Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szlovákiába határátkeléskor...

Szlovákiába határátkeléskor illetve visszafele, kell személyi vagy útlevél?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 14. 23:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
EU-n kívül biztos így van. Ami az EU-t illeti jobb, ha megkérdezed a rendőrségen.
2012. ápr. 15. 12:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Ezt találtam Szlovákiáról. Ha még most is hülyének néztek a "bejelentkezés" miatt, akkor inkább a rendőrségen kérdezősködjetek.

"A Szlovák Köztársaság területére való belépéstől számított 10 napon belül az EGT tagországok állampolgárai kötelesek regisztráltatni beutazásuk időpontját, helyét, valamint tartózkodásuk várható időtartamát a helyileg illetékes rendőrkapitányságon."

"Az EGT tagországai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, az Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Törökország."

2012. ápr. 15. 12:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát akkor a szlovákok dögöljenek meg
2012. ápr. 15. 14:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Én nem tartalak hülyének, de ezt szerintem úgy kell értelmezni, hogy ha 10 napnál tovább maradsz köteles vagy bejelenteni. Nem ezt írja a szöveg, de ha 10 napon belül kell bejelenteni valamit akkor az azt jelenti 9 napot és 23 órát az országban tartózkodhatsz.
2012. ápr. 15. 14:34
 15/17 A kérdező kommentje:
én is ugy értelmeztem mint az utolsó hozzászóló....
2012. ápr. 15. 15:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez egy hülyeség, mi történik ha nem jelented be? Ha igazoltatnak megmondod, hogy tegnap jöttél, úgyse tudják ellenőrizni.
2012. ápr. 15. 16:09
 17/17 anonim válasza:
személyi igazolvány kell de, a rendőrségen való bejelentkezés hülyeség. Én többször tartózkodom külföldön több napot, eu-n belül-kívül egyaránt és nem volt még eddig szükség az ilyen regisztrációra.
2013. aug. 9. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!