inkább ki is kerülöm azt az útvonalat, mert egyszer tuti meg fognak emiatt bírságolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!