Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ragasztanak a jobboldali...

Miért ragasztanak a jobboldali beállítottságú emberek az autójukra Nagymagyarországot ábrázoló matricát?

Figyelt kérdés
Ilyen Magyarország már nem létezik. Nem bántásként tettem fel a kérdést,hanem azért,mert azt hallottam,hogy ezt a "jelképet" külföldön nem szeretik,büntetik.
2009. jún. 19. 10:23
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%
A 19. században Horvátország a Habsburg Birodalomhoz tartozott úgy ahogy Mo.-is.És amiatt nem léphetett ki mert a dinasztia nem engedte.Azért támadtak ellenünk mert a Habsburgok felajánlottak nekik némi autonómiát."Kemény magyarosítás"sosem volt Horvátországban.És Nagy-Magyarország címerében is ott vannak a horvát nemzeti színek jelezve hogy a Szent Korona országaihoz társult nemzet.
2009. jún. 19. 13:51
 22/42 anonim ***** válasza:
27%
ilyen nagy magyarország többé nem lesz és nem is kell..
2009. jún. 19. 14:07
 23/42 anonim ***** válasza:
95%

"Ez így nem teljesen igaz,ugyanis Szent László király foglalta el 1091-ben"

Akkor hadd idézek most a Megmaradni c. könyvből, amely a kezdetektől végigveszi az egész magyar történelmet:

"1089-ben örökös nélkül meghalt Zvonimir horvát király. Özvegye, Ilona I. László magyar király testvére volt. László 1077-ben követte bátyját, Gézát a magyar trónon. Ennek a dinasztikus kapcsolatnak köszönhetően, és valószínűleg azért is, mert Géza Nándorfehérvár elfoglalásával jelentős hatalommá vált abban a régióban, Spalatóból *horvát nemesek küldöttsége kereste fel Lászlót, és felajánlották neki a horvát koronát*. Egy ilyen dinasztikus előrelépést egyetlen Árpád-házi uralkodó sem utasíthatott volna vissza. 1091-ben tehát László annektálta Észak-Horvátországot és unokaöccse, Álmos irányítására bízta. Ennek a hadjáratnak a mellékterméke volt Szlavónia beillesztése a Magyar Királyságba."

Lásd a két csillag (*) között kiemelt részt.

2009. jún. 19. 14:08
 24/42 anonim ***** válasza:
89%

"Spalatóból *horvát nemesek küldöttsége kereste fel Lászlót, és felajánlották neki a horvát koronát*."

Ez kb. olyan volt, mint amikor Észtország kérte a felvételét 1940-ben a Szovjetűnióba...

2009. jún. 19. 14:15
 25/42 anonim ***** válasza:
93%

Egy lengyel ember mondta Lengyelország harmadik felosztása után." Európa Lengyelország felosztása óta a halálos bűn állapotában van."

A világ Trianon óta a halálos bűn állapotában van.

Erre emlékeztet a matrica.

Horvátország.

A Horvát-Szlavón-Dalmát Királyság társország volt. A horvátok nagyon is jól érezték magukat a Magyar Királyságban.(többek között azért is mert számukra fenyegetést jelentet az akkor nagyhatalomnak számító Velence, és a magyar királyok megvédték őket.) A nemesség egy része el is magyarosodott. )pl. Zrinyi, Frangepán stb.).Eszükbe se jutott kiválni, a legteljesebb autonómiát élvezték.

Még Kossuth is azt mondta;" Ha nem akarnak kiválni, erőszakkal mégsem rakhatjuk ki őket a Magyar Királyságból."

2009. jún. 19. 15:14
 26/42 anonim ***** válasza:
94%

Azok és azért használják ezt a jelképet (pártállástól függetlenül), akik szívügyüknek tekintik, hogy valaha volt mire büszkének lennünk a mostani mocsokkal ellentétben, és Trianon óta nem álltunk meg a lefelé csúszásban, és jó volna megint ott tartani, ahol még akkor voltunk, mikor volt mire büszkének lenni, mikor a magyar még számított valamit, és mikor még hasznunkat vették és nem csak kihasználtak. Történelmi tanulmányaimból emlékszem (én 2003-ban érettségiztem), hogy "Európa éléskamrájának" nevezték hazánkat, jó volt a mezőgazdaságunk, ez volt a jó, nem a génmanipulált mű ízű plázás, máshonnan beszerzett termények. Hadi szempontból is stratégiailag jelentős ország voltunk. Kapásból ezek jutottak az eszembe. Miután komoly veszteség érte hazánkat Trianon által, jelentőségünk elveszett. És bár sok év eltelt már, és ha él is még valaki abból az időből, már nagyon öreg lehet, felnőttek új generációk, a megítélésünk nem éppen büszkeségre ad okot, valahogy vissza kéne szereznünk a becsületünket, és erre a megbecsülésre emlékeztet ez a jelkép, egyeseknek ez erőt ad, hogy cselekedjen, hogy jó példával akarjon elől járni.

Én bár nem hordom, de mivel 10 éve énekelek, és nemzetközi színpadon is megmérettettük már magunkat (ahogy hozzánk hasonlóan sokan), büszke vagyok, hogy képviselhetem a jó példával hazánkat, és inkább ezek jussanak eszükbe hazánkról másoknak, mint a mocsok, ahova Trianon után süllyedtünk. Nem kell fizikailag, de legalább lélekben és tudatban legyünk NAGY Magyarország újra, és ne egy eltaposott féreg.

2009. jún. 19. 17:06
 27/42 anonim ***** válasza:
71%

Tizenéves koromban sírva énekeltük újévkor a himnuszt, és nagy kokárdát tűztünk, pedig felírt érte a rendőr.

Én Magyarországként csak a kis hódra gondoltam mindig, hiszen ebben vannak, de a mai határon túl a legszebb városaink! A váraink, nagyjaink szülőhelye, hegyeink, tájaink, temetőink. Az emlékeink. Templomaink. És élnek ott még magyarok.

Engem nem érdekel a politika hova húzogatja a határokat,

az én fejemben nincs választóvonal Sarkadkeresztúrnál!

Senkinek nem kell Horvátország, de ez egy jelkép, egy piktogram, így szoktuk meg mint a Coca-Colát, meg a WOOLmark tiszta élő gyapjút. Most nem rajzolgathatom át, ki ismerné fel?

Különben tudtommal a horvátok szeretnek minket. A hatóság nem t'om, de a lakosok igen. Nem kell "h" a horvát után.

A Monarchia nem volt azért olyan rossz! El lennénk mi Ferencjóska földjén jól.

Nem értem, az Európai Közösségben mit kell érzékenykedni a határokon? Kinek fáj, ha odahúzom a helyére?

2009. jún. 19. 19:56
 28/42 anonim ***** válasza:
35%

Ja meg nem koccintunk ugye, akkor az mire volt, ha most meg elfelejtem???

Én nem értem: itt magyarok írogatnak, gondolom a nyelvből. Miért fáj Nektek Horvátország esetleges sérelme? Majd sírnak a horvátok, ha nekik fáj, meg tudják védeni magukat, mint a mell. ábra mutatja. Egy magyar miért nem a magyar érdekekkel szimpatizál? Ezt soha nem értem meg. Valami jóleső kis önalázás, vagy mi az, ami erre motivál valakit? Annyira ne legyünk már fairek!!

Mert ez nem fair, hanem csak hülyeség. És aki hülye, haljon meg! Gondolom ennek megvan a megfelelője az európai nyelvekben. De a sírt ne magunknak ássuk már meg!

44/N

2009. jún. 19. 20:01
 29/42 anonim ***** válasza:
46%

"Trianon" ... "volt mire büszkék lennünk"

Na ez az, tehát megismétlem:

Végre túl tudunk lépni aa korlátainkon, és netán a kényelmes múlton kesergés helyett esetleg a jövőbe nézni, jövőre vonatkozó építő jellegű gondolatokat megfogalmazni.

Engem már annyira idegesít ez a múlton való siránkozás, hogy az eszméletlen ...

Tudod én pedig kifejezetten nem vagyok hajlandó nemhog yelénekelni hanem felállni se a himnusz hallatán. Egy ilyen országért? Amelyet józan ember inkább letagad? Na nem, tudod mikor? ... Már túl vagyok a romantikázáson, hogy elsírjam magam a hülyeségeken, ha meghallom, csak a magyar idiotizmus jut eszembe, és inkább dühös leszerk mint meghatódott. Úgyhogy tetszik vagy nem, én (mielőtt megkapnám h hülye vagyok, 3 diplomás történészként)kifejezetten megtagadom a magyar himnusz éneklését és hallgatását. UNDORÍTÓ sztem, nem csípem, ha egyfolytában a hülyeséget juttatja valami az eszembe, és az az igazság, frankón megmondom, már már a szövegét de tudom, de erre büszke vagyok! Pedig a franciát, amerikait és még párat tudok kívülről, a magyart elvből nem vagyok hajlandó tudni. Ennyi.

2009. jún. 19. 20:09
 30/42 anonim ***** válasza:
98%

Mi bajod az országgal? Mit akarsz letagadni?

Ezek vagyunk. Nem vagyunk rosszabbak másoknál!! Sem jobbak. Ilyenek vagyunk. Büszkének kell lenni arra amik vagyunk!

semmi okunk szégyenkezni. Hülye mindenütt van, hidd el, Franciaországban több, mint itt!(nagyobb)A hülyék is magyarok. Nem angyalnak kell lennünk! Mindenütt vannak nehézségek.

Én büszke vagyok, és látok okot hogy büszke legyek. Ha Te szégyelled magad, annak más oka lehet. Talán magaddal nem tudsz kibékülni?

2009. jún. 19. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!