Tényleg ilyen sokan hagyják el az országot vagy csak az én ismerőseim lépnek le?
"egy felkeléshez pedig töketlen a magyar."
A magyar történelmet végignézve, én nem jelenteném ki ezt olyan bátran!
16/21-es
Ez az ország ebben a pozícióban nem lesz "élhető" soha.Sajnos csak csúszunk lefelé,és lefelé.A lakosságnak nem hogy jobb,egyre rosszabb,és nehezebb az élete.Hónapról hónapra találja ki Matolcsy és Orbán, mivel lehetne még keservesebbé tenni az egyébként élhető életet,ez pedig nem jó.Akik kimennek jól teszik,majd hülyék lennének itthon filléreskedni,és egész hónapban azon agyalni,hogy fizetés elött való napon ne kelljen az anyóstól egy ezrest kérni vacsorára.Sokszor nem vacsorázni egy téli gázszámla miatt,csak hogy be legyen fizetve.A francnak se kell az ilyen élet.
Nem igaz, hogy kiveszett volna a hazaszeretet belőlünk. Nagyon fáj nekem, hogy ezt teszik Magyarországgal a politikusok, de az egyetlen út az lenne, ha mind együt kivégeznénk őket. Azt meg nem hagyják, így pedig már talán soha nem lesz olyan állapot, hogy haza tudjak menni.
De arra jöjjetek már rá, hogy a magyarok NEM AZÉRT BUNKÓK, MERT MAGYAROK! Hanem a kétségbeesés és a bizonytalanság teszi mogorvává az embereket. Ez teljesen érthető. Mégha kellemetlen is.
6.- os válaszoló vagyok, gőzöm sincs, hogy miért lettem lepontozva, de ez mindegy is. Biztos a magas fizetés miatt! Tipikus mentalitás.
Nem tudom hányadik válaszoló írta hogy tegyünk az országért. Mégis mit? Ők ugyan mit tesznek értünk? Lenyúzzák az átlag családról még az utolsó utáni bőrt is, nekik meg hónapról hónapra, évről évre dagad a bankszámlájuk. Ez így teljesen jól van, ugye?
A mi példánk szerintem átlagos, férj, feleség, átlagos vagy inkább jónak mondható kereset 10 évvel ezelőtt, röhögve megéltünk albérletben és még félre is raktunk. Ma, azaz 10 évvel később, a fizetésem éppen 10 éve van befagyasztva. A férjem kb 50 ezerrel keres többet, közben született két gyerekünk, vettünk fel hitelt lakásra, mert ugye ha az albit bírjuk fizetni akkor az ugyanannyit törlesztő is menni fog. 5 éve lakunk a házunkban, akkor a rezsink (gáz, villany, víz) kb 25 ezer volt, most csak a gáz 22 ezer. Na az élelmiszerekről meg ne is beszéljünk. A gyedem csökkent, mindenféle plusz adót kell fizetnünk, a férjemet nem látom csak hétvégén, annyit dolgozik, hogy megéljünk valahogy. Hát akinek ez élet és ha van lehetősege váltásra és nem vált, annak gratulálok. Nekem hazaszeretetért nem adnak kenyeret a boltban és meleg sem lesz a lakásban. Nem poénból hagynánk itt a szüleinket, és nem jókedvemből költöztetném a gyerekeimet egy idegen országba, ahol egy kukkot nem értenek.
Jól írták előttem külföldön sem kolbászból van a kerítés, nem is azért megyek, hogy hülyére keressem magam és kacsalábon forgó palotát vegyek a Rózsdombon. Egyszerűen élhető életet szeretnénk, nem pedig fillérezést hónap végén. Ja és itt jegyezném meg, hogy egyikünk sem bolti eladó, a férjem mérnők, én közszférában dolgozom, tehát úgymond átlagos keresetünk van. Csakhogy itthon már semmire nem elég az átlagos kereset!
"Én azon lepődök meg, hogy akik itt maradnak azoknak miért éri meg?"
Mert van aki itthon is jól él. Ez épp olyan mint a Gagarinos kérdés.
"Hát jah, végül is emigrálni sokkal egyszerűbb mint, hogy itthon maradni, és tenni azért valamit, hogy élhetőbb legyen Magyarország!"
Pedig nem olyan nagy dolgokat kellene tenniük. Elég lenne ha csak életük során soha többé nem szavaznának a Fideszre és az MSZP-re. Rögtön lenne egy élhető Magyarország.
"Nagyon fáj nekem, hogy ezt teszik Magyarországgal a politikusok, de az egyetlen út az lenne, ha mind együt kivégeznénk őket. Azt meg nem hagyják,"
Nem hagyják? Törvénybe kéne iktatniuk, hogy ők szabadon kivégezhetők? Más országokban sem a kormány hagyta, hogy a tagjait kinyúvasszák, csak a felkelők voltak az erősebbek. Lásd Kirgiz példa.
Kitartás magyarok! Ne legyünk gyávák. Ha látják hogy menekülünk akkor csak még nagyobbat rúgnak belénk.
Földjeink az osztrákoké. Bankjaink a németeké. Közüzemeink franciáké. Természeti kincseink amerikaiaké.
De én mégis itt maradok. Én leszek a legutolsó ki elhagyja az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!